Koľko ste prosím platili za svadbu a vrátilo sa vám niečo z toho, počet hostí?
Viem, že je to individuálne, len aby som sa vedela od niečoho odpichnut.
Počítam priestor, jedlo, torta, DJ, vyzdoba - nejakých 100€ na osobu, je to málo/veľa?
Pred cca 5 rokmi 15k za 90 ludi (bez ubytovania), takze predpokladam ze dnes by to bolo viac. Ci sa nam ta suma vratila netusim, nekalkulovali sme takto a ani vlastne nespocitavali celkovu sumu darov.
my me mali 40 ludi cca a vratilo sa nam za svadbu - hostina/ubytovanie/kolace - skratka vsetko, co suviselo s hostinou/obradom a priestorom na svadbu. ale pomimo to sme este platili obrucky/saty/oznamenia/vysluzky atd - to bolo vsetko navyse.
No video nechceme, fotografa máme známeho- iba zo 10 fotiek spoločných, nechceme mať veľa fotiek. Čo sa týka výslužky to nechceme vôbec, aj s tým všetci počítajú, ak niečo ostane môžu si zobrať alebo sa na druhý deň spraví obed (všetci sme z jedného mesta), ubytovanie nebudeme mať, chceme zaplatiť taxikára cca 80€ na noc pýta- čo je podľa mňa super cena. Takže na tomto ušetríme. Starejši nebude máme DJ-a, ktorý toto robí v rámci toho svojho programu. A výzdoba veľmi decentná, prírodná.
tie fotky a video su samozrejme na Vasom rozhodnuti, my sme si zaplatili fotografa a potom sme si este priplatili aj za video 🙂 svadba je raz za zivot (vacsinou :D) a je pekne si to raz za cas takto pripomenut 🙂
@crazy_cat_lady ja sa toho desim. Zatial som nic nepocitala, lebo ani neviem kde sa ta svadba bude odohravat a kedy to tiez neviem. Kedze nechcem, aby sa niekto z mojej rodiny ci kamaratov urazil, hoci frflat budu, tak som rozmyslala nad tym, ze obrad a prva hostina by bola v zahranici a potom dalsia na Slovensku. Ale tu sumu si nechcem ani predstavit 🙈
Vydavala som sa pred 5 rokmi a vyedy 100e na osobu platilo. A to som nemala dj a drahe saty. Na daroch sa nam to vratilo
Podla mna dary od hosti su priblizne v takej hodnote ako je cena priemerneho jedla. Ostatne je v tvojej rezii. Nam sa vratila asi 1/3 nakladov.
Jedinne na com by som nesetrila je to jedlo a alkohol lebo to je pohostenie pre hosti. Vsetko ostatne je pre teba, takze tam si to urob tak skromne ako uznas za vhodne. Ja som si velmi vela veci robila sama.
My sme mali svadbu pred 2rokmi, malá svadba dokopy 16 ľudí, a všetko dokopy, vrátane šiat obleku obrúčok hostiny atď. nás vyšlo okolo 2500eur
výdavky mňa, manžela a našich rodićov spolu sa vyšplhali na 7tis. eur. Na daroch z redoveho a "tanierovej" zbierky sme dostali 6tis eur.
Podľa mňa závisí výška darov od zloženia hostí. Staršie páry ti dajú cca rovnaký dar a ako rodina s malými deťmi.
My sme mali svadba - Žilina - 2021 - svadba nás stála 12 000 Eur, vrátilo sa nám 9000 Eur, čiže svadba nás stála 3000 Eur. Každý 1500 Eur. Počet ľudí 70.
@s_o_n_i_k_e 12 000 eur vás stála svadba??? Preboha a to čo ste tam mali???
@zlatovlaska123 to by bolo na dlho :D no najviac bol alkohol strava a tým, že sme mali vela cez poľných sme hradili aj ubytovanie.
@zlatovlaska123 u nas to bude minimalna suma za svadbu. Zatial sme si stanovili rozpocet 30 000€, ale ratame s tym, ze to moze byt aj vyssi. To by malo byt za obrad + 2 hostiny. Ked pripocitam aj ubytovanie pre hosti aspon na 1 noc, tak to bude urcite aj viac 😒
My sme mali svadbu pred 7 rokmi a vrátilo sa nám všetko ...ale musím povedať že sme boli veľmi prekvapení štedrosťou hostí, mali sme ich tuším 65 a nebola to svadba v kulturaku....ale každopádne ak plánuješ svadbu robila by som iba takú na ktorú máš ....nespoliehaj sa na finančné dary.
Nás to v roku 2020 vyšlo okolo 300 € na osobu, ak to mám takto počítať. Neviem, ako ti táto suma pomôže, ked netušis, ake sme jedlo jedli, aké sme malí požiadavky na sálu, dodávateľov, oblečenie. A Ako to myslíš, či sa nám to vrátilo? Svadba nie je investícia. Ak myslíš na daroch, tak samozrejme nie, nevrátilo, to by nám každý pár musel dať 600€, ale ja som sa nikdy na to takto nepozerala.
My sme mali svadbu v roku 2017, bolo nás 26, stála nás 2 500€, mali sme DJ-a, profesionálneho fotografa, veľa vecí som mala z Mojej svadby, svadobné dary sme dostali len peňažné, presnú sumu 1 700€.
Aj v tom to bolo, že nás tak lacno vyšla, lebo sme sa brali v Levoči, V LV by to bolo drahé.
Mali sme aj zábavu, výslužky, koláče na stôl, teplý a studený bufet, obálky pre kňaza, organistu, výzdobu sme mali svoju, tú nám urobili bezplatne, korkovné sme neplatili.
@bessie12 koľko? 30000€ tj necelý milión korún
@renatik999 áno 30 000€. Na obrad + 2 oslavy to nie je tak veľa. A ta suma sa zrejme navýši.
My sme mali svadbu ešte v roku 2019, vtedy nám vyšla svadba na 100 eur na osobu, teraz to už bude asi drahšie. My sme ale aj ubytovali cca 50 hostí, dokopy sme mali 130 hostí + 10 ľudí personál (kapela, fotograf, kameraman). Keď nerátam štedrý darček od rodičov, tak sa nám vrátila polovica peňazí.