Výnimočný darček k narodeniu dieťaťa

12. okt 2021

Viete mi poradit nejaky speci darcek k narodeniu k dietata? Nechcem klasiku - oblecenie, fotoalbum, sada na odtlacky atd…
Nieco ako strieborna zberatelska minca s rokom narodenia, vlastna hviezda alebo mapa hviezdnej oblohy v case narodenia - proste nieco naozaj speci a originalne

petamich
12. okt 2021

nechcem nikomu kazit iluzie ale si si autor isty/ista, ze takyto vynimocny darcek rodicia dietata (neskor dieta) ocenia? mam doma male babo a teda asi by ma potesila skor poukazka do drogerie alebo lekarne ako mapa oblohy 😂 tam uz som nechala majland a ked by chcel niekto dat darcek mne tak by som chcela naramok s vygravirovanym menom alebo retiazku na pamiatku (mne manzel daroval z Alove taku s nozickou a je uzasna), tipujem ale ze ty chces darcek pre dieta - stale ale mozno taketo nieco by mu odlozili a dali neskor a ked to bude personalizovane 🤷‍♀️ ale mozno ja som len nekreativna dusa

nika82
12. okt 2021

mapa hviezdnej oblohy prosim ta co bude mat ztoho to dieta alebo jeho rodicia to je teraz taka novinka a riadna blbost

janeninka
12. okt 2021

Ja som sa zmierila s tym ze nie kazdemu babetku v okoli mozem dat superoriginalny darcek. Väčšinou uz aj tak kopec veci maju a nechcem rodicov zahadzat zbytocnostami. Takze sa bud spytam ci napr nechcú nosic, hacku.. Ale vacsinou skoncim pri balicku nejakej lepsej baby kozmeticky (weleda, mandlovy olej...) prip latkove plienocky a poukazka do dm.

anamaria75
12. okt 2021

ja som dala mojej spravit deku s vyšitym menom, praktice a pekne podla mna.

petamich
12. okt 2021

@janeninka nosic alebo hacku by som veru brala 🙂

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
12. okt 2021

@petamich my sme dostali konkretne tu mincu a v zaplave tych darcekov (niektore total mimo) sme to naozaj ocenili ako oroginalne a nieco co bude mat dieta na pamiatku (za par rokov ta minca aj ziska na hodnote, nehovorim ze ju predame a kupi si za to byt 😂 alebo ze ju vobec planujeme predat)

autor
12. okt 2021

@nika82 to bol len priklad, mne sa to napr nepaci a tiez neviem co by som s tym robila - ale ako prikald niecoho vynimocneho, originalneho, nieco co ostane na pamiatku

anamaria75
12. okt 2021

zlatu retiazku s menom

autor
12. okt 2021

@janeninka ano a presne toto nechcem, lebo sa to minie, pouzije atd (ja som napr vsetku kozmetiku poslala dalej lebo som taku nechcela) a nakoniec neostane na pamiatku nic

autor
12. okt 2021

@zara1357 dakujem za napad 👍

tykat
12. okt 2021

Bitcoin

autor
12. okt 2021

@tykat tak to uz ano 👍 tiez super napad, dakujem

ukulela
12. okt 2021

Baby, ja mam take darceky rada. Ak by toslo do rodinbeho domu, tak bysom darovala trebars aj ovocny strom, nech zasadia a bude rast s dietatom. Ocenila by som aj tu mincu. Ak su to milovnici zvietat, tak v mene dietata by som zasponzorovala nejake zviera v zoo, ci daco podobne. Niekto ma mozno znamych hudobnikov a moze poprosit o skomponovanie skladby.... vymysliet sa da hocico.

mikadooo
12. okt 2021

My sme chodili po návštevách bábätiek vždy s balíkmi plienok😄. Vždy som predtým zistila aké plienky mamina používa a bolo nakúpené 😁. Babenu to bolo úúúplne že jedno čo dostalo a vedela som že rodičia to určite "spotrebujú" 🙂.

nika82
12. okt 2021

Ok prepáč, ja už som si myslela že to chces dať urobiť. Videla som nato reklamu, ľudia čo to dostali a až plakali aký boli ztoho rozciteny 🤣

lyci
12. okt 2021

este sa napr. daju spravit obrazy babatka v zivotnej velkosti s mierami ako pri narodeni. mne by sa napr. pacilo dostat babatkovske fotenie

autor
12. okt 2021

@mikadooo ako pisem vyssie - to je presne ten typ darceku co sa spotrebuje a nic z toho, ja hladam nieco na pamiatku

kikulienkadd
12. okt 2021

Ahoj, Zlatá minca Viedenskej filharmónie. Nikdy nestratí svoju hodnotu.

konikkon
12. okt 2021

Vlastná hviezda ci mapa oblohy uz nie je nič originálne, je to uz skôr otrepané, nepotrebné, zbytočne a neuzitocne. Poukážka na nákup potrebných veci by ma potešila skôr ako mapa ktorú by som musela niekam uskladniť, lebo taky gýč neviem, kam by som dala. Ak chces niečo na pamiatku, tak radšej vol niečo čo bude mať hodnotu. Ta vzácna minca je lepší nápad.

jonki
12. okt 2021

Neviem preco no vcera mi vyhodilo na FB striebornu infinity hrkalku greg&rich. ( originalne a darcek sa bude dedit 😁) no a teraz vazne, bud sa opytat rodicov ci maju konkretne prianie alebo kupit nieco prakticke a nevyhadzovat peniaze na leziaky.

simca06022011
12. okt 2021

Ja som naposledy výšivala netery toto, má to do dnes (foto je samozrejme z netu, super to vyzerá zaramovane) 😂 a kedysi kamoškam ine verzie tiež.
Ale ak taku trvalú spomienku dietatu, co napr. Použije neskor, hodnotnu... To je ťažko poradit. Moja ma 10r a teda nejaké hračky ma na pamiatku, ktoré nechce dat preč - napr..natahovacie chicco- hra uspavavanku a pamata si to. A obzera sem tam aj knihu o narodení 😂 a fotoalbum kt. dostala. Napr. Šperky = nula bodov. A podla seba viem, ze to by u nas ani uspech nemalo. Babka jej dala prve náušnice a veru pamiatka z toho uz nie je. Nevie, ci v dospelosti to bude mať pre to dieťa význam, nebude si to spájať s udalosťou ako napr. Šperk k 18, alebo bicykel k 6. Narodeninám... Vzdy dary k narodeniu sú také skor pre "rodicov". Tomu dieťaťu je to fuk. Najviac ma potešilo ze mi ludia nosili orchidee 😂
Investičné zlato kupte a je to hodnota ista (žartujem samozrejme 😁).

zuzanka.zuzu
12. okt 2021

mňa by sada na odtlačky potešila 🙂 však práveže to zostane na pamiatku. i keď ty chceš asi viac hodnotné finančne než osobne. hentie "originálne" hovadiny by ma "potešili" kým by si neodišla 😀 ale áno, určite by som si zapamätala akú kravinu si mi darovala, čiže zapamätateľné by boli, užitočné či potešujúce ani trochu

@janeninka oooo nosič hačka tak to už áno 👍

banalu
13. okt 2021

Problem s takymito darčekmi je, ze ten co ho ide dat mysli v 90% na to, co by potesilo prave jeho, alebo co by sa jemu zadalo Originalne a na "pamiatku"... Osobne take sprostosti nemam rada a myslim si, ze k narodeniu babatka je najlepsia asi obycajna plienkova torta z nejakej velkosti 3-4, kedze 1-2 sa nevyuzije, ak si rodicia urobia zasobu. Zamysli sa koho ides obdarovat a ci vobec drzia tieto "pamiatkove" somariny. Osobne som vela takychto originalnych darcekov na zapametanie si nejakej udalosti v mojom zivote vyhodila 🤷🏻‍♀️

denda007
13. okt 2021

Tak mu kúpte Bitcoin, za pár rokov sa poteší 😀

autor
13. okt 2021

@zuzanka.zuzu nejde o hodnotne financne ale sada odtlackov je klasika, ja som dostala aj dve 🙈

autor
13. okt 2021

@banalu my sme prave dostali striebornu mincu a potesila viac ako plienkova torta ktora aj tak skonci v kosi, neviem ci by si ju vyhodila kedze ma hodnotu a casom len vacsiu

moonlight1210
13. okt 2021

Ta minca bude mat hodnotu len podla aktualnej ceny striebra na trhu.

Ak by mala mat casom zvysenu hodnotu, tak len ak sa vy, ci vase dieta niecim naozaj vyznamne preslavite (taka minca po Marie Curie by mohla stat v aukcii celkom dost).

Inak ma hodnotu (pamiatkovu) len pre vas.
Historicku zacne mat o cca sto rokov. Aj to minimalnu.

Ta hviezdna mapa by mohla byt zaujimava, lebo ju mozu rodicia zaramovat a zavesit v izbe. Alebo dietatu kup pozemok na mesiaci. Alebo stopu stvorcovu vo Waleskom lese (dostanes k tomu aj krasny dekret, ze si smies hovorit lord/lady, lebo si vlastnik pody. Alebo take daco. Je to vtipne a mile.).

autor
13. okt 2021

@moonlight1210 dakujem za napady 👍

hellwant
13. okt 2021

Ked uz tak tu mincu- zlatu, ci striebornú. Ked dospeje rozhodne sa, ci ju spenazi, ci nie. Ale neodporucam vygravirovanu s jeho menom a datumom, i ked je to pekne. Tazko ju predá- nizsia cena kto bude chciet s menom ineho dietata, ci datumom. Inak pre neho zmysel mat nebude len ju mat v sufliku, nespoji si ju totiz so zažitkom co si pamätá, a je velka pravdepodobnost, ze nebude mat k nej vztah, iba ako ku drahemu kovu. Investicne mince ponukaju rozni vyrobcovia, v roznych velkostiach, Heraeus, Wiener philhalmoniker, American eagle, Kangoroo atd...V Európe sa oplatia aj z hladiska vykupu Rakuska Wiener a Svajčiarska Heraeus.