moj priatel pracuje v cechach na dobu urcitu no stale mu predlzuju. V banke mu nechcu dat pretoze sa vraj zmenili podmienky poskytnutia. Problem je v tom,ze v zmluve ma napisane minimalnu mzdu ktoru mu posielaju na ucet,,a ostatne na ruku,. Zarobi aj 17 000 KČ no nieje od toho niejaky doklad, len ta zmluva a vypisy z uctu. No a ja som na materskej takze asi tazko by mi nieco dali. A take nieco ako 300 eur a preplatim stokrat viac tak to nie. uz ked tak tak nejaky mensi uver ako napr 4 000 az 10 000 eur.
To iste co pisala bets - nebankove spolocnosti nepodliehaju kontrolnemu uradu. Jedna omeska splatka, co i len malej sumy, a uz nabehnu na exekuciu. A pokial nemas u umysle preplatit ako sama pises sto krat viac, tak len odporucam hladat a skusat v bankach popripade, sa obratit na financneho poradcu ktory Vam s tym pomoze. A este podotknem ze moj otec mal podobny problem, a vysli mu v ustreti v postovej banke. Tak skus stastie tam.
@bobika492009 -ked nemusíš neber pôžičku , je to o nervy..... 🙄
pokial ide o banky, kazda vyzaduje potvrdenie o prijme od zamestnavatela... jedine, ze by sa so zamestnavatelom dohodol, ze mu na potvrdenie da vyssiu sumu, co vsak neviem, ci je take jednoduche, ci z toho nevyplyva pre zamestnavatela nejake riziko.. z nebankovej spolocnosti by som si nic nepoziciavala a urcite nezakladala v jej prospech ziadnu nehnutelnost. nebankova spolocnost nepodlieha ziadnemu financnemu regulacnemu a kontrolnemu organu, je tu velke riziko, ze v pripade aj maleho omeskania vam naskocia vysoke uroky, pripadne daju hned na exekuciu, pretoze pravidla si vytvara sama, neriadi sa bankovou legislativou...