Ahoj kočeny, keďže ma tu poznáte, radšej sa skryjem za anonym 🙂 - aj tak sa priznám neskôr 😀 🙂
Je tu nejaká z vás, čo žiadala muža o ruku a nie on ju? 🙂 Ak áno, -prečo - a aký spôsob ste zvolili...? 🙂
@lubicajanoskova Ty koki 🙂 že po troch mesiacoch.) Uprimne moj by si to naozaj zasluzil, nakoľko si osvojil moju dcerku (bez ocka) A Mala s nim vyrastala... Preto takto spekulujem, nakoľko kamoska urobila toto iste, a on sa ma (vtedy- 1r vzad spytal ze kedy to urobim ja🙂) ... 🙂
booooze, to chlapi uz na tlko spohodlneli? ze chcu byt ziadani o ruku? odpadnem. nikdy by som to neurobila, zena je dost inteligentna na to, aby sa vynasla a dostala muza kam chce, tj, ze ju poziada o ruku a este si bude mysliet, ze to bol jeho napad 🙂 keby sa chceli muzi zenit, tak to urobia, proste je najmenej opytat sa tu otazku.
@limetka69 Nehovorim, ze nemas pravdu, ale zle si si to vysvetlila 🙂 Ono to bude aj tak vzajomne, a to viem /nie ze by som patrala ale nasla som/ 🙂 Len neviem co mu kupit 🙂
Ja síce neporadím, ale ak sa smiem spýtať... prečo ťa ešte nepožiadal o ruku on?
Ehm ako s tym ze ci sa vezmeme si to viem predstavit, ale to ze mu vytasim prsten... huh to uz neviem... a zase co mu mam kupit obojok alebo naramok, proste s tym real deal nie som uplne komfortna. Asi by som sa citila prilis dominantne .
@marseillefan Pretože mi povedal, že aj tak si ma vezme... aj s malou 🙂 My žijeme spolu vyše tri roky mala mu hovori tatino, ako niesom nijaka pubiska, čo si tu krati čas coronovoľnom ...
@kiki68 presne! prave podla mna by si toto vyzadovalo, resp uplne stacilo, aby sme si urobili volny cas malu odlozili a nasledne si povieme svoje... naco dary... ci? mozno malickost..
nemá na prsteň? neber to ako rýpanie, normálne sa pýtam, môj muž mi kupil 2mm briliant ci co to je a aj sa zadlzil, len aby ho kupil, mozno preto ta nepoziadal, ja by som pockala, nevidim to inak, len, ze muzovi by mohlo byt trapne z takej situacie, mojmu by teda urcite bolo, je to chlapska zalezitost a niektori si na tom dost zakladaju 🙂
Podla mna mu nemusis nic davat, ani prstene nemusite mat pri obrade ;) ak chcete byt svoji len pred zakonom, mozte sa ist kludne zobrat, netreba z toho robi nejake slavnosti, ak nechcete 🙂
A ked to chces navrhnut ty (pricom ste sa uz o tom bavili), tak sa ho na to znova opytaj a dohodnite si termin a je
@limetka69 On mi kupil niekoľko... a aj briliantove naušnice... v tom problém nieje...
@hederamonstera presne máš pravdu... nechcem byt zla ale nam aj tato situacia vyhovuje my sme chceli len Ano/Ano, obed doma kto tam ma byt a hotovo... 🙂
@hederamonstera uprimne... malinka chce ocina a ked uz na papieri na RL (nakoľko si ju osvojit) tak aby sme mali priezvisko ako rodina.... kedze uz spolu dlho aj zijeme... rozumies
chapem, no tak dnes vecer si spravte nejaku fajnu veceru a pokecajte o tom ;)
@hederamonstera pockam na jeho narodeninky🙂 o tyzden🙂 Inak, porad darcek 🙂 k tomuto celemu 😀
neziadala by som. temu svadba by som mozno nepriamo naznacila,ale nikdy by som muza neziadala.to by mala byt jeho tuzba,aby si bola jeho zenou.
@janetinka27 aj si si citala predtym prispevky? On to chce 🙂 Len je motak (40 rocny....🙂)))
mne to nepride divne, neviem ci som ja divna 😀 Asi by som sa ho to opytala pri spolocnej romantickej veceri. Prajem Ti, aby to dopadlo podla tvojich predstav 😘
citala vsetky🙂 ale aj tak mam tento nazor,neboj,aj mensi ci vacsi "motak" moze byt mierne nasmerovany a poziada zenu o ruku sam🙂 a myslim,ze sa bude potom citit sam.lepsie,pre muza je to dolezity krok🙂
Keď to chce, má ťa požiadať o ruku ON. Vie, že Ty to chceš, on chce. Na motáctvo by som sa nevyhovárala.
Nikdy by som nežiadala muža o ruku. Bodka.
ale teda samozrejme vam zelam ten najlepsi vysledok a spolocne staste,uz nech poziada ktokolvek z vas 🙂
@janetinka27
@mondolina
@7miriam77 Vy ste zlaticka baby 🙂 a dakujem kazdej jednej naozaj kazda mate pravdu.... a asi radsej veru pockam vsak X rokov to robil chlap... ne?🙂
prečo má byť chlap ten, čo sa rozhodne, že je čas na žiadosť o ruku? Keď chceš, tak sa ho spýtaj. U nás to bolo také vzájomné rozhodnutie. Bežne sme sa rozprávali o tom, že sa zoberieme. Našli sme kupón do zlatníctva, tak som mu ho dala a on si myslel, že chcem zásnubný prsteň. Tak ho kúpil. Ale takú tú "prekvapenú" scénu so žiadaním o ruku sme nikdy nemali.
@andrea_82 však aj u nás je to takto veru
ja by som muza, nepoziadala,,,, asi som stara konzerva,,, 🙂,, hoc sme spolu chodili 5 rokov,vedeli sme, ze sa zoberieme, planovali sme buducnost, ale ten moment, ked chlap ta poziada o ruku.... si budes pamatat,, / u nas to bolo mierne ocakavane, cakali sme na skoncenie VS/...ale napriek, tomu si myslim, ze ten impulz by mal vyjst od chlapa....pre kazdeho normalneho chlapa, ktory sa raz chce ozenit mat zenu, deti, usporiadanu rodinu, je to prirodzena vec,,, chlap, ktory sa nema k nicomu,, nevie sa rozhybat...asi nema celkom spravne stanovane priority,,,ba dokonca sa mozu lisit od priorit partnerky,,,
Ahoj, veľmi záleží aký typ je tvoj chlap. Keď som sa bavila s mojím na túto tému (že žena žiada o ruku muža - keď sme to videli niekde vo filme alebo tak na to nejak prišlo) tak mi povedal že by ho to istým spôsobom ponizilo, že to je niečo čo on ako muž chcel urobiť a nebol by veľmi rád keby som mu tu možnosť "vzala". A že by sa potom asi cítil ako neschopný chlap. Mňa samu takéto uvažovanie trochu prekvapilo, lebo však kvázi až tak o nič nejde, ale on má k tomu zjavne iný postoj. Pokiaľ to ale tvoj takto nevníma tak prečo nie 🙂
Záleží ale aj od tvojho prístupu. Mne by asi tiež bolo ľúto keby som sa ukratila o ten moment keď žiadal on, je to fakt pekná chvíľa no 🙂
autorka: ja som sa opýtala: čo tak sa vziať? on vykúlený (bol oficiálne cca polroka po rozvode, hoci s predchádzajúcou ženou nežil už asi 6 rokov - boli odlúčení. no a so mnou sa v tom čase poznal - chodili sme spolu - asi rok). kukal na mňa ako puk, že sa práve rozviedol 😀 a ja že: no a? a on niečo v zmysle: no veď nič.
potom som ho nechala vychladnúť a potom neskôr, o pár týždňov som sa ho opýtala, či o tom premýšľal, že predsa len, už máme svoje roky (my sme fakt už "starší pár") a on že si ma vezme, že lepšiu ženu pre seba by aj tak nenašiel 🙂 a tak sme našli termín a vzali sme sa. a ja neľutujem ani jediný deň.
Ja si tiež myslím, že ho treba nepriamo nasmerovať, ale nechať ho, nech to spraví on.. Toto je o šikovnosti ženy.. 😊😊 Ty toho svojho najlepšie poznáš, porozmýšľaj ako mu to nenápadne naznačiť. Napr. Keď sa ta spýtal, kedy ho ty požiadas o ruku, povedala by som, že čakám, kedy to urobíš ty a podobne.. Samozrejme, že taká príležitosť sa nemusí zopakovať, ale skus porozmýšľať ako mu to nepriamo naznačiť.. 😊😊
Nie. Až taká zúfalá som nebola. Môj muž zase nula percent romantik, sto percent pragmatik. Takže u nás nebolo klasické požiadanie o ruku, ale vzájomná dohoda.
@janetinka27 toto je pravda. Pre muza je to dolezity krok. A bude na seba dokonca hrdy, ze ho vykonal on.
Jaaaa..... :D ... po troch mesiacoch randenia sme ležali na posteli a zo mňa vyskočilo, nevezmeme sa? Manžel neveril vlastným ušiam, až si sadol. Bola som jeho splnený sen 🙂.... teda tak mi to povedal.... okamžite súhlasil