Ahojte.
V prvom rade poprosím rýpalky,aby išli rýpať inde,mne to fakt netreba... Ďakujem.
S mojim mužom žijem od svojich osemnástich rokov . Mám čoskoro štyridsať. Spolu máme štyri deti. Minulý rok sme sa zasnúbili,vlastne na môj podnet, pretože má deti z predošlého manželstva a vzťahov predomnou a chcela som,aby keď sa mu nedajbože niečo stalo,aby sme neostali na nule. Lenže odvtedy ani slovo o svadbe, žiadny termín, nič..O pár dní bude rok od zásnub a mňa už ďalej nebaví čakať. Mám pocit, že mi kúpil prsteň,len aby mi zalepil ústa. Rozprávať sa o svadbe nechce,vraj svadba bude.
Poraďte mi prosím, čo robiť?
Ďakujem
Uz asi nic, ma vsetko ceremonie a papier nepotrebuje. Asi trebalo ist na to opacne v 18stich , svadba,dieta....moja sestra mala podobny problem typek chcel dieta a bez svadby. Ze jemu staci ked bude otec,tak sa rozisli po 10 rokoch..a mal take reci ze ved ked bude dieta,potom bude svadba. No ona sa nedala obmakcit, teraz ma bovy vztah a chlapik nema problem s postupnostou ze najprb svadba,.....
My sme zasnubeni 6 rokov. Lebo mne sa nechcelo do svadby. Mozno manzel caka, ze budes proaktivna a zajednas sobas ty a len mu oznamis. Ci? Ja by som to tak urobila byt tebou. A len mu povedala termin, ze vtedy a vtedy. Priatel mi to vysvetlil tak, ze svadba je pre zenu a rodinu. Muz ma za ulohu len pozidat a nech si zena uz svadbu reziruje podla seba. 😃
Zajednaj termín a postav ho pred hotovú vec.
Keď chlap nechce jednoducho ho neprinútiš, uz za tie roky keby chcel by spravil..zrejme fakt len ti zalepil ústa s tým prstenom🙄
A koľko má rokov on ? Keď ste spolu 22 rokov a on už pred tebou mal vzťahy a z nich deti a manželstvo a z neho deti , som nejaká stratena v počtoch
veď úplne jednoducho vieš zistit ako to myslel- zajednaj termín, nájdi miesto. ak iba čaká že proaktivna budeš ty a on sa zúčastní, tak s tým nebude mat problém. ak ti len zalepil usta prsteňom tak budeš vidieť tu reakciu a vieš na čom si
Samozrejme, že ti kúpil prsteň len aby to zalepil ústa. Porodila si mu 4 deti, predpokladám že o deti a domácnosť sa prioritne staráš ty, varíš a perieš mu, má sex. Prečo by sa mal znova ženiť, keď toto všetko robíš celé roky bez manželstv?. Už keby som toto dopustila, tak by som proste vybavila termín sobáša na úrade, len vy dvaja a svedkovia a iba by som mu to oznámila. Ak by odmietol, tak by som mu povedala nech si zbalí veci a nech mu servis robí niekto iný. Ak ho nepostavíš pred hotovú vec a rázne, tak nič nezískaš. Ale dovolím si povedať, že neurobíš ani len ten termín sobáša. Ak by si bola asertívna a rovnoprávna vo vzťahu, mala by si toto vyriešené už dávno. Máš 4 roky, takže už si zrejme dosť veľká na to, aby si vedela, že podstatné sú činy, nie reči. Alebo sa zmier, že inak to už nebude.
Necakaj na chlapa, povedz mu,ze svadba bude v lete,navrhni den a hotovo.uz si "stara" na romantiku v style, ze si pred teba klakne a pozuada ta sam o ruku
Ak vsetko klape a jediný problém medzi vami je tá chýbajúca svadba, ktorú ty potrebuješ a on nie, tak všetko zajednaj a on len príde.
4 deti bez papiera? Nikdy!!! Ani keby to bol princ William
Načo by sa ženil? Skús sa ne vec pozrieť z jeho pohladu
Decka si mu dala
O domácnosť sa staráš
Servis má zrejme kompletný
Sex evidentne má koľko chce
Celé roky drzis hubu s krok
Podľa mna ho musíš postaviť pred hotovú vec. Vtedy tam a tam o toľkej. YNemusite mat svadbu a 150 hostí, postačí vy 2, decka, svedkovia a bodka
no naozaj nechcem rypat, ale ta organizacia svadby je skoro vzdy na zene - na co vlastne cakas? Zasnubeni ste, chod na urad, zisti terminy, predostri ich muzovi, nech si vyberie (to je uz na tebe, ci mu das na vyber alebo rovno vyberies ty) alebo... (tam si dopln alternativu, co urobis, ked povie "nie"). Zorganizovat jednoduchu svadbu je zalezitost na pol dna (cize navsteva matriky a potom ist zajednat nejaku restauraciu na obed ci veceru, ak by islo o naozaj len to najnutnejsie.
Dievčatá, ako postaviť ho "pred hotovu vec"?
To si myslite ze teaz ona da termin " o dvoch svedkoch" a on pricupita?
A dat podmienku, bud sobas (svadba je sobas s hostinou) alebo bye bye?
No tak jej da bye bye a ona ostane SAMA so 4 detmi na krku, on este nejake ma z byvalych vztahov...
Dal jej prsten, aby mal klud.. pravdepodobne ona dlhdobo zastavala klamstvo "manzelstvo je iba papier" a teraz byt "druzkov" v 40tke pri 4 detoch uz jej nie je sympaticke...
Ona ultimatom a vydieranim moze podstatne viac stratit ako ziskat. Kym on nebude mat takmer ziadnu stratu. Ma deti ako smeti... cize musi aj z niecoho zit, alimenty bude mat minimalne...
Pre chlapov vo vseobecnosti deti nie su dovodom zostavat... a nie su ani zavazkom... potesi sa kazdy druhy vikend a ona nech sa trapi so 4 detmi...
Výber pekny dátum a povedz že svadba bude vtedy a vtedy. A uvidíš ako sa k tomu postaví. Musíš chrániť seba a aj deti do budúcna. Prečo asi sa ľudia chránia predmanželskými zmluvami? Myslia na budúcnosť. A ty uvidíš či to myslel ako tak vážne alebo to bol prsteň a LA drz hubu.
Očividne mu to je sumak však on to nepotrebuje má všetko v tebe. Slúžku, milenku, matku deti..
Priatelovi (nie muzovi, ty nie si zatial jeho zena, iba priatelka) normalne povedz, co ti prekaza a skuste spolocne si k tomu sadnut a komunikovat konkretny termin.
Jednoduchy sobas je vecou par hodinovych priprav...
@zmrzlinka2021 vydieranie by to bolo keby nebola zasnubena. Ale on prvy krok urobil. Ved to je uplne normalny postup, chlap da prsten, zene sa paci nejaky termin a je to uz na nej aby zacala s pripravami. Preco by mal chlap hned od nich ujst? Malujes certa na stenu…
@bashee
Pisem na to, ze baby tu pisu, nech ho postavi pred hotovu vec a termin. Lenze tam moze byt uplne v pohode reakcia, ze proste do toho nepojde.
Zasnuby v nasej kulture neznamenaju to, co bolo v minulosti - nemaju taku vaznost. Castokrat muzi frajerkam davaju zasnubne prstene, aby priatelky "drzali hubu".
Pozri 22 rokov mu robi ona servis, porodila 4 deti - uz po prvom dietati ju mal ziadat o ruku a vziat si ju... fakt si myslis, ze on si chce teraz komplikovat zivot a zenit sa, ked ma vsetky vyhody a zvazovat sa s priatelkou?
Tak teraz v lete je vela svadieb ale povedz mu, ze dohodnes termin svadby na urade niekedy v septembri. Ziadna velka veselica len ty, on svedkovia, rodicia a deti a potom nirkam na husacinu a burciak.
Za 22 rokov a 4 deti mu na tom nezalezi, sprav si podla seba uz len preto, ze co ak by sa nieco stalo
Nuz. Mozno si to s nim vydrzala a snazila tak dlho iba kvoli tomu cakaniu na svadbu. Ked sa zoberiete a zem sa nezatrasie, tak mozno o dalsie dva roky sa rovediete a rozidete, lebo caro cakania pominulo a bude ti chybat dalsie cakanie na dalsi ciel. 🙂
@radanna11 je odo mňa o cca 20 rokov starší. Ale myslím, že to v tejto chvíli nie je podstatné.
On mi tvrdí, že sa nechce ženiť,lebo raz už ženatý bol (po piatich rokoch manželstva sa rozviedli) a vraj si neviem predstaviť, aký je rozvod ťažký atď.
Na druhej strane mi povie, že mňa si vybral ako partnerku na celý život, že žiadnu inú nechce,no do svadby sa nehrnie..
Mne ide o viac vecí.
Má už svoj vek a hoci sa udržiava, stať sa môže hocičo.
Sme spolu od mojej osemnástky a tak,kebyže sa mu naozaj niečo stane,ani nemám nárok na informácie o jeho zdravotnom stave, a všetko čo som kedy zarobila som vrazila vlastne len tu a preto nemám žiadny majetok a teda,keby ma jeho deti z predošlých vzťahov chceli vyštvať,tak sa im to podarí, pretože,hoci so mnou má 4 deti,s predošlých vzťahov ďalšie 3,teraz cez tieto posledné roky (doba korony a vojna na Ukraine) som minula značnú časť našetrených financií, takže by som ani nemala z čoho tie jeho deti vyplatiť . Keď som bola mladšia, neuvedomovala som si to,ale teraz už áno. Dala som mu dá sa povedať, že celý život. Boli ťažké chvíle,aj tie lepšie. No a od istého momentu minulého roka som sa s ním porozprávala a vtedy on sám navrhol, že sa zoberieme. No odvtedy nič.. Keď sa ho priatelia opýtajú,kedy bude svadba,povie len,že : hádam tento rok sa to podarí.
Ďakujem všetkým za komentáre. Popremýšľam o ďalších možnostiach,za jeho chrbtom nič robiť nebudem, skúsim sa s ním ešte porozprávať a uvidím ďalej ako sa to vyvinie..
Ahooj ☺️ my sme mali svadbu 4 roky po zasnubach 😁
Vieš, ale veľa chlapov to berie tak, že ich "práca" je požiadať ženu o ruku a ďalej je to na nej. Veď o ruku ťa požiadal, to znamená, že ide sa plánovať svadba. Ináč to asi nemá zmysel, nie? Ten prsteň potom nič neznamená, vdovský dôchodok ti na základe jeho existencie nedajú. Tak choď do toho, vyber si zopár vhodných termínov a nech si jeden z nich vyberie. (Ináč teda, tiež ma prekvapilo, že má deti z manželstva, zo vzťahov (množné číslo) a ešte s tebou 4. To koľko má spolu detí?)
Aj ja by som to riesila proaktivne. Zasnuby boli... Mozno sa mu len nechce riesit svadba... Teda nepoznam muza, ktory by ju prakticky riesil. Moj muz ma tiez poziadal o ruku (sice jeho iniciativa, ale potom som vsetko riesila ja, lebo hemu to bolo jedno). Tak zacni ty. Vybav termin na sobas (zalezi od vasej predstavy ako to chcete ) a jeho len v skratke informuj.
Podla mna je vek dost podstatny, ak uz ma skoro 60. Neviem ako by si ho teraz donutila do svadby, ak proste nechce. Skor by som riesila prakticke veci, ak by sa mu nieco stalo, ak ma nejake majetky, pripadne zivotna poistka a podobne, nech si proste zabezpecena.
Tiež si myslím ze ti ho dal na tvoj podnet a len aby mal kľud. Skus mu navrhnúť nejaký termín, potom ho za jednaj na úrade a v daný termín sa tam dostavte. Ono aj keby sa on ožení opäť v 60rokoch tak do bsm idu len majetky nadobudnuté po svadbe a každé jedno jeho dieťa by malo rovnaký podiel na dedičstve ako ty.
Zabezpečiť ta vie aj bez papiera
Ahoj. Viem ako sa cítiš. Tak ako si nám tu vysvetlila svoju situáciu, skús to vysvetliť aj mužovi. Ja mám niečo podobné doma.
Naozaj si s mužom sadni a skús mu vysvetliť svoju situáciu, tak ako tu nám. Lebo naozaj, ak by sa mu niečo stalo, tak môžeš skončiť na ulici. Vysvetli mu, že svadbu berieš ako formalitu, lebo nechceš skončiť na ulici.
Máš dve možnosti. 1. Svadba, ale tu pozor. Máš nárok na 1/2 a zvyšok dedia deti. Budeš mať na to, aby si vyplatila jeho deti z predošlých vzťahov? Treba to zabezpečiť!
2. Svadba nemusí byť, stačí ak majetok napíše na teba. A ak by sa mu niečo stalo, tak deti z predošlých vzťahov nič nezmôžu.
Treba mu vysvetliť, že nie si materialistka, ale strechu nad hlavou chceš mať zabezpečenú, lebo život môže čokoľvek priniesť.
Môjho kolegu mama prišla takto o strechu nad hlavou. Lebo jej manžel mal tri deti z prechádzajúceho vzťahu. Deťom mala vyplatiť 15000 eur, vyplatila im 10000 eur a zvyšok splácala.
Potom prišla o prácu, kvôli chorobe a prestala splácať. A dve z jeho detí to dali na exekúciu, lebo rok im meškala so splátkou.
Výsledok? Kvôli exekúcii si už úver vybaviť nemohla a exekútor jej dom predal v dražbe pod cenu. Jej syn si ďalšiu pôžičku zobrať nemohol, lebo sám má vysokú hypotéku a manželku a dve deti.
Teraz jeho mamina býva s ním, ale zasahuje mu to do manželstva a je nešťastný, lebo je v strede medzi matkou a manželkou. ☹
U nás doma kvôli tomu boli aj hádky, aj zdúvačky,… nakoniec nám situáciu vysvetlili mužovi rozvodoví advokáti, ktorí ho zastupujú na súdoch. A žiaľ, pre nás to znamenalo, že žiadna svadba sa nekoná a všetok majetok sa píše na mňa, lebo by som nemala z čoho jeho deti vyplatiť.
Môže si tu niekto moralizovať, že deti z predošlých vzťahov majú nárok na dedičstvo. Ale náše zákony sú také blbé, že počas manželstva príjmy manželov idú do BSM (berú sa ako jeden) a tzn., že jeho deti by dedili aj to na čo som zarobila ja.
A prečo by jeho deti mali dediť ešte aj to, čo som nadobudla vlastnou prácou?
Nepoznám presne tvoju situáciu, ale každý advokát, alebo aj notár vám vysvetlí možnosti, ktoré máte.
Držím palce.
Veľmi zlá situácia vzhľadom na majetkové pomery, avšak myslím že manželstvom by si si veľmi nepomohla. Skús sa zamerať na to aby ti prepísal časť domu/bytu lebo skončíš veľmi zle ☹
@tinitka práve preto, že som mu to minulý rok vysvetlila sme sa zasnúbili.. Samozrejme, ide mi aj o strechu nad hlavou,ale tiež chcem,aby som dostala nejaké informácie o jeho zdravotnom stave v prípade, keď sa mu niečo stane. To len ako jeho priateľka nedostanem, už teraz mi nechcú povedať ani výsledky jeho krvi..
U nás v rodine sa stala situácia, že muž so ženou žili spolu 9 rokov, zasnúbili sa , plánovali svadbu, štyri dni pred svadbou sa muž zabil na motorke. A keďže mal deti z predošlého vzťahu, žene ostali oči pre plač.. Takže aj kvôli tomu som sa s ním rozprávala. On má 3 deti z predošlých vzťahov,dve z toho by si nechali aj do kolena pre pár centov vŕtať, tá tretia, prostredná dcéra je vcelku fajn..
Viem, že sobášom by som toho veľa nezískala,ale isto by som získala viac,ako keď svoji nie sme...
Ešte raz všetkým ďakujem za rady. Dám vedieť ako to dopadlo, keď sa porozprávame.
Pozri si film Zeny v behu a skus vymysliet nejaku sutaz, alebo challinge kde ked vysledok bude svadba. Na niekoho asi treba ist kreativnejsie