Prosim kde by som mohol kupit pekny zasnubny prsten s diamantom? A ci radsej upradnostnit zlte alebo biele zlato? Priatelka ma uz striebornu retiazku a nausnice, t. j. asi by sa jej viac hodilo biele zlato. Avsak pacia sa mi viac prstene zo zlteho. Myslite, ze sa nehodi kombinovat zlte zlato so striebrom?
Dakujem za rady
Biele zlato máš porodiovane žlté. Časom sa osucha, budeš ho musieť dat porodiovat. A čo tak platina? Inak ja som konzerva, keď to má byť zlato, tak nech je žlté 😅
Hmmm mna muz poziadal so striebornym. Ale tak chapem ze niekto chce prsten v hodnote 2vyplat.
Tiez som nosila povacsine striebro. Obrucky mame mix biele a zlte zlato uz skoro 11rokov a su stale rovnake. Az na par mini skrabancekov.
a co tak sa jej spytat aky by sa jej pacil? teda aspon farbou myslim...
ja som dostala z bieleho zlata a tam ten diamant viac vynikne podla mna ale mne sa celkovo viac hodi biele nikdy som zlte zlato nenosila
Ak nosi 'strieborne' sperky tak asi chod do bieleho zlata. Napr. pre mna by to znamenalo, ze by som bud nosila vsetky strieborne sperky alebo by som nosila iba zlty zasnubak. Co je skoda. Zlte zlato sa so striebrom vacsinou nekombinuje kvoli tomu, ze sa jedna o uplne odlisne kovy. Striebro casom zacierne. Biele zlato ak je nekvalitne, tak tiez meni casom farbu. Co naozaj zostane stabilne je platina, ale tam je trosku vyssia cena. Kazdopadne, ak ides kupovat diamantovy prsten, tak si vyber serioznu firmu. Pekny zasnubny prstienok maju napr v rydl alebo v eppi (obe odporucam, maju normalne diamanty s certifikatmi GIA a podobne) Cca raz za 1-2r treba tie prstienky poslat vyrobcovi na cistenie a prelestenie. Ak sa teda o sperk budes starat a vyberies si od kvalitneho zlatnika, tak urcite nebude biele zlato 'osuchane'. Zasnubny prstienok vyberaj tak, aby ho mohla nosit spolu s obruckou. Aby to k sebe tak nejak ladilo a mohla ho nosit co najdlhsie.
Ja mam inak zasnubny aj obrucky od Rydl a sme spokojny😊
biele zlato v kombinácii s diamantom vypadá najelegantnejšie 👍 Ak priateľka preferuje túto farbu, tak vôbec neváhaj. Ideálne pozeraj po takom, ku ktorému sa dá následne dokúpiť obrúčka (bývajú také kolekcie). Vypadá to pekne a môže nosiť oba na jednom prste po svadbe👍
Keď ma požiadal o ruku, nosila som striebro, takže vybral biele zlato. Presedlala som na žlté zlato, takže samozrejme obrúčky máme žlté a aj šperky nosím žlté zlato.
Ja som nosila vzdy strieborne, pripadne "strieborne" doplnky. Snubak som dostala z bieleho zlata. Zlte by sa mi asi nepacilo. Ale zase obrucky sme si vybrali zo zlteho a nosila som to bez problemov spolu. No nie som ziadna modna ikona 🤷♀️. Teraz uz nosim len obrucku (popri dietati).
Urcite mier na to, co sa paci jej, nie tebe 😉. Takze to vyzera skor na biele.
@k47 No ja to mam takto isto, ze som radsej ked nosim striebro, a zvazujeme ake obrucky, tak premyslam nad bielym zlatom. Snubak mam strieborny tak by sa to hodilo k sebe. Vyberali ste podla nejakeho katalogu alebo ste mali svoju jasnu predstavu ci vam priamo v klenotnictve poradili?
@k47 Ja si pozeram na nete kadejake ci uz prstene alebo zlatnictva, len radsej by som si takto zistila viac ze kto si dal ake robit. Predsa len ist radsej do niecoho overeneho. A na co ste pri vybere konkretne dbali alebo na com ste si davali zalezat? Davali ste si robit nejake katalogove ci na mieru ?
@daniel330 nosi aj nieco zlate alebo výhradne len striebro?
Ak len striebro tak by som volila biele zlato.
Pokiaľ teda nemáš info od nej alebo jej kamosiek aký snubny ma vysnívaný 😉
Kombinácia zlatej+striebornej farby mi príde nevkusna, nehodí sa to k sebe.