Zásnuby verzus spoločné bývanie. Čo skôr?

kira345
18. máj 2024

Ahojte. Mám priateľa 3 roky. Stále spolu nebyvame lebo v podstate náš vzťah je trochu taký taliansky Stále sme niečo riešili medzi sebou. A dosť ma to stopovala ísť bývať. Bo nemala som takú istotu v ňom že keď budeme bývať sa niečo zmení a hlavne som chcela ale aj chcem stabilitu čo znamená že ak to muž myslí vážne tak aspoň tu ženu požiada o ruku.Priatel je o 10 rokov starší ma aj dieťa s pred tým vzťahu ma aj svoje byvanie. S jeho dieťaťom máme skvelý vzťah len medzi nami to nieje také ako by malo bo sme mali kopec vážnych problémov vo vzťahu. Tým že každý je s iného mesta tak za sebou dochadzame. Strašne som po ňom chcela až ideme bývať ku nám do mesta bo tu mám rodinu znamich a proste dobre sa tu býva. On zase chce opak chce žiť tam kde je a tlačí na mňa až sa odstahujem tam. Lenže viete keď už máme bývať tak až si to vybudujeme spolu a nieže ja pôjdem bývať niekam kde to už budoval s niekým inym a v podstate to všetko je jeho a tým že sa nehrnie ani do zasnub ani manželstva je to ísť žiť len tak kde nemáte istotu a hlavne kedykoľvek sa niečo udeje vás len zbali do par tasiek a môžete ísť. Ja som chcela až sa zasnubime naplanujeme svadbu a byvanie si vybudujeme spolu až sme obaja v tom a nieže len jeden a druhý nemá žiadnu istotu. Aký je váš názor. Som divná že to tak mám.

13uzivatelka11
18. máj 2024

Nerozumiete si, hadate sa často ešte aj keď spolu nebyvate, každý chcete v podstate niečo iné a ty aj tak rozmýšľas o svadbe s nim? 😀 a ešte pred spoločným bývaním? 😀

gejb
18. máj 2024

@kira345 určite spolu najprv bývať!!! Až potom zásnuby a svadba. Ak to niekto robí naopak je podľa mňa veľmi naivný.
Nebudeš predsa kupovať mačku vo vreci..a o pol roka sa rozvádzať lebo spolu neviete fungovať v jednej domácnosti. Nerozumné...hlupe

sense
18. máj 2024

Sak chceš svadbu tak myslím ze tento chlap nebude ten pravý. Ani ako manžel a ani chlap na spoločný život keď sa nezhodnete ani na tom kde by ste mali bývať

gejb
18. máj 2024

@13uzivatelka11 ja nechápem koho toto napadne...mozno ak by som mala 17 rokov prišlo by mi to ako fajn nápad...

arasidka123
18. máj 2024

@kira345 a čo tak bývanie niekde na polceste...

zooeynka
18. máj 2024

Pokial ona ma zazemie, byt a pracu niekde inde, preco to ma zrusit a budovat nanovo? A ty? Mas svoje byvanie a pracu tam kde zijes teraz? Alebo si u rodicov?

kira345
autor
18. máj 2024

@gejb možno nerozumné podľa teba ale každý chce v živote istotu si myslím. A dnešné vzťahy vo veľa stroskotaju na tom že áno ziju spolu neviem ako dlho a bum vezmu sa pride dieťa idu od seba. Alebo bývajú a po 6 rokovh čo sú spolu si povedia a nesedime si a idú od seba. A toto mi už potom vôbec význam nedáva. Podľa mňa by človek mal mať priority a keď chcem vážny vzťah tak ho aj posúvať nie že ideme si vyskúšať spolu bývať veď buď tu osobu chcem alebo nie.

kira345
autor
18. máj 2024

@zooeynka svoje bývanie mám aj prácu.

colsami
18. máj 2024

@kira345 dobre hovoris, clovek by mal mat priority.
Pre Teba nie je priorita najprv normalny vztah, ze rozmyslas nad zasnubami svadbou atd, a pritom ako hovoris "stale nieco medzi sebou riesite" a "medzi vam to nie je take ake by malo byt", az tak, ze medzi riadkami z toho vyplyva ze mas lepsi vztah s jeho dietatom ako s nim?
Cele zvlastne 🙂

lindous
18. máj 2024

Zásnuby pre mňa napríklad neznamenajú žiadnu istotu, tú som práveže získala skôr tým spoločným bývaním s partnerom, ktoré mi ukázalo, že spolu vieme fungovať a riešiť každodenné problémy… tak isto ako ľudia môžu spolu bývať s potom to ukončiť, tak môžu byť aj dá rokov zasnúbení a nakoniec nič z toho (poznám príbehy, ktoré tak dopadli, prsteň tam bol vydupkaný a v podstate iba na umlčanie)…

zooeynka
18. máj 2024

Tomu tvojmu to vyhovuje takto ako to je. Ma priatelku, vajca vytrasie ale do spolocneho byvania ani svadby sa nehrnie....naco aj. Hladaj ineho, ktoremu budes vzacna a bude chciet s tebou byvat.

beata_k
18. máj 2024

@kira345 Uff dievca, ty budes riadne plakat do vankusa

andrejkap123
18. máj 2024

@kira345 raz som randila pol roka s jednym chalanom, vsetko bolo supeeer a potom sme cez leto zacali spolu byvat 😂. Zistila som ze je lenivý, nechce chodit na ziadne prechazdky vylety, iba sa doma hrat na pocitaci, ked som teda ja niekam odisla mu doslo ze aj on by chcel ist a za 20 min mi pisal/volal co ideme robit aj ked som ho pred tym predviedcala ze podme daco robit 😂. V obchodoch ma nechaval platit za drahe potraviny ktore si on navyberal, a ked prisiel rad aby on platil daval sakra pozor co davam do kosika aby to nebolo drahé a najlepsoe vsetko v akciach 🙂. Ked som doniesla ovocie z trhu - dost pre oboch na dva/tri dni on to vsetko zozral (nenechal mi nic!!!) za dve hodiny co som sla behat 😂 akoze strasné.

Nikdy neodporucam svadbu pred spolocnym byvaním 😂😂😂😂

petronelag
18. máj 2024

@kira345 No neviem ako budete spolu bývať, keď ani jeden nechce zmeniť doterajšie miesto a možno je to tak dobre a keď sa dohodnete len veľmi ťažko aj na inom, tak z tohto nič nebude. Toto si celé treba dobre premyslieť, či by to stálo zato ísť k nemu bývať a radšej zatiaľ žiadne zásnuby, nie to ešte svadbu. Lebo toto má od stabilného vzťahu ďaleko.

domka222
18. máj 2024

Podľa popisu radšej nebuduj zatiaľ nič nové. Skús to teda u neho. Možno behom mesiaca budeš bývať zase sama

koniarova
18. máj 2024

O 10 rokov starší chlap s dieťaťom, s ktorým sa pravidelne hádate a každý chcete bývať inde. 😁 Smelo do toho, keď si chceš posrať mladosť.

13uzivatelka11
18. máj 2024

@kira345 ale vy si nerozumiete a hadate sa o malickostiach a to ešte ani spolu nebyvate. Naozaj si myslíš že vám to vydrží, ak budete musieť začať riešiť vážne problémy? Možno práve preto ste stále ešte spolu, ze spolu nebyvate. Ved začnite spolu bývať, aspon rýchlo to ukončite 🤷‍♀️

vikiki29
18. máj 2024

@kira345 o 10 rokov starší, rozvedený chlap s dieťaťom… s ktorým sa často hádate… ak chceš vážny vzťah a svadbu tak hľadaj ďalej a nerieš toto. S týmto ťa žiadne šťastie nečaká, keby chcel posunie to ďalej už dávno.

tiezjedna
18. máj 2024

@kira345 vôbec neviem, čo s ním riešieš... nedokážete sa robiť kompromisy už teraz, čo tak za 10 rokov. Pošli ho do obehu a nájdi si iného.

lienka.7
18. máj 2024

@kira345 ano, si divná, ze sa po prve zasadzujes s chlapom, ktorý už má dieťa a po ďalšie, on už si "to" svoje vybudoval, cize logicky už nemá potrebu čosi budovať s tebou.
Cize mozes sa tak akurát k nemu nasťahovať a platit mu "najom" v jeho byte a byt ticho a suchá nožičkami, lebo v tom momente si môžeš baliť igelitky a ist naspäť. A najmä si s nim ešte urobiť dieta ti odporúčam, lebo vsak možno sa zmení a možno si ta aj vezme... no ani jedno ani druhe. ZABUDNI.
Ja neviem, ale vy toto ženy fakt nevidíte hneď od začiatku?

lonely66
18. máj 2024

@kira345 to je jediný na svete, čo o teba zakopol? keby som toto mala riešiť + má decko s bývalou, neriešim ani zásnuby, ani spoločné bývanie. podľa tvojho popisu je najvyšší čas sa s ním rozísť a nájsť si na vzťah iného chlapa.

januska12323
18. máj 2024

@kira345 aha takže zásnuby znamenajú, že ťa už nemôže poslať domov s igelitkou? Váš vzťah je naprd už teraz a žiadne bývanie to nenapraví.
A nedá mi to, nauč sa používať slovko "až" vtedy keď treba, nie je to náhrada za "nech".

stanulienkat
18. máj 2024

Ked mas svoje byvanie, tak naco riesis prerabku jeho bytu? Prečo by si si za každú cenu musela s niekým niečo budovať spoločné? Koľko žien by bolo šťastných, keby ich chlap mal hotovú domácnosť. Nastahuj sa k nemu a svoje byvanie daj do prenajmu, aby si sa mala kam jedneho dna vratit. Na na to je dobré spoločné bývanie, aby si videla s kým žiješ. Áno môžes s ním žiť aj niekoľko rokov a keď vám to nebude vyhovovať, tak pôjdete od seba, je to úplne normálne. To neznamená, že keď chceš s niekým vážny vzťah, že ho budeš presadzovať silou-mocou. Prečo by sa absolútne každý vzťah mal skončiť sobášom??? Ked to nejde, tak to nejde. Hotovo.
Ja už vôbec nerozumiem vzťahu v ktorom si už teraz nerozumiete. To znamená, keď spolu budete bývať, tak sa pozabíjate.

som_realistka
18. máj 2024

@kira345 sadni si a precitaj si ešte raz co si napísala, on sa sťahovať nebude, má s dieťaťom určitú rutinu a ak sa doteraz nemal k tomu aby niečo kvôli Tebe zmenil, tak nezmení. Ma svoje bývanie, nič nove budovať nebude, narušil by si svoj zabehany komfort. Nebuď aktívna aneinvestuj do prerábať jeho bytu. Hadate sa, neviete sa posunúť. Zamysli sa, a riešenie uvidis

vikiki29
18. máj 2024

@veronikaszabova ufff, ideálny adept na manželstvo 🤮

mclissa
18. máj 2024

Stratila si 3 roky s chujom. Ja sa ti divim, ze si este s nim a vobec rozmyslas o manzelstve.

gejb
19. máj 2024

@kira345 ja chápem ze chceš istotu.. ale tu ti manželstvo nezaručí. A sama vidíš pri tvojom partnerovi, ze dokonca ani dieťa nie je istota ze vzťah vydrzi.
Na rozvod ti stačí 60€ na kolok a je po istote.
Takže vlastne nič nedosiahnes.

dixitka
19. máj 2024

@kira345 Po prečítaní tvojich predošlých tém (kde ti všetci veľmi dobre radili sa s ním ihneď rozísť) už fakt nechápem, o akých zásnubách vôbec uvažuješ. Veď to je čistá katastrofa. Ale asi je zbytočné ti čokoľvek písať, keď sa tým aj tak neriadiš, len každý mesiac zakladáš novú tému o tom, s akým chujom si vo vzťahu 🤦‍♀️

petronelag
19. máj 2024

Keď k tomuto pridá predošlé témy, tak to nie je na partner vhodný na vzťah - sú to vážne problémy, treba ho čím najskôr ukončiť a viac od neho nič neprijímať, ani kyticu, ani žiadne obmäkčovania. U:končiť takýto vzťah je najlepšie riešenie, je to vzťah, ktorý by dokázal zničiť.