5 mesačné dieťa a kolízna opatrovateľka počas rozvodu

monika1507
13. feb 2014

ahoj te mamičky ktore mate s tym skusenosti ... prosim reagujte mi na to čo sa pytam idem sa rozvadzať ani nie po roku to je ale jedno ......moj manžel dal o rozvod... mam snim 5 meačnu dcerku... on o nu nemá zaujem 13 dní a čo si po tom sa zbada že po 13-tich dnoch ju chce vidieť reku ok.. on si chodi po diskotekach radšej akokeby mal mne pomocť z malou. zobrali sme sa byvali sme u nasich ... aj byvam s malou u našich.... po narodeni malej dva tyžden bol pozorný ale zrazu potom všetko prestalo.... on mi ani vaničku po kuapni malej nevylial som ho prosila nie on neni otrok aby mi pomhal vedja som na materskej a som za to platena... kupila som si kočik z modreho konika a chcel mi ho rozrobiť....a pritom som si ho platila ja sama ........ neskor som dostala zachvat v noci a musela som ist zobudiť mojich rodičov čo on nebol mi schopný sa ani pozrieť na mna že mi je prišerne zle moji rodičia ked ma viudeli nevedeli čo maju robiť pretože som si myslela že asi umieram ked som sa nemohla nadychnuť. tak ocino ma viezol na pohotovost ... pretože moj muž nie on nebol ani ochotný ma obuť ked som ho o to prosila lebo ja som sa nemohla ani nadychnuť......a pred mňnemocnicou si ocino myslel že mu vlastne dieťa umiera ..... on by ma nevňzaviezol a zistli mi žlčnikovy zachvat tam mi povedali operacia bude musieť byť čo najskor prišla som z pohotovosti a rano som mala byt na pohotovosti a pytala som sa mojho muža či bude ochotný a zavezie viete čo mi povedal nie..... bolo mi do plaču...........nasilu potom išiel.......po operaciii som sa nemohla natahovat hned viete čo mi povedal musiš to rozhybať ale hed... on mi malu nezobral ani dku doktorke radšej si vymenil službu...... akokeby mal ist s nou dochtorke .... jemu sa hnusia ked malinka nacika alebo nakaka do plienok fuj to smrdi..... poprosila som ho nech mi kupi mlieko povedal mi nedala si mi peniaze na mlieko ani mi nekupil..... on nevie malu nakrmiť ani prebaliť ani obliect ani držať.. lebo to sa nedá povie tak nula bodov z ničim mi nepomože. ale najhoriuše je to že sa ideme rozvadzať a sa mi vyhraža že ma zabije..... že mi malu zoberie nikdy ju neuvidim....... vyhražal sa že do mojej rodiny pojde robiť hriechy....z jeho auta ma vyhodil že do ocinovej roboty zavola a že chodi opity moj ocino. mojmu bratovio chce rozbiť hubu...za to že so mnou ide tam kde treba aj s maličkou...... jeho rodičia nieže by ho poslali za ženou a dietaťom ale radšej nech je doma....jeho rodičia potrebuju viac pomoc ako ja ...... zahnal sa na mna aj ma sotil povedal mi že začne piť a potom uvidim ako ma bude byjavať......na malinku mi nič neprispieva. porodne čo som dostala od štatu mi polovicu zobral... ja ked som potreboivala pomoc on išiel radšej domou robiť........... ako taky roztvod prebieha????? KOLIZNA OPATROVATELKA CHODI BEZ OHLASENEJ NAšťEVY....že..... a na čo prihliada.......aj sa ma bude pytať ohladom niečoho či nie...... a prosim vas ako mam docieliť aby maličkej oco bol snou ale len za pritomnosti mna,,,,??? preotže samu mu ju nechcem dat ked nevie nič okolo dieťaťa.....on chce aby ako tzrojmesačna sedela a petmesačna už chodila..... na vainoce jeho rodičia poslali malej........veci aj on kupil par dni po vianocach všetky veci som musela vratit pretože jeho rodičia to pytaju aj on aj hračky som musela maličkej čo sa hrala hrkjalky a take vratit a ked som povedala jeho rodičom na čo vam bude take male oblečenie len pozerali my sme to oblečenie nepytali reku nie a vas syn mi povedal že ste pytali....... a ešte vela veci..... keby že sme na činžiaku že sami on by ma zabil... je mi do plaču ............a styk s otcom ako to je bude sud prihliadať na to že aby bol s maličkou za pritomnosti matky? styk možem upraviť ja na sude či jako ? prosim vas všetko mi možte poradiť som zufalaneviem do čoho idem čo ma čaka ....a moj muž že vraj bude mat pravničku a že ta ma vysmeje.... dakujem mamičky prosim odpoved....

luba28
13. feb 2014

@monika1507 este pred sudom ti pride domov navrh,ktory podal tvoj manzel ku ktoremu sa mozes vyjadrit pisomne,...tam spises,ze co chces aby bolo inak+ aku vysku vyzivneho si predstavujes ak tam bude ina suma ako ty chces,...a posles na sud,....kolizna si aspon mna pozvala na urad,kde sme sa dohodli,ze kedy pride,..prisla,pozrela na detsku izbu,ci dieta je ciste,jednoducho,ci je o neho dobre postarane,....a potom napisala posudok na sud,....u nas to takto prebiehalo,lenze moj ex napreberal postu,cize sa rozvod a zverenie malej riesilo podla mojho navrhu ako som dala tak mam,...

vefi89
13. feb 2014

@monika1507 ty choď na kuratelu a spíšte návrh na predbežné opatrenie, to jest aby bola malá po čas do rozvodu v tvojej osobnej starostlivosti, a aby ti na ňu prispieval, plus na súde si môžeš žiadať spätné výživné na malú, keďže ti neprispieval, nepomáhal, nemal záujem, takisto si pýtaj výživné na seba ako rozvedenú manželku, dalej kuratela ak aj príde neohlásene na návštevu, tak v prvom rade jej ide o to, aby bolo o dieťa postarané, to, že je doma bordel ju nezaujíma, dieťa aby bolo čisté, aby malo hračky, postieľku, aby nebolo povedzme dobité a pod. čo sa týka styku otca s dieťaťom, tiež môžeš žiadať o zákaz styku (lebo, ...pr. sa jej nevenuje, nevie sa o ňu postarať, nemá záujem a pod, vypíšeš si problémy ), a súd prihliada na to u takto malých detí, že deti sú fixované na rodiča, kt. sa o ne stará a teda ak bude mať povolený styk, tak výhradne s prítomnosťou tvojou, alebo tvojimi rodičmi

tajomna21
13. feb 2014

@monika1507 no moja pekneho paka si si zobrala .... urcite chod na urad, tam ti pomozu vsetko spisat, nebudes musiet platit pravnika zatial ... treba predbezne opatrenie na malu, aby si ju mala v opatere, predbezne na vyzivne a dieta aj na teba .... urcite si treba pripravovat dokazy proti nemu, ako napr. tie vyhrazky (odkladat smsky, mail), ze nebol ochotny ta odviezt k lekarovi (svedok tvoji rodicia) atd ... pri uprave styku mozes pozadovat nakolko mala ma len 5 mesiacov, ze styk len v tvojej pritomnosti a to z dovodu neschopnosti postarat sa o dceru a jeho doterajsi nezaujem o dieta ....
ako pise vefi89, navstevy koliznej sa nemusis bat ... piodstatne je, aby dieta bolo v pohode, najedene, ciste, najlepsie ako sa vies postarat .... ona bude posudzovat, ako sa kto viete postarat o dieta, ako je na koho dieta naviazane s pod. ....

monika1507
autor
13. feb 2014

@luba28 a ja tu sumu možešm aj zvyšiť????a to budem museť navrh napísať pred alebo počas ked ja mam z toho taky gulaš .... že nevie kde už z čoho mám.....

monika1507
autor
13. feb 2014

@vefi89 kuratelu to čoje prepačťe ale ja mam zo všetkeho už taky zmetok .....mala je so mnou stale ........prispieval ,,,,teraz jeho ocinko ked mu nahukal mi konečne poslal pridavky na malu aj tu mu bolo za velke......na sude žioadať to mi daju na sude nejaky papier alebo to nejak budem musieť povedať im???kuratela je to kolizna opaatrovatelka?ked zaklažem o styku z otcom ... tak sud mi to schvali a ked nie ja by som chcela kebyže malu dostane len za pritomnosti mna a to len jeden krat do tyždna vikendy nie preotže aj tak si beha všade tade a diskoteky a plus robota .....jemu su prednejšie diskoteky ako mi pomoct s malou aj s roboty večer o 6 skonči a nieže by prišiel malu pozrieť ale radšej ide vysedavať na pivo....takže to ja vypíšem papier čo mi pride domou???

luba28
13. feb 2014

@monika1507 ked ti pride domov navrh,ktory podal manzel,..tak ty podas vyjadrenie svoje k tomu co sa ti nebude pacit,...cize ano,aj sumu vyzivneho mozes navrnut svoju,....

luba28
13. feb 2014

@monika1507 aj to,ze kedy a ako sa bude tvoj ex stretavat s malou,..vsetko tam mozes napisat,...

vefi89
13. feb 2014

@monika1507 áno, na úrade práce sa nachádzajú. Zvyšok ti objasnila luba28. tebe príde domov jeho návrh, a ty spíšeš svoj návrh kde si určíš podmienky. Ak sa nezhodnete, rozhodne o tom súd na základe argumentov

monika1507
autor
14. feb 2014

@luba28 dobry den to znamena že do toho navrhu možem napriklad napisať sumui vyživneho 190eu?ja by som chcela tak aby sa stretaval s malou len v tyždni .,.,. vikendy nie aj to može to tak byť do tyždna jeden krat .... aj tak o nu on nemal zaujem.............

monika1507
autor
14. feb 2014

@vefi89 prepačťe ale vy ste mi nepovedali čoje to to vlastne kuratelabohatstvo on je taky on si mysli a že za každu cenu zasa použiva vyhražky.. že jemu daju malu každy vikend a cez tyžden 6 hodin v kuse to mi nedaju že ... a take male babo mu nezveria že do vychovy len z mojou pritomnostou..

monika1507
autor
14. feb 2014

mamičky a že snim byvať sama sak by ma zabil .... same vyhražky len počuvam neplati mi na malu ... veci čo jej on kupil všetky do jedneho som musela vratit.... všetko.......... z jeho auta ma vyhodil...... žiadnu pomoc som od neho nedostala......aj sa stažuje že som pribrala počas tehotenstva 28kg.... a že som tučna lebo jeho milovana sestrička pribrala len 4kg.... ...............mne iide len otu moju malinku.. raz prišiel za malou a viete čo jej povedal pošteglil ju na prsičkach a povedal jej čaw ryť doslova takto ako to čitaťe.........ešťe pred vianocami mi zobral aj obručku aj zasnubny prsťen lebo to on platil obručky ...a to je zlato jeho babky .... chapete to ...... mam tučnu ryt a ked budem takto pokračovať dalej tak budem moc tučna že budem mat 105kg a aby som sa pozrela do zrkadla ako vyzerám... Zmojej rodiny ked niekto niečo doniesol malej nejake oblečenie on nevedel ani podakovať sa.....a on nevedel ani u nas povedať že dobry večer a ja som musela za veci aj zo sekača hned dakovať...nasi mu dali 150 eur na gumy ... ako mal ist s malou doktorke tak ich rychlo vratil aby mna a malu nemusel voziť............ my masvame naštevy alebo respektivne mali sme a už začal ripat u vas bolo malo palena tak zas na druhy den ste sa museli ožierať ........... ........je toto normalny clovek ? alebo chory mne vyprava že ja sa mam dať liečiť ja si z ich rodiny na nikoho s ich rodiny som nenadavala tak ako on ja si to nedovolim....... mala ked bola ešťe krmena na nutrilone v celych topolčanoch že ho nemaju dobra vyhovorka ... on isiel radšej mame kupit ako vlastnemu dietati....... a prišiel k nasim a povedal mi nemali nurtrilon ani sa neopytal či ide kupiť do banoviec...nie radšej si dal u nnas štamprlik sam pil ... aby nemusel ist so mnou do banoviec kto si myslite že išiel no predsa moj brat on mi nekupi plienky........mne to ocino kupoval..... a teraz tie veci čo zobral domou aj malej tak zistil že tie veci su mu doma na prd už mi ich nuka viete čo som mu povedala nech si ich necha lebo potom ich bude pytat naspeť....ja som mu musela aj vratiť prstene čo mi kupil .. všetko uplne aj ja by som mala pytať všetky veci nie ale neni som taka spina ako je on...a teraz mi ide hlavne o moju maličku na kt.nedam dopustiť on ju hodil na postel aj z vankusom ........... a to aj moja mama videla..........ja sa o nu staram ako v bavlnke a on mi povie že nič nerobim ...... mamičky prosim radťemi lebo neviem čo mam robuiť a aj dakujem vopred..

vefi89
14. feb 2014

@monika1507 Sociálna kuratela je súbor opatrení na odstránenie, zmiernenie a zamedzenie prehlbovania alebo opakovania porúch psychického vývinu, fyzického vývinu a sociálneho vývinu dieťaťa a plnoletej fyzickej osoby a poskytovanie pomoci v závislosti od závažnosti poruchy a situácie, v ktorej sa nachádza dieťa alebo plnoletá fyzická osoba. tz, soc. kuratela je tu na ochranu detí

luba28
14. feb 2014

@monika1507 ano,..na vsetko mozes reagovat tak ako ty chces,....ku kazdemu bodu,ktory bude na navrhu,argumentuj tak ako to ty chces aby bolo,....aj vyzivne mozes dat take ako ty chces,..uz len na sude bude zalezat,ze ako to dopadne,...

luba28
14. feb 2014

@monika1507 vsetko pekne tam popises,ze ako to je,...a aj ked tvoji rodicia videli ,alebo poculi nieco tak tiez to tam napis,ze ich mozu aj predvolat ako svedkov,...aj to,ze neplati,ze sa nestara,ze doteraz nemas nic z neho,iba ze ta psychicky tyra-nadava ti,podcenuje a vysmieva sa ti,..aj to napis,ze ako nazval malu,...proste vsetko

monika1507
autor
14. feb 2014

@vefi89 a to tam mam ist aj ked dieťa je stale so mnou ....... wawww taky prehlad ako vy mate ste ai tiež rozvedena ked tolko vela veci viete

monika1507
autor
14. feb 2014

@vefi89 moj ex asi bude určite proti tomu ako ja navrhnem stretavanie lenže on am ešťe aj vikendy skolu .... a nechcem aby moju malinku dal do ruk jeho mame jeho mama jej dala čaj ... nie že by ho ohriala ale studeny .......... bodaj by s tym navrhom suhlasil tak ako ja si podám ....

monika1507
autor
14. feb 2014

@luba28 vy to mate tiež za sebou bohača to je take ťažke ........ nezosypali ste sa .,.. ja sa bojim toho že tam začne kričať lebo on je aj dosť agresívny.............viete kolko toho je ... to všetky veci tam mam napísať.....ani neviete si predstaviť aka som rada že sa mi snažite pomocť a že ma snad budete podporovať ......aby som to všetko zvladla ... a čo a ako mam robiť ...

luba28
14. feb 2014

@monika1507 mam to za sebou asom statna,..nemohla som si dovolit sa zosypat,mala som dceru,pracu,...bolo to vykupenie a neskutocna ulava ked to skoncilo,len s tym rozdielom ,ze moj ex sa nedostavil na sud,cize nas rozvadzali bez jeho pritomnosti,...to len teraz sa ti zda,ze je toho vela,..ale ked bude po vsetkom tak si povies,ze to bola malina,..drzim ti prsty,...uz len kvoli babätku sa nesmies teraz polozit,....hlavu hore,neni si prva ani posledna,....

luba28
14. feb 2014

@monika1507 ak pojdes na tu socialku tak kludne aj s malou,....

vefi89
14. feb 2014

@monika1507 nech tam kričí, aspoň ukáže súdu aký naozaj je jeho charakter. Kludne choď aj s malou, na tom nie je nič zlé. Podla toho čo opisuješ dá súd na teba, najlepšie, keby ho tam vyprovokovali aby začal nadávať. Ty sa obrň a mysli na to, že je to jeho posledný výstup a po ňom budeš slobodná.
Nie, ja som šťastne vydatá, ale u rodičov som si pri ich rozvode prešla.tak mi to pritkvelo k srdcu a snažím sa pomáhať

monika1507
autor
14. feb 2014

@luba28 bez jeho pritomnosti to ste mali neviem či dobre alebo zle ... ale mate to za sebou viem nemožem sa zložit ale ak on bude vyvijať natlak tak som v kybliku ale už len kvoli malinkej musim vydržať.... a podla tohto si myslite že nas hned rozvedu na prvy krat? a dalšie pojednavanie alebo skor sudne pojednavanie bude ohladom malej ? ked mam v tom zmetok že mam ist na socialku tam si mam žiadat koliznu opatrovatelku ......neviem čo jej mam všetko povedať alebo čo robiť ked on sa mi moj ex vyhražal žťe vraj mi pride kolizna opatrovatelka ale to boli len vyhražky...tak neviem mohli by ste mi to nejak poradiť ked vy to viete poradiť

luba28
14. feb 2014

@monika1507 sud prideloval koliznu,..ja som nebola sa sama pytat,...ja som bola spokojna,ze tam nebol,lebo vsetko co som ziadala v navrhu tak mi odklepli,....ja by som aj na policiu isla,ze sa ti vyhraza a ty sa ho bojis,....chod aj tam,....zaznam bude a ten prilozis na sude,....

monika1507
autor
14. feb 2014

@luba28 TAKžE vam pridelil ja som už rozmyšlala s policiou a ked budu chcieť odomna že dokazy tak ako im to predložim maličko veci čo mi pisal na fb ale inak všetko mi povedal tie vyhražky do očí

luba28
14. feb 2014

@monika1507 ty budes vypovedat a svoju vypoved tam podpises,..ale uz nieco budes mat a ked by ti prisiel nieco kricat,alebo sa vyhrazat tak ich zavolas,....aj to na fb staci,..aj ked niekto nieco pocul/mamina,otec,suseda,hocikto tak by ti mohol dosvedcit,....chod tam s niekym a nech ti to dosvedci,...

monika1507
autor
15. feb 2014

@vefi89 ale ako klobuk dolu bude to pre mna velmi ťažke dufam že tento boj vyhram

monika1507
autor
15. feb 2014

@luba28 chcem sa vas opytať že mne sa moj ex vyhraža že mi prid ekolizna opatrovatelka .. a neviem čomam robiť či ist na ten urad prace a tam mam vyhladať tu koliznu a mam ju poprosiť aby so mnou spisala na upravu a styk ,,vyživne na malinku,, na spetne vyživne a aby ešťe platil na mna a oni to pošlu na ten sud kde sa budeme rozvadzať on je z okresu z topolčian a tam podal aj žiadosť o rozvod ....... a ja som z okresu Banovce nad bebravou ......

vefi89
15. feb 2014

@monika1507 tá kolízna na upsvar v okreae tvojho bydliska. V prvom rade zverenie malej do tvojej starostlivosti, lebo ak tvoj manžel je "hajzlík" tak ti može malú zobrať a povedzme vydierať ťa ňou. Preto toto rieš ako prioritu. A už keď tam budeš tak sa popýtaj nech ti poradia ako postupovať ďalej

tajomna21
15. feb 2014

@monika1507
1. treba ist na urad prace a poziadat ich o pomoc pri spisani navrhu na predbezne opatrenie kvoli starostlivosti o malu a vyzivne TOTO RIES PRVE!!!!
2. ked ti pride od sudu jeho navrh na rozvod, tak sa k nemu do stanovenej lehoty treba pisomne vyjadrit, popisat vyhrazky, nestaranie sa o malu, teba, vsetko, co ta napadne .... dat protinavrh na vyzivne, daj urcite vyssie ako da on, nech ma sud z coho stiahnut .... zaroven mozes v tom tom protinavrhu poziadat aj o vyzivne na seba
3. koliznu ti prideli sud, ty si ju nikam vyhladavat nepojdes ... moze prist skumat podmienky v akych mala zije, aj nemusi prist .... ale kedze budete mat rozne postoje k rozvodovej ziadosti, a ide o velmi male dieta, tak pravdepodobne pride

zvolsiinylogin
13. mar 2014

@monika1507 s tym zlcnikom mal pravdu, musis sa hybat, aby nenastali zrasty...moj, ked som bola na rizikovom tehu mi povedal, ze on pre lieky, ktore sa dali doniest iba z ciech nepojde, ze nech si nasadnem na vlak a idem...hm....neviem, ako to u nas nakoniec cele dopadne ☹

monika1507
autor
13. mar 2014

@zvolsiinylogin al eon nevedel aka je to bolesť ..