Výslužka pre susedov a rodinu

9. apr 2024

Ahojte. Prosím , keď ste davali susedom a rodine výslužku , tak len kolače ? Alebo k tomu aj fľašku ? Ako to je zvykom ?

jazula
9. apr 2024

Ja som nevydatá, ale na všetkých svadbách, kde som doteraz bola, som dostala koláče aj fľašu (väčšinou vína).
Teda predpokladám, že ide o výslužku zo svadby 🙂.

vkatush
9. apr 2024

My sme dávali koláče, fľašu a ešte aj plnenú kapustu (holúbky), lebo tie robila babka naviac a všetci susedia ich milujú 😂

tramtada31
9. apr 2024

Susedom som nedavala, len kamoskam, ktoré neboli pozvané na hostinu som odniesla vysluzky-kolace v krabickach, to iste aj kolegom. Rodina, ktorá bola na svadbe dostala kolace a vino (do “rodiny”)

h2
10. apr 2024

Blízkej rodine sa dáva aj fľaša, susedom, alebo vzdialenejším príbuzným, či známym (napríklad do práce) len koláče.

andaluzia12
10. apr 2024

Na Orave je zvykom krabica koláčov a fľaša alkoholu. Už sme dostali aj víno, aj víno bez koláčov, aj koláče bez fľaše .. susedia, kamosi, všetci pozvaní hostia… kolegovia v práci (menší kolektív)..tu sú vyslúžky pomerne nákladná položka …

rybkoava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
4stanka4
10. apr 2024

My sme dávali rodine zakusky+ fľašu pálenky a susedom zakusky+ fľašu vína.

katulienocka999
10. apr 2024

Ak boli aj na svadbe tak koláče + vinko, ak nie co boli takí susedia tak im sme niesli iba koláče 🙂

margotka17
11. apr 2024

My sme dostali od susedov koláče a fľašu whisky. Na svadbe sme neboli, volali len rodinu.

nana8989
11. apr 2024

Tým co boli na svadbe sme dávali koláče a fľašu vína a susedom len koláče..