Žiadosť o ruku

12. mar 2023

Chce si ma vziať za manželku. Nikdy mi s nikým nebolo tak dobre, napriek tomu váham. Je to len 5 mesiacov, čo sa poznáme. Je to pre mňa skoro. Zatiaľ ma nepožiadal, s prsteňom, oficiálne, ale hovorí o tom, že si ma chce vziať. Ja neviem čo urobím, ak to vysloví, ale skôr sa toho obávam, či nemá nejaké postranné úmysly, prečo sa tak ponáhľa. Zatiaľ spolu ani nežijeme, nebývame. Máme už po 30tke. Možno je to nejaký môj strach zo záväzkov, ale mňa skôr dnes napadali myslienky, že chcem z toho vzťahu utiecť. 😑😔

daniela2202
12. mar 2023

Normálne mu povedz, že je ešte priskoro, no a uvidíš potom zmeny

stanulienkat
12. mar 2023

Po 5 mesiacoch? Mne pride cudny. Velmi skoro. Ale predpokladám, že ti tu ženy budú písať, že sa po troch mesiacoch brali a podobné drísty. A už sú spolu krásne tri roky.😁

pribinak
12. mar 2023

Však keď tá požiada o ruku, to neznamená, ze o 2 mesiace musíte mat svadbu
Zasnúbení môžete byt aj rok či dva či koľko budete chcieť

Ale bolo by dobre s ním nirmalne rozprávať o tom, že je to príliš skoro, veď sa poznáte tak krátko, že či ho cenis, ale cítiš tlak

autor
12. mar 2023

@pribinak ano to máš vlastne pravdu, že to neznamená hneď svadbu, to mi nenapadlo. 😁😁😁

petamich
12. mar 2023

hm, tak cisto prakticky, este o tom len hovori, poziada ta mozno o 2+ mesiace, svadbu si mozete naplanovat o dalsi rok alebo aj nie a byt zasnubeni 10 rokov, ani to nemusi nevyhnutne hned znamenat, ze sa mate k sebe stahovat atd. 🤷‍♀️ kazdopadne ak sa na to necitis, tak sa na to necitis a povedz mu, ked to nabuduce nadhodi, ze je este skoro

pralinka25
12. mar 2023

tak sa v najhorsom rozvedies no. z osobnych skusenosti dlzka vztahu nie je zarukou uspechu. ale inak ziadost o ruku este neznamena aj realnu svadbu.

bucko555
12. mar 2023

My sme sa zasnúbili po 3 mesiacoch mala som tesne pred 19tkou a sme spolu už 13 rokov

denden77
12. mar 2023

@autorka mna poziadal po 11m, uz sme spolu skoro 6 rokov a svadba este nebola.. cize ziadna panika 🤣🤣🤣

autor
12. mar 2023

@denden77 aha dobre

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bessie12
12. mar 2023

moj priatel o tom zatial len hovori a to uz asi rok casu. Vraj by to chcel urobit tento rok, tak som zvedava 😀 a aj keby ma poziadal tento rok o ruku, tak svadba by bola mozno az o 2-3 roky. Vsetko by zalezalo hlavne od financii.

autor
12. mar 2023

@jj298 zakaždým niečo ine. Najskôr som to aj ja tak cítila, možno po 3 mesiacoch, ale teraz začínam mať obavy 😂

mikadooo
12. mar 2023

Tak ja som na prvý krát odmietla, presne z tohto dôvodu. Že sa proste podľa mňa ešte až tak dobre nepoznáme, nie sme ešte spolu príliš dlho... Chvíľku bol dotknutý, ale sme si to vykomunikovali, proste som mu nechcela tvrdiť že áno a potom budem cúvať, keď bude chcieť riešiť už napevno svadbu. Môj názor bol (aj je), že zásnuby sú vlastne začiatok plánovania svadby, že potom čo ja viem, do roka alebo dvoch by mala byť aj svadba. Po roku ma požiadal zas. To už som povedala áno. Snažila som sa trošku ešte posunúť svadbu, ale tam už sa nedal odbiť 😄. Tento rok oslavujeme 17ste výročie.

janinah
12. mar 2023

@stanulienkat v našom prípade zasnuby po 6 mes a svadba o 3 mes.po nich....a sme spolu 30 krásnych rokov...takže až také drísty to nie sú

danielinaa
12. mar 2023

@janinah presne tak. Ked to tak obaja cítia môžu sa zobrať aj do roka. U nás tiež tak bolo. Manzel mal po 40tke, ja par rokov pred. V apríli sme začali radiť, 1 maja sa dali dokopy, zásnuby v novembri, v januári bola svadba. Sadli sme si na 100 percent a v našom veku už nebol čas a ani chut na niekoľkoročné držanie za rucky ako je to u mladych co majú 20 a kopu času.

danielinaa
12. mar 2023

Autorka, ja si myslím ze je to aj tým ze uz mate po 30tke, že chce tak rýchlo zásnuby. Okrem mňa aj v mojom okolí to tak bolo, že páry, ktoré sa dali dokopy po 30tke mali svadbu hneď. Moj úplne prvý frajer, svoju už manželku požiadal o ruku už po dvoch mesiacoch, do roka svadba, aj 3 deti stihli. A to je starší ako ja, aj ona, a najstaršia dcéra má 8 rokov.

svetlonos
12. mar 2023

Ahoj,
ako zije on a ty? Mas ty / on vladtnr byvanie i podnajom? Ste samostatni alebo zijete v mamahoteli?
Mate pracu?
Najskor spolu zite v jednej domacnosti, spolocne naklady, upratovanie, problemy. Skus modelovu situaciu a tvoj najnissi rodicak. Vyzijete v harmonii a pohe z takej sumy?
To je len jeden natrvrdo priklad ale vyskusaj, ci aj potom bude taky zeravy do svadby. Uvidite, ci si navzajom vyhovujete.

tosomja
12. mar 2023

Ale veď rozprávať môže. Aj mne môj povedal, že chce so mnou zostarnúť 🤪 aj že ma chce za manželku (to už počúvam 6 rokov)

stanulienkat
12. mar 2023

@janinah su aj take pripady. Jeden z miliona. Skor to byva naopak. Nepoznaju sa, zoberu sa po par tyzdnoch, ona je "zaskocena" z tehotenstva. A potom sa nam tu kopia prispevky ako cez kopirak. Nedava mi peniaze, nepomaha, nestara sa, nahana zeny, nemame peniaze....

janinah
12. mar 2023

@stanulienkat skôr je tu vela takých,ktorí sa príchodom dieťaťa zmenili na čudo,s ktorým sa nedá žiť...a predtým aj roky rokúce boli ideálni...vraj...kto si akú kašu navarí,takú zje....ja som len chcela povedať,že zrelí ľudia vedia posúdiť toho druhého a nemusia spolu prechodiť roky rokúce bez posunu vzťahu

kukulienka999
12. mar 2023

Podľa mna vôbec nestresuj a hlavne nečakaj pri každej príležitosti, že ta požiada. Aj mne môj muž hovoril na začiatku vztahu, že budem matka jeho deti a mysli to somnou vážne a požiada ma o ruku, lebo to tak cíti a chcel aby som to vedela... Ale podľa mna mi to vravel, aby som nepochybovala o našom vztahu, lebo môj predzchadzajuci vzťah trval 3,5 roka a ex mi po takej dlhej dobe povedal, že somnou deti mat vlastne nechce, ani s nikym, že zmenil názor aaa ani má nepoziada o ruku, lebo neni na take ceremónie 🙄
Môj terajší ma požiadal po 2 rokoch spoznávania, randenia, bývania atd. 😊 ale prsteň mal vraj polroka kúpený len čakal na vhodnú príležitosť 😂

mimi3008
12. mar 2023

Moji svokrovci sa zasnubili po 3 mesacnom vztahu cez polku Slovenska, kratko na to bola svadba s maju uz vyse 40 rokov pekne manzelstvo. Potom mas vztahy, kedy sa beru po dlhych rokoch chodenia a spoluzitia a po par rokoch sa rozvadzali

galioska
12. mar 2023

tak my sme sa zasnubili po pol roku a po roku vzali, nemuseli sme ale boli sme od seba daleko... 😀 a sme spolu vyse 21 rokov, asi sme sa nasli no😀 V dnesnej dobre by som tomu asi neuverila😀✌🏻

galioska
12. mar 2023

@janinah veru, tolko spolu chodili, nikde sa neposunuli a nakoniec si nasli inych partnerov s ktorymi stihli za rok to co nestihli s predoslymi vztahmi za roky😀

pralinka25
12. mar 2023

inak ja vobec nechapem naco o tom toci. vsak ked chcem poziadam a hotovo. naco mlatit prazdnu slamu. ubera to na romantike a uplne to nici caro okamihu. takto kecat moze aj 20 rokov. vies ako reci su reci a ciny su ciny. su to dve odlisne veci. zbytocne sa zaoberas niecim co mozno ani nenastane.

avanka
12. mar 2023

@stanulienkat mne môj povedal po týždni, že teba si raz vezmem..po 7 mesiacoch ma oficiálne požiadal o ruku, po necelých 2 rokoch sme sa vzali a v máji oslávime krásnych 16 rokov manželstva a 18 spolužitia, keďže spolu od 1 dňa aj žijeme. Takže 5 mesiacov skoro nie je..len teda s tým rozdielom oproti autorke, že my sme spolu žili hneď, zdieľali spoločne financie po asi 1,5 mesiaci..
Inak sme boli riadny extrém,ako to tu čítam po sebe😁môj manžel je môj osudový muž a ja som za neho vďačná. Od 1 dňa som vedela, že on je ten pravý

janetinka27
12. mar 2023

Nestresuj z toho, vela ludi hovori dopredu o svojej buducnosti. Mozno ta poziada az o niekolko mesiacov pri nejakej 'vacsej' prilezitosti.
Neries vopred,ci je uz spravny cas,netreba sa na to prilis sustredovat a analyzovat. Clovek uz v urcitom veku cca vie,co chce,pouziva aj rozum a vie byt k sebe aj k druhym uprimny.
Docitas sa tu o mnohych pribehoch, ale ziadny nebude scenarom toho vasho.
Sesternica otehotnela hned v prvom mesiaci vztahu,skor ako to zistila si kupili spolu byt.maju dve deti,nie su zobrati a su vztah im funguje. Moja svagrina si nasla manzela v styridsiatke, boli ako hrdlicky,zasnubili sa po 3 mesiacoch vztahu, po dalsich 3 mesiacoch otehotnela,pred porodom sa vzali a hned po porode rozisli.

janickacrazy
12. mar 2023

My sme mali zásnuby po 2 mesiacoch. Svadba bola o 4 mesiace neskôr. Všetci nás odrádzali, že je to príliš skoro. My sme vedeli, že je to akurát. Sme spolu 14 rokov a stále šťastní.

vilma7
12. mar 2023

Nestresuj. Jedna známa bola tri x zasnúbená, stále je slobodná.
Ja som sa brala s mojím po 8 mesiacoch, tiež obaja po 30.tke a sme spolu 8 rokov.
Pokiaľ je normálny, tak za tým nič nehladaj.

zorkahorka
12. mar 2023

je to skoro, ale vydavat sa zanho este nemusis... kolki maju status "zasnubeny" dozivotny 🙂