Zápis krstných rodičov na úrade

adriana902
20. aug 2018

Dobry den Chcela by som sa Vas opytat ako to chodi na urade vBA Ruzinove ohladom zapisania krsnych rodicov na urade pripadne uvitanie do zivota ako to chodi ked chcem aby tam boli aj krsny ,,zapisny" rodicia dany..na koho sa obratit ako to chodi alebo tak. Za kazde info dakujem 🙂

stormie
20. aug 2018

krst sa vykonava v kostole - je to cirkevny obrad a tam su krstni rodicia, uvitanie do zivota sa robi na urade a tam sa nekrtsi, krstnych netreba

ebi88
20. aug 2018

Krstni su krstni lebo je to spojene s krstom v ramci cirkvi. Ini takyto institut nie je.

leily1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominika6
20. aug 2018

@adriana902 uvítanie do života nemá nič spoločné s krstnými..príde ti pozvánka domov..pôjdete na úrad kde bude dalších 10rodín..primátor povie príhovor,dajú vám darček a ideš domov..nieje to žiadna oslava..

asia83
20. aug 2018

@adriana902 Čo majú krstní rodičia spoločné so zápisom na úrade? Im je tak srdečne jedno, koho má dieťa krstných rodičov. V matričnej knihe naozaj kvôli vám neurobia kolonku "krstní rodičia".

petka_tobi
20. aug 2018

@adriana902 Ak správne chápem, ste neveriaci a uvítanie na úrade máte ako krstiny. Ak je to takto tak aj my. Ja niesom krstena ale mám "krstných". To iste môj syn, mali sme "krstiny" teda uvítanie, bola tam cela rodina cca 30 ľudí, "krstní rodičia" sa zapísali do knihy ako svedkovia toho uvítania a ešte sa tam aj starí rodičia podpisovali. Neviem ako to je v BA ale u nas takto, myslím ale že na každom úrade by to malo byt podobne. Tak snáď som pomohla, dopredu nič netreba až tam sa zapíšu 🙂

leily1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ebi88
20. aug 2018

@leily1 aj tak sa to mina svojmu vyznamu krstni vs. Nejaky svedkovia na urade..

petka_tobi
20. aug 2018

@dominika6 to nie je až tak pravda, nie všetci su veriaci a chcú sa krstiť. Preto majú uvítanie a je to oslava. "Krstní rodičia, darčeky, torty, oslava proste všetko co k tomu patrí. A zapisujú sa tam nie do kolonky krstní ale ako svedkovia myslím. My takto fungujeme uz asi 3 generácia a vždy je to oslava, mame to ako krstiny.

asia83
20. aug 2018

@leily1 Krstní rodičia sú pri krste dieťaťa, pokiaľ viem, na úrade sa nekrstí. Ja nikomu čítať myšlienky neviem, vidím, že vy áno.

asia83
20. aug 2018

@petka_tobi KRST-podstatné meno, odvodené slovo od slova KRST je prídavné meno KRSTNÝ (rodič).

leily1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petka_tobi
20. aug 2018

@asia83 aj ja si myslím, že autorka to napísala dosť zrozumiteľne a každý pochopí že uvítanie berú ako krst a chcú mat "krstných" rodičov takto na úrade, ked nemajú cirkevný krst.

asia83
20. aug 2018

@petka_tobi Tak ja asi nie som "každý", pretože ja som to tak vôbec nepochopila. V živote som nepočula od ľudí, ktorí nedali svoje deti pokrstiť, že mali na úrade "krst". Je to absurdita.

asia83
20. aug 2018

@leily1 Mne sa tiež nechce púšťať do debaty s vami, ale nakoľko som v živote nepočula o krste na úrade, tak som to tak nemohla ani pochopiť. Vďaka Bohu, že máme vás, také "múdre" osoby, ktoré to pochopili hneď, a teda nám to aj mohli vysvetliť.

adriana902
autor
20. aug 2018

@petka_tobi ani presne takto som to myslela dakujem 😊

adriana902
autor
20. aug 2018

Ano dakujem velmi pekne za nazory...pre tych, ktorych sa to dotklo ohladom krstnych rodicov sa ospravedlnujem lebo ano sme neveriaci a mame zapisnych rodicov-svedkov a volame ich krsnych. Ale to je jedno. Dakujem velmi pekne za vyjadrenia, v ktorych som nasla odpoved ako je to s tym ,,krstom- nekrstom" 🙂

cawes
21. aug 2018

@adriana902 aj my to tak mame uz neviem kolka generacia ja mam kratnych rodicov ja som krstna a moj maly ma tiez krstnu a v kostole sme nikdy neboli, krsteni nie sme nikdo.

kazuso
21. aug 2018

No, keď sa dnes krstí už aj cédečko, tak môže byť krstný aj na úrade. Však čo bude malý zdraviť: "Ahoj, svedok zápisu"? Moje deti majú krstnú svoju babku a nikto to neriešil, ani tie deti nie.

katesocka
21. aug 2018

A u nas na urade ked sa podpisujete do pamatnej knihy, tak sa podpusuju rodicia a krstni rodicia (svedkovia) presne takto to tam maju napisane, takze autorka to vlastne ani nenapisala zle 😊