16-mesačné dieťatko a striedavá starostlivosť

12. apr 2023

Ahojte prosim niesme s priatekom zobrati ale mame malu dcerku a moc to neklape uz dlho je to na dlho snazila som.sa vsetkymi silami udrzat nas pokope ale to jeden je na to malo..cize ked odideme s malou automaticky ak sa nedohodneme na striedavke ixeme na sud a sud hned aj taku malicku prideli priatelovi bez toho teda mebudem moct byt pritomna ked ju bude mat?alebo je to od urciteho veku?dakujem

srdeenko19
12. apr 2023

16 mesačnú do striedavky nikto normálny nebude dávať. Je to ešte malé dieťa. Potrebuje hlavne mamu. Naj návštevy otca za prítomnosti matky.

paciko9
12. apr 2023

To ako vies,ze ju daju jemu? Stridava starostlivost je o tom,ze sa bydete striedat.

autor
12. apr 2023

@paciko9 ano ze budeme striedat..tak prave preto sa pytam ci sud dovoli aj taku malicku bes mojej pritomnosti

autor
12. apr 2023

@srdeenko19 chce mi ju zobrat k nrmu ci sa mi to paci ci nie na striedacku bezo mna

paciko9
12. apr 2023

A dôvod zobratia? Vsak si matka tak bojuj,za malu. Vie sa o nu postarat bez tvojej pritomnosti? Lebo chlapy si to predstavuju inak.

sense
12. apr 2023

Takto striedavu starostllivoost pri tak malom dietati nie. Ale moze mat malu bez tvojej pritomnosti

srdeenko19
12. apr 2023

Nedovolí. Dajte si to na súd, podaj si návrh na úpravu práv a povinností dieťaťa. Nikto nedá striedavku na tak malé dieťa. Nemáš sa čoho báť. Ved ty si ešte na rodičaku, on predpokladám pracuje.

autor
12. apr 2023

@srdeenko19 ano ano..dakujem.velmi za odpoved..a myslis ze odkedy ma na tu striedavku narok?
@sense takze aj tak mala moze byt s nim bez mojje pritomnosti?

srdeenko19
12. apr 2023

Bez tvojej prítomnosti dajú podľa mňa max. na par hodín, ak teda dajú. Aký má s ním mala vzťah? Vie sa o ňu postarať? Robila som na sociálno právnej ochrane detí a striedavku sme mali, čo bolo najmladšie dieťa od 5- 6 rokov, skôr nedávali, aspoň u nás na súde.

autor
12. apr 2023

@srdeenko19 mali sme fajm vztah mala ho mala.rada ale on je cele dni v praci chodi sportovat cez volne dni ale jeho rodina ma.neznasa a on to nezvlada a casyo sa hadame a mala trpi akoze snazime sa nie pred nou ale mala to citi viem to kazdy vecer ked zaspi placem..a sa mi vysmial ze nedovolim malu aby vzal mi ani na za svet tak ze este len uvidim ked sa rozideme ze docieli aby ju mal bez mojej protomnosti ale ja tam.musim.byt on nema ponatia co ma.jest kolko kedy ako uspat..bojim sa ze mi zaklope s papierom a vezme aj keby len na dve hodiny

srdeenko19
12. apr 2023

Taky papier mu nikdy nikto nedá, neboj sa. Len tak ti malu nemôže zobrať. Najlepšie na súd a tam sa musíte dohodnúť a treba tam povedať všetky argumenty, aj to co si teraz napísala mne. Takže vlastne jeho rodina ta neznáša a on nevie o teba, vás zabojovať, lebo počúva rodinu, to je smutné.

autor
12. apr 2023

@srdeenko19 ani mi nevrav trva to roky bola som hlupa ale zalubena..ano velazleho sa medzi nami udialo bolestivych veci aj tak som.ostala aj ked mi nadavaju ale aj ja som len clovek akokolvek to ospravedlnujem niesom stastna..pravda nemozem odist lebo sa mi vyhraza ze si ublizi a to by ma uz ukamenovali ozaj..tak ostavam a snazim sa byt stastna aby ma mala.tak vnimala..ach..preto ja sanedovolim aby bol a nou bezo mna ani nachvilu proste

aliaray1
12. apr 2023

Chod k psychologicke, vsetko jej povedz, ona ti nie len pomoze, ale spravi aj zaznamy. Nie, on ma velke ramena a hubu. Sudy vacsinou len tak a bez suhlasu oboch striedavky nedavaju a u tak malych deti...

autor
12. apr 2023

@aliaray1 dakujem velmi za pomoc

sense
12. apr 2023

Áno môže, zo začiatku par hodín a neskôr kľudne aj celý víkend, je rovnako rodič ako aj ty...

autor
12. apr 2023

@sense je ale aj u tak maleho dietatka nemam byt pritomna?

majka99999
12. apr 2023

Niektore deti su trebars od roka v jasliach, preco by s nou nemohol travit cas osamote par hodin? Alebo sa po roku moze narodit dalsie dieta, a nemusi byt trebars babka, ze sa postara, tak sa musi muz postarat...

Ak sa vyhraza, ze si ublizi, bolo by dobre mat to pisomne, samozrejme to je ina situacia.

petka552
12. apr 2023

@srdeenko19 na toto by som sa nespoliehala. Poznam viac pripadov kedy aj take male dieta bolo v striedavej starostlivosti.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
12. apr 2023

syn bol ešte troška menší... ocinko dostal návštevu dieťaťa za prítomnosti matky raz za 2 týždne na 1 hodinu...
využil to asi 2-3 krát...

kristinka92
12. apr 2023

veeelmi pochybujem že by tak malé dieta malo striedavú starostlivosť bez prítomnosti matky. ono pred rozhodnutím chodí tusim kolízny opatrovanik sa to vola? a zisťuje či sa otec dokáže postarat, či sa staral doteraz, aky ma k nemu dieta vzťah. pokial nevie ani plienku vymeniť a režim svojho dieťaťa nepozná, nedajú súhlasny papier. okrem toho chlapi často nemajú ani poňatia čo to je reálne postarat sa o dieta bez matky. väčšina ani lej netuší aku majú velkost topánky, oblečenia, čo môžu nemôžu jesť…a keď to zistia aká je realita tak veľmi rýchlo sklapnú a prestanú robiť ramená.

sense
13. apr 2023

Tak 16 mes nie je tak malo aby nemohlo byt 2-3hodiny s otcom same. Ale vela chlapov ma len silne reci.
Ak sa ti vyhraza tak si odkladaj spravy sj maily

horty99
13. apr 2023

Záleží od prvých dní čo urobíš. Daj si na FB vymazaný rodičia a nájdeš tam desiatky - stovky matiek ktoré prišli o dieťa - nevideli dieťa a napr.zakladateľka no neviem koľko mal jej malý ale - myslim že bol veľmi veľmi malý. Čiže išla by som na súd požiadala o určenie styku / ideálne by to bolo dohodnúť sa. Pretože každá jedna vymazaná matka / otec začne svoj príbeh - on / ona podala neodkladné opatrenie na súde......a už som dieťa nevidela...Ako 2 ročné už nebude mať problém ostať pri ňom cez víkend / ja mám sama dieťa v striedavke keď ešte nemalo ani 3 roky - ale moj ex je ako otec fajn - moja dcéra je ním posadnutá od malička. Neviem kto to tu písal že striedavka sa dáva od 5 rokov - ale poznám XXX rodičov čo majú striedavku ešte skôr ako som ju mala ja.