Kupujete darčeky pod stromcek z druhej ruky?
Ak áno, aké? Komu?
Ak nie, prečo ?
Ja pravidelne. Napríklad knihy, lyžiarske oblečenie deťom občas keď nájdem kvalitné, hračky, a milujem kupovať zo záložne porcelán, krištáľ. Hlavne sebe 🙂
ja kupujem z druhej ruky a kupujem aaj na vianoce pre deti, hlavne lego alebo nejake hracky. Rodicom alebo inym mimo nasej uzkej rodiny by som veci z druhej ruky nedala.
detom ano, lyze , bicykel akceptujem v top stave aj sebe elektro, ale inak fuu, vsetko nove
@natalka81 Velmi nie, ale nejaku starozitnost si viem predstavit ako darcek alebo knihu z antikvariatu. Ja som si raz takto zapytala ako darcek taky starsi medeny hrniec, velmi pekny.
@marianarem medený hrniec je top darček, dobre si si vypýtala
ja som roky nevedela nájsť na nete v žiadnom antikvariáte obľúbenú stratenú knihu a potom som ju raz dostala na vianoce od muža, plakala som jak malá… som rada že mi kúpil z druhej ruky a dal mi ju na vianoce a nie len tak uprostred roka 🥰
@natalka81 ak o tom tá druhá strana vie a nemá s tým problém tak prečo nie. Mne osobne by taký darček nevadilo dostať (napr staršia kniha, ktorá sa už nedá v kníhkupectve zohnať), ale sú aj ľudia, ktorých by darček z druhej ruky vyslovene urazil a brali by to ako neúctu
Áno, deťom aj oblecko aj hry pod stromček. Tiež milujem starý porcelán 😉🌷 zo záložne som ešte nekúpila, ale na internete už áno. Mne sa páči dávať veciam druhú šancu, má to pribeh, je to eko, čo je veľká motivácia. Vyberiem si, také pomalé nakupovanie je to, originál úlovok 🙂, žiadne centra. Aj som dostala k sviatku z druhej ruky a nikdy mi to nevadilo. Pozerám či to poslúži, nie či je to nové...nová neprakticka haraburda ako dar, tiež nič moc 😉
Ja tento rok veru dostanem darček z druhej ruky. Ale nesmierne som sa mu potešila. Je to fakt drahá vec a veľmi pre mňa užitočná. Sama by som. Na to nemala. Ale inak ja nedávam z druhej ruky. To si neviem predstavit
Doteraz pod stromčekom neboli. Tiež mi to príde divne ale prehodnocujem, keďže deti chcú bycikle. :D
Hry a konzola,funkcne a lacnejsie.
Ja takto kupujem bežne, aj keď skôr nám, najbližšej rodine. A miliónkrát radšej by ma potešilo napr. aj oblečenie, nejaké súpravy z druhej ruky, ale kvalitné, než hromada veci z Pepca, Sinsay, Sheinu, či Temu. Nenávidím zhromažďovanie a konzum. Znechutili sa mi aj Vianoce, najmä odkedy mám aj časť rodiny, ktorá zbožňuje obdaruvavat sa, lebo ja nevidím zmysel v kupovaní minimedikov, minidzemikov hand Made, či sprchacov a krémov na ruky, čajov a iných zbytocnosti. Nie, neocenim ani keď je drahší, kvalitnejsi. Príde mi to ako zbytočne plytvanie a nakupovanie, "len aby bolo". Práve včera sa mi do ruky dostala taká darovacia vianocna sada v drogérke, že tekuté mydlo!!! a krém na ruky, to fakt vyhodím 15 eur aby som dakomu dala tekuté mydlo vo fancy vianočnom balení, len aby bolo, wrf? Čo sa dá za prkotiny a na "nám stacia len drobnosti" vymyslieť pre každého každý rok na Vianoce, narodky a meniny?
Problém je, že tejto časti rodiny nemôžem dať použité a z druhej ruky, ale viem,.komu áno, čiže NIEKeDY manželovi, sestre (dobrú knihu napr.) či aj synovi (kniha, hračka), kľudne. Prečo mám kupovať knihu za 25 eur,.keď kúpim za polovičnú cenu z druhej ruky a bola raz cítaná?
Oblecenie z druhej ruky mi sa mi pod stromcek nehodi. Cez rok ale bezne nakupujem v oblecko z druhej ruky. Knizku, nezohnatelnu, z druhej ruky som uz ale pod stromcek davala. Lyze a lyziarky z druhej ruky uz tiez pod stromcekom boli.
@natalka81 ja kupujem pocas roka,ale nedavam ako darceky..kupim pre beznu spotrebu/potrebu,aj pre deti,na hranie, ale ako darcek sa mi veci z druhej ruky nehodia.najma viem ze u nas v rodine second hand veci moc nemusia..je to ine,ak by sa napr nedala nejaka kniha,vec zohnat,ze je to starozitnost,alebo sa uz nevydava vtedy je to ine.ale ak sa da kupit v obchode kupila by som v obchode
@oblecenie99 úplne súhlasím, nášmu bábätku svokra pokupovala hračky z Temu a oblečenie jej zásadne kupuje len také smiešne najlacnejšie z Pepca, mňa ide vychytiť, lebo stokrát radšej malej oblečiem kvalitné body z druhej ruky, ako tie handry, čo ona nakupuje 🙈 takže v takýchto prípadoch určite radšej darček z druhej ruky, ale kvalitný (napr. Hračky Little Dutch, oblečenie Lindex, Tchibo...), ako zdraviu škodlivé sprostosti z Temu a veci, čo po troch vypratiach môžem hodiť do koša
@revikat babky tomu vobec nerozumeju a chcu usetrit, ale ako pises je to odpad. radsej nic ako toto
Ak pod stromček z druhej ruky tak knihu, starožitnost (obraz , porcelán, šperk) kľudne. Oblečenie by som z druhej ruky pod stromček nedala (inak s tým nemám vôbec problém). A ešte auto z druhej ruky by mi nevadilo pod stromček😀
@frflos_nespokojny áno, chcú ušetriť, ale v jej prípade je to skôr vypočítavosť, lebo peniaze má, len vždy tvrdí, že aj tak sa všetko vyrába v Číne, tak načo bude platiť viac 🙈 lenže nejaké certifikáty o bezpečnosti vecí pre zdravie jej nehovoria nič
Použité veci aspoň majú nejaké prania za sebou a prípadné škodliviny už sú vymyté a hračky kúpené tu na SK tiež museli prejsť testami na ťažké kovy a chemikálie, čo Temu vôbec.
Nerozumiem ľuďom, ktorí v snahe ušetriť pár eur, sú ochotní riskovať zdravie nie len svoje, ale aj zdravie detí, vnúčat. Pritom tie eurá vedia ušetriť aj pri nákupe z druhej ruky.
Kupujem veci z druhej ruky pravidelne. Ale nedavam ich ako vianocne darceky. Neviem, mne sa to pod stromcek akosi nehodi.