Vianočné zvyky u vás doma

vierocka888
11. sep 2021

Ahojte!
Prišla som si po inšpiráciu, ako spestriť vianoce deťom.
Synček má 3.5 roka a už naplno vníma všetko okolo Vianoc. Chcela by som vytvoriť takú ozaj peknú atmosféru a nejaké zvyky, ktoré nás každý rok navodia na príchod sviatkov.

Poraďte, čo robievate s detmi v období adventu?
Pečenie medovnikov a podobne veci mam na mysli 😊

Dakujem xa rady😘

levantine
11. sep 2021

@vierocka888 Mozno take neklasicke ale kazdy rok ist do lesa a zaniest tam jablcka, hrusky, papanie cokolvek co lesne zvieratka maju v zime nedostatok. Toto je moj najoblubenejsi vianocny zvyk. 🌲

danulicek
11. sep 2021

my zaciname chystat adventny kalendar na zaciatku decembra. to je pre ne najvacsi zazitok - rataju dni do vianoc a bavi ich to odmalicka. pecieme kolace, postupne pridavame vyzdobu, kazdy den nieco. citame si vianocne rozpravky. piseme jeziskovi (vystrihuju z dracik letaku, co by si priali a potom to lepime na papier). pocuvame vianocne pesnicky cely december. kreslia vianocne obrazky, vyrabaju si ozdoby do izby (ci uz su to carbanice alebo naozaj vianocne ozdoby, to je jedno, dolezity je ten okamih, ta radost).

Och, ako o tom pisem, uz mam chut pustat vianocne koledy :D

cimage
11. sep 2021

Zaciname adventnym vencom, 1.veho im nachystam adventny kalendar. Najviac sa im paci omalovankovy. Na nete si stiahnem 24 obrazkov s vianocnou tematikou, vytlacim a kazdy den si vylosuju 1 a vyfarbia. Postupne zaciname ozdobovat dom, dvor. Stromcek si zdobime uz okolo Mikulasa, lebo to mame velmi radi a hlavne tie svetielka su krasne vecer ked je skoro tma. Pecieme az okolo 20teho,lebo by sme to pojedli 😁 do vianoc. A celu dobu pocuvame vianocne pesnicky. Ja-Jezisko postupne zhanam drobnosti pre kazdeho. Rada ich aj balim, tak v tom sa vyzivam sama.

evica17
12. sep 2021

Pecenie medovnikov, robenie ozdob, ktore su potom povesane na stromceku, ktory postavia anjelicky v noci (ja vecer ked zaspia ) a s muzom potom idu na stedry den, pripadne den predtym na prechadzku do lesa , po nejake vetvicky ihlicia, ktore dame na stol do vazicky.

kittykat22
12. sep 2021

@vierocka888 vyrabame kazdy rok vianocne ozdoby primerane veku. vyrobime ich samozrejme mraky a ja potom nechavam par do dalsich rokov.