Ahojte, potrebovala by som poradiť niake napady čo dať frajerovej mamine na vianoce. Tieto vianoce budeme tráviť u nich, ale videli sme sa len par krat. S frajerom sme spolu o mesiac rok. Frajer mi vôbec nevie poradiť, tak sa chcem spýtať aké darčeky ste dávali vy? 🙂
postačí kozmetika
@rebi789 ja som svokra 🙂 a priznám sa, že kozmetiku nemám moc rada, iba po dohode, veľa jej dostávam, a už vyhadzujem, alebo rozdávam, radšej malý a osobný darček.. https://www.vuch.sk/?utm_source=google&utm_medi... pekné peňaženky, alebo tašky, záleží, koľko chceš investovať, mám super rukavice z under armour, šál, alebo také šálové pončo,,niečo podobné..alebo poukážku do DM,
Skús od priateľa zistiť záujmy,možno sa trafis do knihy,či niečoho,čo má rada,napr.tematicky darčekový kôš.
Kozmetiku trafiť nemusíš. Ale určite by som ako svokra tiež prijala nejaký pekný šál,šatku,či peňaženku,dáždnik,niečo praktické.
On jej dá čo? Nechcete dať niečo spolu?
Však kúpte "spoločný" dar, rozumej že to vyrieši, zoženie a zaplatí frajer a tvárite sa že to je spoločný dar.
Spoločný dar nie je zlý nápad,ale asi prvy vianočný darček potenciálnej svokre by som chcela vybrať sama.
@rebi789 podľa mňa nejaký balíček s kvalitným medom, medovinou, vínom vo vianočnom balení, čaje, ...nemôže nič pokaziť. Pripadne nejaký poukaz na ošetrenie pleti k nejakej overenej kozmeticke, alebo masáž.
Darcek sa vybera podla zaujmov a toho,co nosi. Ak si bola u nich,vsimla si si,aku kozmetiku pouziva? Lebo ak nevies,do toho by som nesla. Najlepsia je darcekova poukazka,ale tiez len podla toho,ak vies,kam chodi. Ci ma rada kino,chodi do wellnes,kozmetiku a podobne.
@marca12 Napríklad ja keď dostanem darčekovú poukážku tak je mi až smiešno trápne :D že či som taká socka, že mi niekto musí dať darčekovú poukážku do obchodu :D
Mozno nejaky poukaz DM alebo knihkupectvo? Kosmetiku nie, ked ju nepoznas. Ked nepoznas vkus a zaujmy je to tazko
@laurita285 ja ich mam naopak velmi rada. Vyberiem si,co sa mi paci. Naco mi je kabelka,ktora sa mi nepaci? Takto si mozem sama vybrat podla svojho vkusu. Ak niekomu davam poukazku,beriem to tak,ze si moze sam vybeat. Ani by ma to nenapadlo,ze niekto takto zmysla ako ty a urazi ho to. Co uz dnes ludom vadi uz asi vsetko.
@marca12 aspoň máš názor z opačného spektra, mne to teda príde trápne a odveci. Hneď si pomyslím, že bol kupovať patoky a popri tom zbadal poukážku pri pokladni tak si odfajkol darček aj pre mňa :D Väčšinou tie poukážky potom posuniem do nejakého centra alebo niečo podobné.
Možno nejakú knihu, diár, darčekové balenie kávy, ... určite nie kozmetiku, každá žena má svoju obľúbenú značku. Alebo podľa zaujmov
@simona20201309 ja len tak mi napadlo a som sa zasmiala nad vetou, že tým nemôže nič pokaziť. Moja mama je alergická na med a má problematickú pleť, nemôže hocakú kozmetiku, často len na predpis, takže týmto balíčkom by sa dalo veľa pokaziť 😂
Napr manžel keď jej prvýkrát kúpil kyticu, chcel niečo pekné, veľké. Boli tam aj lalie. Skoro ju zabil, na tie má silnú alergiu 😂
@vkatush dobre tak ak ma niekto alergiu na med, určite o tom vie aj jej syn a frajerke by to oznámil. Alergia na med je dosť vynimocna
kvalitnu kavu, kazetu s medom/medovinou, alebo aj sadu kvalitnych dzemov, .... ak kopzmetiku, tak nieco prirodne "eko bio etno" - kvalitne hand made mydlo alebo nieco podobne.
@vkatush tak ale syn by mal o alergiach/intoleranciach vediet ....
ja by som urcite nechcela od potencialnej nevesty darcekovu kartu do DMky ano knihkupectva. mne sa darceky typu "peniaze v obalke" nepacia, nerada ich davam a nerada dostavam. ocenim vsetko, co ma myslienku, hoc stalo len €. kvalitna cokolada v peknom baleni, kava z lokalnej praziarne, domaci med/lekvar/v pohode aj husacia pasteta a mala flaska cerveneho 🙂 ak v tomto pripade syn nevie poradit (veci ako listky do divadla, alebo nejake predplatne, alebo druh knih) tak by som sla naozaj gurmanskym smerom. a ak sa "nevesta" sekne, tak ich svokra ponukne a bude ...
Je to moja mama, nie jeho, takže nemal odkiaľ vedieť o alergii. A kúpil jej kvety, keď sme spolu len začínali chodiť, netušila som, že ich ide kúpiť, inak by som ho bola vopred upozornila.
Skúste komunikačnú hru - karty s otázkami. Je super aj na spoznávanie a hlbšie rozhovory:
www.conepovies.sk
Ja som prvykrat dala kupelnovy set z pepca. Boli tam dekoračná fľaša pre tekuté mydlo, držiak na klasické mydlo. Pohár pre zubné kefky a takéto blbosti, plus dostali čaje a sladkosti. Netreba to prekombinovať
A potom ten ďalší rok som nemala peniaze na darčeky lebo sme sa sťahovali do domu
Ja by som kúpila yankee candle sviečku do vianočnej taštičky
Keď pôjdeš na návštevu popytaj sa jej nenápadne čomu sa venuje, co má rada. Niekedy stačí téma, ja používam toto...a ona zareaguje na to ináč. Stačí spomenúť, že chces med do čaju a uvidíš jej reakciu...či majú doma med.
@michelle567 pre mňa absolútne vylúčený darček, to je ako na hrob tá sviečka
@ajka19 veď tebe sa ten darček ani nekupuje 😄 autorka tu má viacero rád, vyberie niečo čo sa jej k budúcej svokre hodí 🙂
@rebi789 vek? Zaujmy?