Výber snubného prsteňa

18. nov 2020

Ahojte muz mi v decembri kupi snubny prsten po dohode. Moja otazka je aky kupili Vam partnery a kolko Vas stal? Ja by som chcela asi z chirurgickej ocele pretoze ozaj mi pride prehnane davat za prsten 500 euro ked obrucky budu najdrahsie. Ideme spolu obaja do zlatnictva

amelie2017
18. nov 2020

Mam biele zlato s briliantom. Taky malicky, obycajny. Mna nestal nic a manzela neviem. Odhadujem okolo 700-800. Ja som o tom ani netusila, poziadanie o ruku bolo prekvapko (ano, o svadbe sme sa bavili, vedeli sme, ze chceme ist tym smerom). A pre mna osobne ma vacsiu citovu hodnotu ako obrucky.

c_est_la_vie
18. nov 2020

Kup si prsteň podľa tvojho vkusu, rozpočtu a uváženia. Veď záleží na tebe či ho chces nosiť i po svadbe, mať ako klenot, alebo to berieš len ako dočasné riešenie pred obruckou. Plus nebudeš ho nosiť s cenovkou.

Ja mám ružové zlato s diamantmi, žiaden iný sa mi nepáčil. Cena sa nehovorí. Ale nosím ho i po svadbe.

nely1704
18. nov 2020

Vyber si taký aký sa Ti páči a hlavne... (podľa mňa) aby sa Ti hodil aj k obrúčke....na cene predsa nezáleží...

lauriema
18. nov 2020

@c_est_la_vie decentne krasny

autor
18. nov 2020

Ja by som chcela taky max do 50 eur. Nie som na drahe veci takze si myslim,ze to je cena akurat len neviem ci tam tie predavacky nebudu na mna kukat ci mi nesibe

zuzanka.zuzu
18. nov 2020

kašli na predavačky (inak ony budú rady za kšeft, neboj 😉 ) podstatný je nastávajúci 🙂

lyci
18. nov 2020

ja zas naopak. chcela som zlaty snubak a lacne obrucky. ked si predstavim co vsetko uzitocne mozme mat za cenu zlatych obrucok. kludne si vyber lacnejsi, ked ti na tom nezalezi. keby to ludia nekupovali, tak by sa nevyrabali a predavacky nebudu zazerat.

hailey1
18. nov 2020

Asi som staromodna, ale snubny prsten ma vybrat muz a mal by stat minimalne 3 jeho mesacne platy (tak mi to stale hovorieval otec) - samozrejme, je to prestrelene, ale urcite nie za 50 eur. Je to nieco, co mas mat cely zivot a v dnesnej dobe sa uz aj brilianty daju kupit za dostupnu cenu... chirurgicka ocel je obycajna bizuteria... hovoris, ze chces drahu obrucku - nasadis ju k bizuterii? Jednoducho, zasnuby su gesto zo strany muza... a mal by sa na to pripravit.

nykkushka
18. nov 2020

Ja som na tom bola tak ako ty, snubak mam do 100e biele zlato úplne jednoduchý s modrým kameňom. Viac sme chceli investovať do obruciek, tie nás vyšli skoro 1000e a neľutujem. Snubak nosim minimálne. Takže keď chceš chirurgicku ocel, nevidím v tom problém. Ozaj si neviem predstaviť, že by som dostala snubak za 3 muzove platy, veď to by sme mali skoro celý dom zariadený 🤦‍♀️🤣🤣

petamich
18. nov 2020

myslim, ze kazdy ako uzna za vhodne, ja som napr. vyslovene povedala, ze nechcem trojnasobok platu, ze som vzdy tuzila po diamante (to asi vacsina z nas, cest vynimkam) ale zaroven nech na to ide s rozumom a podsunula som mu stranku zlatnictva, krora mala velmi pekne takmer vsetky snubne prstene a vybral uzasne 🙂
pokial ty chces za 50€ tak to tak urobte ;) je to len a len vasa vec, ja ho planujem nosit z obruckou, tak som chcela oba zlate ale je to len o tvojej/vasej preferencii :D kasli na predavacky

amelie2017
18. nov 2020

No keby mne kupil muz prsten za 3 nasobok jeho platu, tak ho zabijem. To radsej auto 😁

diewcatqoo
18. nov 2020

Ja som svojmu povedala, nech sa neopovazi kupit prsten.. neznasam prstene. Tak kupil aspon bizu za 5 eur, aby sa nepovedalo :D
Keby dal na prsten 3 svoje platy, asi by som ho zabila :D

hailey1
18. nov 2020

Tie tri platy su z casov, kedy chlapi zarabali 500 korun, takze jasne, ze v dnesnej dobe by za to bolo auto... len by mi bolo asi divne vybrat si sama snubak, potom s nim pred tebou klakne alebo ako

lucinka1988
18. nov 2020

Ja som asi tiež staromódna, aj keď mám “len 32”, ale pre mňa má byť snubný prsteň niečo, čo má celoživotnú hodnotu. Ja mám zlato s briliantom a rovnako aj na obrúčke som si dala záležať- zlato s briliantmi. Samozrejme závisí od vkusu a financií, ale do snubného prsteňa by mal chlap investovať- aspoň podľa mňa.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adusa1987
18. nov 2020

@hailey1 to by bolo prsten za 7 az 9 tisic 😍😍😍 🤣

hailey1
18. nov 2020

@adusa1987 😂 si sa chcela pochvalit kolko muz zaraba? Napisala som, ze je to prestrelene a je to z cias davno minulych. Chcela som tym len ilustrovat, ze sa mi paci, ako moj otec prezival zasnuby. Nastastie ich takto prezival aj moj muz, hoci sme boli este studenti, setril na to viac ako rok a kupil mi uzasny prsten s brilantom, ku ktoremu sme ladili obrucky... pripadam si vdaka tomu vynimocne, to je cele

opi14
18. nov 2020

Môj muž to tiež bral ako investíciu do budúcna, dal si záležať na kvalite brilantu, veľkosti, čírosti a samozrejme certifikáte. Ale každý muž je iný, ako aj každá z nás. Cenu radšej nikdy v živote nechcem vedieť :D

petkaaa
18. nov 2020

Podľa mňa to stráca akékoľvek čaro okamihu, keď si sama vyberieš prsteň. A ešte z chirurgickej ocele. Tá vyzerá už na prvý pohľad lacno, ako tu bolo písané, ako bižutéria. Radšej nič, ako toto. Podľa toho ako si to napísala to pre teba asi nemá veľký význam, takže by som tento krok radšej oželela ako ísť si sama vybrať zásnubný prsteň za 50€

uglybetty1234
18. nov 2020

tak moj znamy kupil buducej manzelke prsten za minimalne tri platy a teda isiel pren az k Tifanymu. Takze pozor.
Ja som dostala snubak s diamantom. Nosim ho na prste spolu s obruckou. Je jemny, decentny.

karamellova
18. nov 2020

Ako tu uz bolo par krat spomenute ja som to brala ako gesto zo strany muza, ze si da s vyberom zalezat ze si ma vazi, ze mu stojim za ten cas, namahu a teda aj nejaku primeranu sumu penazi.Neboli to 3 mesacne platy, asi by som sa ho bala aj nosit aby som ho neposkodila, nestratila.Je decentny z bieleho zlata s diamatom, paradoxne obrucky sme si kupili lacnejsie.Manzelovi som ukazala aky typ prstenov sa mi paci a on vybral.

petamich
18. nov 2020

@karamellova ved toto, do bublinkovej folie prst zabalit 😂 mna poistit alebo ten prsten a pri tom ako som nepozorna a roztrzita 🙈🙈

nenne27
18. nov 2020

Kasli na vsetkych.ked sme boli mladi tak som bola taka " nezavislacka" a nedala by som na seba nijaky zlaty prsten🤣muz mi dal snubny prsten keltsku obrucku od Daniela brunovskeho.ked som prisla k svokre, chcela ho vidiet, ale my sme ju museli oklamat, ze som ho zabudla doma🙈lebo to bola...no keltska obrucka, ziadny diamant🙈ked ho uvidela ta hroza v ociach stala za to😁doteraz ten prsten milujem

adusa1987
18. nov 2020

@hailey1 to co za odpoved hej pochvalit sa preto mi kupil prsten zo zirkonom a ten smrad sa este aj v kuse zlomil 😆
Brali sme sa davno a aj ked vtedy dobre zarabal nejaky briliant ci diamant mi k zivotu nechyba preto som sa zasmiala ako by to bolo teraz 😀

maryann8
18. nov 2020

Odporúčam stránku olivie.sk sú tam krásne, strieborné a lacné prstene 😉

breznica
18. nov 2020

@karamellova pre mňa sú iné ukazovatele že si ma váži atď 😉 ako výber nejakého prsteňa alebo hocijakej hmotnej veci, ktorá sa dá stratiť, ukradnúť, predať, vymeniť.holt, každý sme iný

denden77
18. nov 2020

mna nestal nic 😁
jeho stal jednu vyplatu.. biele zlato + briliant.. a bolo to prekvapko 😊

karamellova
18. nov 2020

@breznica ano su aj ine ukazovatele ale ja som asi stara skola, snubak sa vacsinou kupuje vo faze kedy sa muz snazi presvedcit ze on je ten pravy a jediny s ktorym ma ona prezit cely zivot...kedze ja som jeho asi presvedcila ze ta prava som kedze sa rozhodol ma poziadat o ruku tak mi to pride mile romanticke a normalne ze si da zalezat. A mimochodom zobrala by som si ho aj bez draheho prstena ale to ze si dal zalezat bol prijemny bonus....tak ako si ja dnes davam zalezat aby som sa mu pacila, aby bolo doma chutne navarene....kazdy z partnerov by sa mal snazit....nielen pred svadbou....ak sa snazi o kusok viac ako by musel...je to prejav lasky...jeden z viacerych

nevenka
18. nov 2020

@hailey1 fuuu, v dnesnej dobe, 3 mesacne platy...co ja viem... 🤔...asi nie som moc narocna alebo tak...mam sice zlaty, ale nie s diamantom a sli sme vybrat spolu, rovno som si vyskusala. Asi ziadna romantika pre niekoho, no my sme taki. Radsej sme z usetrenych penazi dali spravit okna, prerobili proste byt, bez aby tie peniaze mal vrazit do prstena. Asi by som sa priklonila k nejakej zlatej strednej ceste, nie uplne bizu, ani luxus.

l_u_c_k_a111
18. nov 2020

My sme sa otvorene bavili aj o zasnubach a ukazovala som mu prstienky ake sa mi pacia bol aj v zlatnictve sam ale potom prisiel s napadom aby sme sli do zlatnictva spolu a aby som si vybrala ja pretoze ho budem nosit ja a ja som skor na jednoduchsie a jemnejsie veci jemu sa zase pacili take vyraznejsie prstienky vedela som ze drahy kamen nechcem lebo si na to nepotrpim a bala by som sa o ten prstienok na cenu sme nejako nepozerali tym ze som pozerala na prstienky kde bol zirkon a tym ze som chcela nieco jemne a nenapadne tak tam cena vysoka nebola boli sme asi v 5 zlatnictvach v kazdom sa nam pacil aspon jeden :D nakoniec sme kupili v zlatnictve kde si pan zlatnik vyraba a navrhuje sperky dal mi ho potom neskor ked sme mali 1 vyrocie od kupy nasho bytu 🙂 je to zlte zlato 14 zirkonov po bokoch a 1 taky vacsi centralny zirkonik .. 🙂

silceb
18. nov 2020

Ja nemám ziadny😉 my to zas berieme ako nepodstatne vec🙃 po 7 rokoch vzťahu, keď som prišla zo zahraničia po 4 mesiacoch sme si na výlete povedali, že už sa môžeme zobrat😉 a bolo...žiadne klakacky a ceremónie. Nosím obrúčkou od svadby a tá je pre mna dôležitá.
Takze ak vyslovene nemáš nejaký vysnívaný. Načo?