Skúsim to napísať tu, budete objektívne.mám 4 krsniatka.kamaratkine deti.posledné roky keď majú narodeniny, nevychádza nám stretnut sa.niekedy ano su na to dovody, ale coraz viac mam pocit, ze sa kmotra len vyhovara a nechce sa jej prijimat navstevu.len tak natahuje cas a potom maju uz aj moje deti narodeniny, tak pride ona k nam na navstevu...a take reci, ze konecne sme sa stretli a daju mojim detom darcek a samozrejme krsniatka ked mali narodeniny uz su vacsi ocakavaju hned ze aj ja im dam.tak pohostim ako sa patri.len mi to z hej strany pride vyuzuvanie, ze chodia stale len oni k nam a to je najlepsie sadnut a sediet. nemat ziadne starosti.zo zaciatku mi to az tak nevadilo, ale teraz uz mi to pride vyuzivacne.teraz zase jeden jej syn mal narodeniny druhy meniny a zase nic...ani nenapise mech sa "nepozvem" podla mna zas vyckava. o 2 tyzdne ma dcera narodeniny a potom jasne ze zase k nasm.a ja potom im davam darceky hoci krsnata mali narodeniny uz pred 2 alebi aj viac mesiacni...manzel mi navrhol aby som jej povedala, ze nestretneme sa ked maju narodeniny lebo oni nemozu tak nebudeme si davat darceky s 3 mesacnym odstupom...mne je tych deti trochu luto ale asi to tak spravim.pride mi to trochu nefer, ze manzelovym.krsniatkam sa darceky dalej budu davat...ale je pravda, ze tam sa stretneme o tyzden 2 po narodeninach a nie po 3 mesiacich.mesuacich a stske len j nsd...
@biba_18 ved chceme. tu nemozu, tu deti chore tu soplia.vyhovorky
Ved majte aj vy nabuduce soplave deti
No ved tak zruste darceky navzajom. U nas v rodine sa medzi krsniatkami po case zrusili darceky, vacsiny sme boli rodiny 4-5-6 detne, plus vianoce atd atd, tak sa to proste nestihalo logisticky, keby aj financne ano. A nikto nikdy neriesil ze krstni a tety a ujovia nedali komu tomu darceky. Ak vysla nejaka oslava ze sa dalo stretnut, bol to bonus. Ale bolo to riadne vykomunikovane a nikto to nebral v zlom.
Lenze to chce dobre vztahy a uprimny otvoreny rozhovor bez problemov a nie vyhovorky a uhybanie a pod. Normalne sa o tom porozpravajte ako dospeli ako budete fungovat co sa tyka organizacie tychto veci a hotovo.
nám v tomto pomohla corona...
boli zakázané stretnutia - tak sa to už zrušilo...
Takže príde k vám, vy si ju uctíte, pohostíte ju a ešte dáte aj jej deťom darčeky, lebo mali kedysi dávno sviatok? Tvoja kamoška je riadne mazaná a drzá.
Keď prídu k vám dostali by akurát čokoládu a nie darčeky, uvidíš ako rýchlo nebudete kamarátky.
ja tieto čudné rodinné väzby v živote nepochopím.... alebo väzby skrz "krstu".... fakt nikdy... či krstia sa deti kvôli tomu, aby nastali nejaké povinné návštevy a povinné darčeky? nič v zlom, ale ak kvôli tomu, srať také kresťanstvo a vieru v boha. celkovo nerozumiem tvojmu príspevku. a som nesmierne vďačná, že toto v rodine nemám.... z viacerých dôvodov. urob si v rodine poriadok tak, aby to vyhovovalo tebe ako matke, ako človeku, ktorého to štve. neber ohľad na to, kto je komu krstný alebo nie je... ľudia sa menia, bohužiaľ.
jednoducho to zruš úplne a máš po starosti. ak deti vychovávaš k viere, nepotrebuješ k tomu nejakú ochechuľu a naopak, ona nepotrebuje teba. ak máš pocit, že ťa využíva, stopni akékoľvek návštevy a máš vybavené. čo ti v tom akože bráni? ešte stále nerozumiem. dnes som akási nechápavá.
@0silvia0 asi sa začnem aj ja takto vyhovárať.
@colsami bydem musieť zrušit.nebude nadšená ale nenechám sa využivať.
@deti95060810 v tom obdob obľúbená výhovorka boli sme s pozitívnym aj keď v skutočnosti s nikým takým ani neboli...
@elenka74 predne tak.zo začiatku mi to nevadilo.aje keď sa to opakovalo rok čo rok, že stáke len tu už mi to začalo vadiť.
@januska12323 kamaratky nie a uz mi to zacina byt jedno ci budeme.za posledny polrok sa ako kamaratka nesprava.ale krstna jej detom budem stale.
@lonely66 ja som nechcela rusit darceky mam tie deti rada ale jej spravanie...a ano deti vediem k viere.toto tu popravde ja nechapem ako s tym suvisi...ale nie na to som sa pytala ale na darceky...
Tak nabudúce keď nebudú chcieť, aby ste prišli zagratulovat, dodatočne darček nedávajte.
Nečakajte ani vy. Povedala by som, že narodeniny sme už mali a hotovo. Urob kávu, koláč a stačí.
Ved sa stretnite v kaviarni, date si kavu .kazdy si ju zaplati a nemas robotu, tiez neberem k nam stale celu rodinu aby som piekla varila obskakovala a aj tak neni dobre, stretneme sa v kaviarni a basta
a vy sa neviete tam sami nasáčkovať? ☺️