Blahoželáte, nosíte darčeky, pripomínate si výročie svadby vašich rodičov alebo svokrovcov?
Ja si dátum svadby našich pamätám, ale naši to ani ktovieako neoslavujú. Možno nejaké tie jubilejné, aspoň spomenuli, mama niečo navarila fajnejšie, ale darčeky si nedávajú. Ani my im. Muž si dátum svadby svojich rodičov nepamätá. Jeho mama je možno trochu sklamaná z toho. Svokor nie je moc na oslavy a darčeky a dátumy a také veci a tak akoby očakáva, že výročie svadby si budú pripomínať aj deti, že im zablahoželajú. Vždy sa cíti taká dotknutá, že okrem svokra, že ani deti si ten dátum svadby nepamätajú a nepripomínajú. Mne to príde také zvláštne, beriem to totiž ako sviatok daného páru, že nech si to oni oslávia spolu. Inak aj môj muž si dátum svadby nepamätá, mne to nejak moc nevadí. Nečakám darčeky, dôkazy lásky a tak v ten jeden daný deň, podobne ako Valentín. To tiež neoslavujeme...
Tak ja si nasich pamatam len kvoli tomu, ze sa dcerka v ten den narodila 😂 poprajem, ale ziadne darceky nedavam, to je vec rodicov a nie deti. Svokrovci netusim kedy maju, a manzel isto tiez nevie :D nase vyrocie oslavujeme spolocnym zazitkom.
Nie ani neviem kedy sa partnerovirodicia zobrali.alepamatam si ako babka z otcovej strany oslavovali zlatú svadbu, aj striebornú..ale nič okázalé len spoločný obed v kruhu rodiny, dedkovci , ich deti s rodinami a my vnúčence.my zobrati nie sme ale chlap vždy na výročie donesie tortu a kvety a úprimne keby to neurobí ani neviem že odkedy sme.presne spolu. ale tak ja som si aj dátum sobáša zapamätala až po rozvode. Lebo rozvod bol 10.11 svadba opačne 11.10
Ked manzelia oslavuju, pozvu vas na oslavu slusi sa doniest darcek. Svokra nech oslavuje s manzelom, nie s celou familiou. Ked chce oslavu, tak nech ju zorganizuje.
Neoslavujeme ani výročie našej svadby...u svokrovcov sme k výročiu svadby boli raz, keď mali 30te výročie, vtedy som im upiekla tortu
Aj toto sa oslavuje s inými ľuďmi,aj keď je to rodina,my sa pobozkame a skonštatujeme ako ten čas letí ,aj tak mi to muž musí pripomínať
U nás sa výročia svadieb príbuzných neoslavujú. Manželia si to riešia medzi sebou kvetom, malou pozornosťou. Negratulujeme ani rodičom ani svokrovcom ani nikomu.
U nas oslavuju rodicia, ale oni sami. Svokor tam sa oslavuje tiez, ale oni sami.
My sme si dátum svadby zvolili na 1.6., že keď budeme oslavovať my, bude mať aj naše dieťa MDD ( plánovali sme len jedno a aj sme to dodržali ).
Takže v ten deň ideme vždy spolu na slávnostnú večeru. Respektíve do pizzerky, kým bola dcéra malá 🙂
S ostatnou rodinou neoslavujeme.
My to neoslavujeme. Ohľadom svokry, čo vy s tým? 😁 Je to jej sviatok nie váš alebo niekoho iného z rodiny
Z mojho pohladu je oslava vyrocia, oslava dvoch partnerov a nie ze mne ma niekto nosit darceky a gratulovat okrem muza 🤷🏼♀️ samozrejme ine je ak sa organizuje napr oslava zlatej svadby a tak, ale bezne vyrocie svadby oslavovat v nejakom sirsom kruhu alebo ocakavat gratulacie od deti by ma teda nenapadlo.
Výročie svadby je sviatok pre manželov nie pre celú rodinu. Tvoja svokra je skôr smutná, že vlastný muž si nespomenie a ani mu to nikto nepripomenie.
my s mužom sme oslavovali keď sme mali 40-te výročie svatby, pozvala som deti s rodinou na obed do reštaurácie, ale ináč neoslavujeme.
Tento rok budeme mať 40-te výročie.Nemienime s nikým oslavovať.Boli to ťažké a smutné časy,málo pozitívneho.Manželovi zaplatím protézu a oblek a ja si nejaké peniaze miniem na knihy.
Moji rodicia, si oslavuju vyrocie svatby po svojom vo dvojici. Ja ich presny datum ani nepoznam. Tiez si myslim, ze vyrocia, su uz iba o nich dvoch. Ak by chceli oslavit nejake okruhle vo velkom, nech spravia oslavu, radi prideme.
Rodičia oslavovali vo dvojici,nikdy sme to neoslavovali ako rodina...a o svokrovcoch ani neviem,kedy mali svadbu.
Vďaka tejto diskusii som si spomenula že budeme mať v januári 10te výročie svadby. Neoslavujeme dáko extra, koľko x aj zabudnem. Pre mňa je dôležitejšie prvé výročie, vtedy náš vzťah začal.
Rodičia neoslavuju vôbec.
Nie, negratulujeme im, nepripominame si to, lebo v tej dobe som este nebola ani na svete, takze si nemam co pripominat. Nasi ked mali 40vyrocie, tak nas pozvali aj s bratovou rodinou na obed, ale to bolo vsetko. Zobrala som im kvety a flasu. Inak bezne to neriesime, je to ich vyrocie svadby.
Oslavovali sme len 50.výročie u rodičov,ale inak je to len vec manželov.
Ako to hovorila Ruzickova v Slunce, seno,..?
Ti uz nevi, co by samou rozezranosti do ty huby dali, tak nejak? Slavit vyrocie niekoho ineho? Sam od seba?
u nás sa výročia svadby nikdy neoslavovali s celou rodinou. Svokor doniesol svokre kyticu, naši išli (len oni dvaja) na dobrú večeru a my to robíme takisto