Vianočný darček pre náročných svokrovcov

24. nov 2023

Ahojte, citala som tu vela tem ohladom darcekov, lenze moji svokrovci mam pocit, ze vsetko maju. Vela chodia po wellness pobytoch, mam pocit, ze uz boli v kazdom kute Slovenska. Viem si predstavit urobit darcekovy kos s vecami, ktore maju radi, avsak oni dam davaju kazdy rok 200eur a mne sa potom moj darcek zda, ze je to malo. A zas, ked kupim jednej strane drahy darcek, tak musim aj druhej a este vela dalsim ludom ako krstnata, surodenci, netere..sme velka rodina a kazde Vianoce su fakt palka. Mate nejaky tip pre ludi, ktori maju vsetko a vsade boli?

ukulela
24. nov 2023

Mate deti? Digitalny totoramik a foto vnucat v nom? Islaby som do niecoho viac symbolickeho... ak by deti kreslili, tak obraz od nich, alebo take nieco....

deti95060810
24. nov 2023

poukážku do nákupného centra a nech si tam kúpia čo len chcú...

maminkadeticiek
24. nov 2023

Rada by som vysvetlila,ze ludia,ktori maju sami dost penazi a stedro obdaruvaju svojich blizkych to vobec nerobia preto,ze ocakavaju,ze dostanu dary v rovnakej ci podobnej hodnote.Ved rozmyslaj logicky.Maju penazi dost,dopraju si co chcu,ergo nie su odkazani na drahe dary.Obdaruvavaju vas radi a zo srdca,pretoze vas maju radi a chapu,ze nie kazdy ma tolko,obzvlast nie mlada rodinka.Takze ty daj dedovi a babine pekne spravit fotoknihu vnucatka,rodiny a ver,ze toto bude darcek,ktori ich rozplace zarucene.
A okrem ineho-Vianoce nie su o ohanani sa darmi a peniazmi.

erikamatusova
24. nov 2023

V tomto prípade to určite chce niečo originálne. Na cene ľuďom, ktorí ako vy hovoríte majú všetko naozaj nezáleží. Je dôležité prísť na to, čo majú radi a možno by si to sami nekúpili. Vymyslieť nejaký zážitok. Oznámiť im, že plánujete nejakú spoločnú dovolenku a že by ste boli veľmi šťastní keby idú s vami.

autor
24. nov 2023

@ukulela Nad tym digitalnym fotoramikom premyslam, len neviem ci to nebude zly napad, lebo ziju na samote a ci nebude depkarcit, ked bude vkuse pozerat na fotky, lebo ona je taka, ze sa 3-4 dni neozveme a uz vola nasrata, ze co sa neozyvame, ze nic o nas nevie 😃 Mame jedno dieta.

janinah
24. nov 2023

Čím skôr zredukujes vaše rozsiahle vianočné obdarovavanie tým lepšie pre teba,nielen kvôli financiám.Kupuj vlastným deťom a mužovi ....a rodičom len maličkosti typu kniha ci poukážka na masáž.

janka_266
24. nov 2023

Naši tento rok dostanú otlacene ruky vnuka na platne. Tiež všetko majú. A toto sa už nezopakuje. Alebo im z toho spravíme tradíciu 🙈🤣

minenkak
24. nov 2023

Ako kupovať na Vianoce iným ako vlastným deťom my príde už moc, veď Vianoce sú o stretnutí rodiny, konečne môcť byť spolu,my ideme aj do kostola,aj keď muž vôbec neverí,ja cirkev neuznávam,ale decko to má rado,máme inteligentného farára,spravíme si prechádzku.My si vôbec nekupujeme darčeky, Vianoce máme len o nás,pohode, prechádzkach v prírode a ak sa dá lyžovať lyzujeme,fakt len pohoda a nič neriešiť

cimage
24. nov 2023

Aj nasi maju vsetko a myslim si, ze aj 2x. Co potrebuju si kupia najlepsie sami. Ja im kazdy rok davam fotoknihu s vnucatami. Vobec neriesim kolko daju detom a moj dar sa musi vyrovnat ich daru. Proste to je hlupost, len by som zbytocne nakupila dalsie zbytocnosti co ani nepotrebuju a boli by zalozene. Poukaz na masaz a wellness im davam na ine sviatky.

pinkgirl
24. nov 2023

V rámci rodiny by bolo vhodné dohodnúť sa na minimalistických daroch - dospelí si nemusia nič dávať a deťom napríklad poukážky do obchodu so športovým oblečením, alebo na aktivity ako zážitky, motokáry, laser aréna, únikova cesta atď.
A svokrovcov vezmi na celodenný výlet - určite ocenia čas strávený s rodinou, budete mať na čo neskôr spomínať.

beata110
24. nov 2023

Ja by som dala foto na platne. Pre rodicov aj pre svokrovcov mam taky darcek. A ano aj ja kupujem sestre bratovi a detom byvame v jednej dedine a sa navstivime spolu v kazdej domacnosti. Neviem si predstavit ze by si ich deti u nas nenasli nic pod stromcekom a tak isto nas u nich.

petamich
24. nov 2023

fotenie s vnucatom/vnucencami? z poslednych vianocnych darcekov mam pocit, ze tento svokru najviac potesil 🙂

amelie2017
24. nov 2023

Ked pises, ze svokra depkari, ak sa par dni neozvete, sprav im nejake "premium rodinne kupony" - predlzeny vikend s rodinou- s vami, vnicatami niekde na chate, zrube, navsteva Oravskeho, Spisskeho/ Bojnickeho hradu, navsteva zoo, ...poobzeraj sa, ci vo vasom/ ich okoli neexistuje rodinne/ materske centrum, ktore organizuje aktivity pre starkych a vnucata, zaplat im profi fotenie s detmi na nejaku temu..

autor
24. nov 2023

@maminkadeticiek Uz asi tretikrat pisem tento komentar, lebo neviem ako to napisat, aby to nevyznelo zle a nezacali ste mi nadavat alebo co. Proste u nas je to tak, ze praveze svokrovci vobec nie su bohati, len im preplo v poslednej dobe a snazia sa nam mladym vyrovnat, resp. ukazat sa, ze oni su lepsi. Moj manzel nadstandardne zaraba (ma 2 prace), ja som na rd, lenze ak mam dat 200-300eur na darcek svokrovcom, tak musim aj mojim rodicom a kde je este dalsich 10+ ludi...proste je to dost vela penazi a my si teraz setrime na dom o com ale nikto nevie. Ja vobec nie som zastanca drahych darcekov. Manzel sa s nimi natahuje kazdy rok kvoli tomu..nedaju si povedat. Oni daju 200e nam, 200e dcere a detom hracky a vybavene. A ja kazdy rok sedim hodiny a hodin a vyberam 15 ludom darceky...a teda im uz vobec neviem co, kedze s manzelom sme spolu dlho...za tie roky sme uz vsetko mozne pokupili. Toto, co tu citam su krasne dary, ale ja mam v hlave stale to, ze ja im kupim nejake veci a ze je to stale malo oproti tomu, kolko oni daju nam.

autor
24. nov 2023

@minenkak Netere, synovci, krstniatka... My si kupujeme.

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
24. nov 2023

A preco "musis" dat svokrovcom darcek za tri stovky? Obzvlast ak na to nemate, tak nechapem preco spanujes rozpocet, oberas svoju rodinu o peniaze, ked ich nemate nazvys?. Krsniatkam, neteriam nejaku drobnost. Tak isto jednym aj druhym rodicom.
Dary nie su o tom aby sme sa "ukazali" ani o tom aby sme nieco "dorovnali" ale o tom, ze chcem nieco darovat, len tak z lasky. Hoc aj drobnost ale tak, aby som sa neozobracila len preto, ze "sa to patri".

autor
24. nov 2023

@amelie2017 Nad tym profi fotenim som premyslala, to by sa svokre pacilo..svokor by asi isiel nasilu 😃 V lete sme spolu boli na predlzenom vikende, buduci rok ich berieme na dovolenku. Toto, co si spominala, tak vsade boli...maju este dalsi vnucata po dcere, takze za tie roky s nimi vela nachodili.

vler
24. nov 2023

@autorka myslim ze urcite aspon niekolko ludi z tej vasej rodiny dufa ze niekto raz pride s navrhom- zatrhnime toto vianocne obdaruvanie...ved to je neunosne len o tom citat; vravis ze "sedis hodiny a hodiny vyberas 15tim ludom darceky"; ved nemozes byt jedina ktoru toto obtazuje

autor
24. nov 2023

@viestta Boze, ved som to vysvetlila v komentari vyssie. My na to mame, ale nevieme co. Opakujem, ze ja nie som zastanca drahych darov a viem presne o com su Vianoce, ale oni su take typy, ze sa chcu ukazat, radi sa chvalia...a ja kupim darcek podla toho, co asi maju radi a prideme k nim a oni praaask my sme vam nic nekupovali, tu mate 200eur. A ja sa citim ako idiot, ze moj manzel zaraba nadstandardne a my sme im kupili "len toto" a oni dru za par supov a daju nam taku sumu...sa hanbim potom.

autor
24. nov 2023

@vler Ano, kazdy rok na to kazdy nadava a aj tak je to stale o tom istom. Ja nie, ze nedoprajem inym, ale sak to je sialenstvo aj na cas, aj lietat po obchodoch a nemam pocit, aby to niekto ocenil. U mojich rodicov viem presne, co maju radi a tento rok za mnou dosla sestra, ze kupme mame jeden spotrebic za 500e. Tak ako co mam na to povedat. Sak mna normalne ide slahnut od nervov.

autor
24. nov 2023

@amelie2017 No mna sa tiez pytala, co malemu, resp, ze mam kupit a ona preplati, ze nech je to vec, ktoru chce. Kupila som, odniesli sme im to a on, ze ale este daco trebalo..vravim nie, lebo dostane este aj on nas, mojich rodicov atd..nie ona mu este daco kupi, lebo ona chce.... Tak co mam povedat. Oni su taki, ze by sa rozdali, ale mne to pride az chore.

pinkgirl
24. nov 2023

No, je na tebe toto stopnúť! Sestre vysvetli, že tentoraz nevieš z vášho rozpočtu dať toľko na darček ktorý vybrala ona a daj mame to čo chceš ty.
A u svokrovcov by som sa vôbec netrápila že koľko oni vám toľko ak vy im. Toto nie sú preteky, i keď z tvojich príspevkov to tak vyzerá - kto dá viac.

sono2
24. nov 2023

Tak, na margo tých peňazí, moja mama ma normálny dôchodok, otec už nežije, je teda študovana, nemá dôchodok 350e a dáva nám na vianoce 300e a teda, nekupujeme jej na oplátku drahé dary. Normálne maličkosť kúp, čo poteší.

sono2
24. nov 2023

Kúp jej kashmirovy sal alebo svetrík. To je top, ale teda, budeš musieť minimálne 200e obetovať

maminkadeticiek
24. nov 2023

Sa ti cudujem co za cirkus a divadlo ste si vytvorili okolo Vianoc.Vies co nie si o nic lepsia ako tí svokrovci a cela rodina.Toto je chore.

autor
24. nov 2023

@pinkgirl Z mojej strany nejde o preteky, ale oni su taki, ze stale riesia peniaze. Vsetko, co kupim sa ma pytaju kolko stalo a kde som to kupila. Manzel ich uz velakrat zdrbal, ze co stale len peniaze riesia. Nie je navsteva, aby svokra neprisla s niecim, ze kupila nieco a zdoraznila, ake to bolo drahe...proste su taki chvalenkari. Ja neviem, asi je to tym, ze sa blizi dochodok a oni sa este chcu ukazat, ze nie su stari..ze drzia krok s nami alebo co. Ale oni su inak super ludia. Pre rodinu by sa rozdali. Super vychadzame. Len ma toto stve, ze stale dostavame drahe dary aj ked my nikdy nic nechceme, nikdy sme im ani nehovorili, ze maju daco kupit...a oni aj tak naschval dojdu s najdrahsim darom, aby sa ukazali. A ja sa potom citim blbo, ze "sakra...tak oni zarabaju malo a dali nam tolko...asi by sme aj my im mali dat viac" proste toto mam v hlave.

pinkgirl
24. nov 2023

Tak nech si to riešia, ty sa tým netráp - osloboď sa od toho. Nech si povedia aké "to" bolo drahé a pod. Oni žijú len pre seba, vo svojom. Ty máš živiť dieťa, idete stavať dom - je pochopiteľné, že nie ste v štádiu rozdávania peňazí a drahých darov. My sme napríklad vždy starým rodičom povedali čo deťom - či do izby alebo hračku, vedeli sme sa dohodnúť a svokra mala o to väčšiu radosť, že to bol užitočný darček.

viestta
24. nov 2023

Manžel má dve práce aby ste mali peniaze. Nebolo by lepšie ak by bol s rodinou a nezarabal na dráhe dary?

autor
24. nov 2023

@viestta Robi z domu, takze sme spolu, v tom nie je problem. Ale ano, mas pravdu...ked uz tolko pracuje, tak je blbost tie peniaze pustat na drahe darceky. My sme im doteraz kupovali normalne darceky, bezne veci, ale tento rok som uz preto zacala riesit ci nemame aj my kupit nieco drahsie, lebo mali take reci, ked sa stretli s mojimi rodicmi, ze ci sa im nezda, ze rodicia detom musia pomahat a ne deti rodicom...a pritom my sme samostatni, nikdy nic sme od nich nepytali. Ale dobre, schladili ste ma tu. Som rada.