Za akú sumu kupujete vianočné darčeky?

28. sep 2024

Ahojte,
Za akú sumu cca kupujete darčeky pre deti v rodine? Napr my mame 5deti v rodine a každému tak za 20e plánujem a pre našu dcéru za 50e. Nieje to moc ale od každého dostane niečo a od našich a svokrovcov dostane tiež cca za takú sumu.

kleopatra114
28. sep 2024

Deti v rodine nemáme , čiže nič . A deťom za viac , ale už teda aj praktické veci ako bicykel, lyže - nielen hracky .

petulda333
28. sep 2024

Okrem mojich deti,mame dalsich 6. Synovcom a neteriam kuoujem za cca 20€ kazdemu. Nasim tiez cca do 50

qwer2019
28. sep 2024

Okrem mojich 2 máme 7 neteri/synovcov. Z toho jedna neter je aj krstná dcéra. S rodinou sme dohodnutý, ze deťom všetkým nebudeme na vianoce kupovať, že iba krstným deťom sa kupuje.

zuzinka888
28. sep 2024

Kupujeme iba svojim detom co chcu alebo co potrebuju- mozno 200€ pre kazdeho. Tak sme sa dohodli- nemam zaujem aby deti dostavali nechcene dary- ci nieco co uz maju/mali iba preto aby nieco dostali od kazdeho. Radsej im kupim drahsiu vec ala presne viem co chcu. A tiez nemam zaujem davat dary co deti nepotesi- len aby som nieco kupila. A nie je nic trapnejsie ako " nutit dieta aby sa pri stromceku tesilo z babiky ktoru nechcelo( pozri ake krasna babika, ake suprove auticko🤦🤦)iba pre to aby sa babicka ci tetuska neurazila a nemyslela si ze mam nevdacne ci rozmaznane deti.

terezia323
28. sep 2024

Niekedy sa dohodneme so súrodencami, že sa zložíme na väčšiu vec. Napríklad bicykel, lyže. Ak nechce deti nič take veľké tak im kúpim to o com viem, ze ich poteší. Neminiem rovnako na všetkých. Niekomu spraví radosť vec za 20 eur niekomu za 50

summer23456
28. sep 2024

Našťastie my si v širšej rodine dary nedávame, čiže ani deťom súrodencov nekupujem,ani oni mojej dcere. Mne to tak vyhovuje, menej stresu, ušetrené peniaze aj nervy, deti majú aj tak viac než je potrebné a potom si už nič nevážia...

andreakotesova
28. sep 2024

Nakupujeme synovcom, neteriam, krsnatam, súrodencom a pod. dary na Vianoce. Kupujeme iba mojim rodičom a samozrejme manželovi a mojim deťom. Viac nikomu.

martinkatinka
28. sep 2024

Synovcom a neteriam len prakticku drobnost (napriklad krem na ruky, zubna kefka, ponozky...) niekedy aj vtipnu drobnost.

mimi3008
28. sep 2024

Svagrina ma 4 deti, kazdemu tak po cca 15 eur asi...oni asim tiez tak, mozno aj za.menej by som povedala, furt je to nejaka miska alebo hrncek z tedi, ktoru staci,.ze jemne nechtiac tuknes o stol a je po nej...alebo nejake kresliace nalepovacie veci za mozno 5 eur zvyknu dostat. Napriklad svokrovci to velmi flakaju, ja chapem, ze su dochodcovia, ale tam nejde o financie, ale o to, ze su lenivi dat si na tom zalezat a nieco vybrat. Ked bol mladsi babo v kociku, jeho 1. Vianoce, nedostal od nich nic, starsi nejaku drevenu malu Lidl stavebnicu. Druhy rok tiez nedostal nic a starsi dostal nejaky dievcensky nalepovaci zosit s morskymi pannami a minuly rok dostali akoze spolocny darcek- jednu omalovanku. Ale vadi mi to menej nez to, co robia moji rodicia, vylozia sa tu dobre ze nie s plnym nakladakom hraciek, len aby boli ti najlepsi stari rodicia, najlepsie keby este predcili nas rodicov...ale tak svokrovci kaslu uplne aj na vsetky narodky, svojich deti, aj vnucat, no....

janulik2008
28. sep 2024

Ono asi zalezi aj kolko deti. U nas je mala "sama" takze kazdy nieco kupime. Planujem jej kupit hru na PS a sluchadla.
Jej najvacsia tuzba je stitch interaktivny takze predpokladam ze ked ho rozbali ostatne bude mat v pazi 😀

vkatush
28. sep 2024

Kolegyňa má 3 synov a ďalších tuším 7 deti v rodine. Dohodli sa s rodinou, že každému dieťaťu sa zložia na jeden väčší darček.

janinah
28. sep 2024

Takým bezbrehym darčekovanim sa len dopracujete k tomu.ze časom to už bude pre zúčastnených dospelých nepríjemná povinnosť a deti budú zavalené hračkami a vecami.Cim skôr pochopíte.ze každý pre svoje dieťa a dosť.tym lepšie.A nemá to nič spoločné so vzťahmi v rodine.tie môžu byť super aj napriek neobdarovavaniu.A keď už ten darček byť musí.tak zážitok a čas venovaný dieťaťu.

katy084
28. sep 2024

... cca pre syna 60e,pre dospelákov 25e(5 os.) a ja s mužom si neprezrádzame sumy 😅...

sense
28. sep 2024

V rodine je len moje dieťa....a tomu nekupuje nikto nič, jeden brat pošle 20e, mama aj priateľova mama sa spýta čo si praje....a ja jej kúpim niečo čo napíše na zoznam ale nie je to ohraničené žiadnou sumou

diamand2326
28. sep 2024

V rodine žiadne, ale ja nemám taký blízky okruh rodiny... A keby aj, som za darčeky len každý vlastným deťom. Svojím deťom kupujem každému darčeky za cca 50-60€. Také, ktoré si dopredu vyberú, dajú mi viac typov a ja kúpim každému do tej sumy, takže nevedia presne, čo to bude. Takže
majú aj prekvapenie, a tešia sa veru vždy 🙂

dajla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tl999
9. okt 2024

@zuzinka888 ani synovcom netetiam nie? Znie to fantasticke vas postoj 😍

tl999
9. okt 2024

@summer23456 nikdy im nekupujes dary? Ale len na Vianocne?

summer23456
9. okt 2024

@tl999 keď ideme na návštevu napr aj na Vianoce, donesiem napr čokoládu,pastelky,kinderko. Ale vyslovene darčeky už nekupujeme. Napr neter a synovec majú darčeky na Vianoce od jedných starých rodičov, od druhých, od dvoch ujov s rodinami, od tety. To minimálne. Možno aj od krstných ešte. Podľa mňa je to extrém. To je druhá časť rodiny. Keby ešte z našej časti sme toto robili tak je to ďalšie 3 dary. Majú všetko aj či nepotrebujú a potom si to ani nevážia ..

summer23456
9. okt 2024

@tl999 zas napr keď bude prijímanie, tak jasne,že dám peniaze alebo dar alebo kombináciu. Aké bežné dary nekupujeme. Napr sme si prišli posedieť na Vianoce k nim, tak dom kúpila ako som písala pastelky,omaľovánky,čokoládu,kinderko. A synovec pozrel do tašky a zadrrl mi "nič moc" 🤔😱 a predbiehať sa v tom kto kúpi väčší dať ja nemienim... Dnešné deti sú presýtene vsetkeho

zuzinka888
9. okt 2024

@tl999 nie dokonca ani krstnatam nie. Sme z velkych rodin- ja 5 surodenciv a 20 neteriek/synovcov. Manzel 4 surodenci a 12 synovcov. Tak si neviem predstavit ci by som im a za kolko mala kupit. Ak by to nemalo byt somarinka co sa hned pokazi ci iba bude zavadziat- musela by som si vziat hypoteku🤣🤣🤣. Kupovali sme len rodicom- no potom sme zistili ze mama darceky posuva surodencom a od surodencov nam. Hromadili sa jej mixery, deky, fritezy, vysavace. A ona je z generacie- kym to funguje a da sa zalepit ci otec opravit- nic nevyhodi nevymeni. Tak uz kupujeme iba krizovky, predplatne casopisu, ci sme im" otvorili ucet" v lekarni. Lebo aj poukazku darovali🙈.