Výber krstného mena - Niko verzus Arthur

babatkoo
28. feb 2015

Ahojte potrebujem poradit. S manzelom sme sa zhodli na 2 krstnych menách pre nasho chlapceka Niko (ziadny Nikolaj Nicolas...) a Arthur. S tym ze obe mena budu zapisane v rodnom liste, neskor obcianskom ... ale oslovovat ho budeme iba jednym. Ktora viarianta je krajsia? Ake zdrobneliny by ste pouzili pri tom mene. Takze Niko Arthur alebo Arthur Niko. Priezvisko je na G...k bez interpunkcnych znamienok. Dakujem za vsetky reakcie a nazory

sheila72
28. feb 2015

Mne sa viac páči Niko Arthur a oslovenie Niko. Určite nie Arthurko.

mima4
28. feb 2015

Arthur Niko

a nezhovadovat zdrobneninami... Arthur je pekne meno... Arthurko je morča.

babatkoo
autor
28. feb 2015

Dakujem 🙂 ja mam problem so zdrobnelinou mena Arthur. Rada ich pouzivam ale pri tomto mene mi to vadi :( Arthur je pre nas dolezite meno a ma krasny vyznam tak isto aj meno Niko (staroslovanske aj grecke meno) preto chceme aby mal oboje

mima4
28. feb 2015

@babatkoo a čo znamena meno Niko?

babatkoo
autor
28. feb 2015

NIKO je vitazstvo a Arthur povodom keltske a znamena medved, silny ako medved.

babatkoo
autor
28. feb 2015

@mima4 obe mena vybral muz a mne sa hned pacili, bez debaty ... Hovorim mu wow tie au fajn. Pozri vyznam mien. A ked sme uch citali tak bolo rohodnute. Totiz umreli nam dvojicky dievcata hned po narodeni, toto babo je dar z vesmiru a verim ze mena ktore dostane mu pomozu v zivote.

mima4
28. feb 2015

@babatkoo je mi luto, ze ste stratili dievcatka, prajem dobre tehotenstvo Arthurom 🙂

babatkoo
autor
28. feb 2015

Dakujeme, manzela tvoja odpoved potesi jemu sa paci Arthur viac ako Niko 🙂

dara76
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liebling98
28. feb 2015

@babatkoo tiež sa mi viac páči kombinácia Arthur Niko ako naopak. A určite bez zdrobňovania. Hoci ten Niko mi k tomu Arthurovi trochu nepasuje, prídu mi také rôznorodé. Ale keď vám sa to takto páči, je to úplne vaša vec, blbých rečí okolia sa napočúvaš ešte dosť.
Je mi ľúto vašich dievčatiek - anjelikov.

babatkoo
autor
28. feb 2015

@liebling98 dakujem... to stredne meno sa pouzivat nebude vobec. Bude iba uvedene v rodnom liste. Su roznorode ale obe maju pekny vynam. Teda nam k tomu babatku hrozne pasuju. Mam rada mena s dusou 🙂 Tak vyhrava Arthur 🙂

bonaqa2013
28. feb 2015

@babatkoo ja by som dala Niko. Jednoduché, pekné....

h2
1. mar 2015

@babatkoo Pekné ste vybrali. Mne sa viacej páči Arthur. Ale zase, Niko sa mi viacej hodí pre dieťa a Arthur, keď bude dospelý. 🙂

babatkoo
autor
1. mar 2015

@h2 🙂 ja si zvyknem predstavit ako na dospeleho chlapa kricia kolegovia: arthur podaj mi lopatu ... 😀 to mi je smiesne. S takym menom sa hodi do banky alebo parlamentu 🙂 a tak hadam dostane prezyvku od spoluziakov 😅

sandrika1986
3. mar 2019

Arthur Niko..

babatkoo
autor
3. mar 2019

@sandrika1986 syn sa vola Arthur Viliam 🙂

h2
4. mar 2019

@babatkoo Krásne! Viliam sa volá aj môj synáčik. 😊

domkus123
13. nov 2020

Ahojte 🙂 prave som narazila na tuto diskusiu. Moj syn sa tiez vola Arthur a ma uz dva roky. Prave sa snazim dopatrat, ked oslavuje meniny :D viem, ze Artúr mal 5.1., ale presunuli to na 26.12. Kedy oslavujete meniny @babatkoo? A este k tomu vyznamu... prave som nasla aj takyto: z rimskeho artorius, co znamena uslachtily, odvazny...

babatkoo
autor
6. dec 2020

@domkus123 ahoj. My sme oslavili 26.11. po novom 😉 ale svokra nebkahozelala, predpokladam, ze ta bude toho 5.1. po starom 🤷🏻‍♀️. Rozhodli sme sa pre 26.11. Manzel ma v tom tyzdni narodeniny, tak sa nam to bude dobre oslavovat

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lily246
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lily246
6. dec 2020

@domkus123 @babatkoo každý zdroj na internete čo som otvorila uvádza meniny Artura inak, najstaršie 26.11., potom 5.1., potom 26.12., pátram po piatej Správe o používaní štátneho jazyka na území SR vydanej MK SR, tam by mal byť správny dátum. Mňa už hnevajú s tým že to menia.

lily246
6. dec 2020

@domkus123 @babatkoo tu je tá správa, https://www.slov-lex.sk/legislativne-procesy/-/..., milión príloh tak som sa v tom na mobile nehrabala, ale predpokladám že správny údaj podávajú noviny sme, trend, hospodarske noviny, tam hovoria, že meniny boli presunuté z 26.11.na 5.1.

lily246
6. dec 2020

@domkus123 @babatkoo tak vypátrala som to priamo na stránke MK SR je oficiálne kalendárom, po novom ma Artur meniny 5.januara 🎉🎁
Kliknite na oficiálne kalendarium a rozbali sa vám kalendár
https://www.culture.gov.sk/posobnost-ministerst...

babatkoo
autor
8. dec 2020

@lily246 tak budeme oslavovat 2x 🤣