Vianočné darčeky pre rodinu

18. dec 2021

Zaujímalo by ma ako to majú iné rodiny, čo dávate na Vianoce svojej rodine, či už deťom alebo aj širšej rodine

mauduska
18. dec 2021

u nás si s manželom dávame jeden väčší darček a jeden menší. Ja mu tento rok dávam lego marvel, ktorom spieva už sto rokov. Druhý darček odo mňa je hra na hľadanie pokladu 🙂 Teda lego si bude musieť pohľadať v byte, nedostane do pod stromček.

Deti ešte nemáme, ale chystáme sa mať u nich rivnaký systém - jedna väčsia vec a potom jedna menšia + niečo pre ne spoločné, napr. spoločenská hra.

Našim súrodencom dávame buď nič alebo každému jeden menší darček a rodičom jeden spoločný väčšinou.

Veríme, že Vianoce nie sú o darčekoch.. 🙂

babababka
18. dec 2021

Závisí od peňazí a čo som im kúpila za celý rok.Niektorým kúpené veci,niektorí sa potešia handmade /háčkované,pletené veci,sirupy,chlieb,pečivo/,vouchery-i na masáže,kurzy ,výlety apod.A vzdialenej rodine?My rátame všetkých do rodiny.

zuzikak
18. dec 2021

s manzelom by sme si ani darceky nedavali ale kedze deti stale veria na jeziska, tak vzdy nieco nech si pod stromcekom aj my najdeme...detom samozrejme, ja mojim rodicom a drobnost sestre. Manzel si riesi svojich rodicov sam. Dalej je to sice rodina ale nedarcekujeme sa. Skor chcem obdarovat dobru kamaratku aspon drobnostou.

macik34
18. dec 2021

@mauduska to dávam ja 7 ročnému synovi.....

mauduska
18. dec 2021

@macik34 rukavicu nekonečna? To je zberateľský kúsok, ktorý stojí 70 eur. To asi nedáte 7-ročnému.. 🙂

laura164
18. dec 2021

Deťom 1 darček, dostanú vela od rodiny, manžel si vybral darček do 50€+som mu kúpila ešte malý darček, mame to čo potrebovala, spodné prádlo, ponožky, vitamíny, fotobraz, sestre som kupila bundu, starým rodičom vestu z ovčieho rúna, vitamíny, kozmetiku, fotobraz, svokre kozmetiku, svokrovi papuče, krstným kozmetiku, ponožky 😄

maminkadeticiek
18. dec 2021

V mojej rodine uz iba detom.V manzelovej takmer kazdy kazdemu,vydeluju si konkretny obnos penazi na kazdeho.Mam na to svoj nazor,nemyslim si ze o tomto su Vianoce,ale je to ich vec.

miadi
18. dec 2021

@mauduska vidno ze nemas deti . 70e zas nie je extra palka su deti co maju vsetko mozne aj nemozne. Vzdy lepsie ked dostane Lego za 70e ako phone za xx viac .( inak podla tych darcekov bez urazky uz jedno dieta mas 🤣ale to je skoro kazdy chlap moj si kupil tiez hracku drahy drone )

syyykorka
18. dec 2021

U nas sa riadime pravidlom 3 darčekov. Jeden darček by mal byť praktický, druhý kreatívny. Tretí by mal byť hodnotnejsi, vynimocny, čo si tajne želáme. Napriklad manzel dostane tento rok, pyzamo, drevenu stavebnicu a tablet. Ja som si vybrala papuce, farby ma malovanie a sperk.

evica17
18. dec 2021

@miadi to asi kazda ma jedno dieta navyse :p muza co sa rad hraje a zbiera somariny...aleaspon sa s tym aj s detmi vyhra

mauduska
18. dec 2021

@miadi za mňa je 70 eur dosť veľa peňazí. mobil by som dieťaťu v živote na Vianoce nekúpila. Za "väčší" darček rátame niečo, po čom ten druhý túži. Ja som raz dostala lístky na koncert 🙂

a nie, môj manžel nie je moje dieťa. Áno, chce lego a rád sa hrá na pc s kamarátmi.. ale ktorý chlap nemá rád takéto veci? S legom sa rada hrám aj ja a mám do dnešného dňa plyšáka v posteli. Ja si myslím, že každý z nás je trochu dieťa.. Ale moj manžel je samostatný a netreba sa o neho starať alo o dieťa, takže nie, dieťa nemám. 🙂

mima1
18. dec 2021

@mauduska no ked tie deti budes mat tak budes vediet ze 70€ za lego je uplne normalne.

bucko555
18. dec 2021

Ja mám pre malú darčeky za cca 200 euro, pre manžela a seba sme vymysleli len tak do 50 nech tam dačo máme lebo čo chceme si kúpime hocikedy, kupujeme ďalej mojim a manzelovym rodičom, mojej sestre a babke ....a na rok pribudne praneterka

0silvia0
18. dec 2021

@mauduska kazde vacsie lego stoji 70+ eur, bezne sumy za hracky...

poopsie
18. dec 2021

@mauduska veru musím sa pridať ku dievčatam, 70 eur nie je zavratna čiastka pre dieťa na vianočný darček, stačí baba s kociarom, bicykel, fur real plyšak.. Je toho veľa

ukulela
18. dec 2021

@miadi moj chlap nasim detom kupuje lego technik. Od ich 3 rokov, ked este ficali na duple.... takze je to ok. Ja som tento rok synom aj muzovi kupila spolocny darcek, okuliare na virtualnu realitu. 3 chlapi vybaveni...

ukulela
18. dec 2021

@mauduska vsetci chlapisu deti v zmysle, ze su hravi. Moj ma rcmodely, sarkana, deckam na dom nezavesil svetielka, ale urobil svietiaceho minecrafta.... takze to, ze ja poviwm, ze tvoj chlap je dieta, ja konkretne nemyslim v zlom.

nikha2809
18. dec 2021

@mima1 asi tak nás dvojročný dostane tento rok Duplo za vyše 70.

andrejka1974
18. dec 2021

My si davame darceky vzajomne cize my davame detom, deti si daruju navzajom vzdy si s manzelom dame navzajom mensi darcek o com ani jeden nevieme, takze sa tesime aj my a davame darceky svojim rodicom surodencom a im detom u nas su vianoce spolocne vsetci sa stretneme u nas doma na stedry den

mironka
18. dec 2021

@miadi s muzom sme sa dohodli,ze detom kupime po 1 trochu vacsej hracke. Mame 3 dcery,vsetky miluju Lego friends a dokazu sa s nim v tichosti hrat. Tak muz nabehol do Dracika,vratil sa s troma krabicami Lega a urcite neplatil 70 Eur. Pre nas je Lego tiez zberatelsky kusok. 🙈 Ale rozumiem autorke. Urcite zberatelska limitka pre dospelych.

didi2102
18. dec 2021

Ja si s manželom dávame 1-2darceky,on dostane bundu a pyzamo a ja tuším že parfém,deťom 3.5 a 2r sme vybrali.velku drevenú kuchynku ,knihy,puzzle a syn túžil po červenom vrtuľníku,mojim rodičom tyčový vysávač,svokrovci kávovar dolce,moja babka predplatné časopisu a moje netere spoločenskú hru,ja mám 3bratov a manžel 4, my si už darčeky nekupujeme iba deťom , rodičom a svokrovcom som povedala že nam uz nech darčeky nekupujú,majú vnúčatá a babka detto má zakázané kupovať aj pravnucatam no viem že aj tak kúpila pyžamá 🤭

macik34
18. dec 2021

@mauduska toto konkrétne nie.. ale dostal aj drahšie ako 70 eur...

amelie2017
18. dec 2021

My zijeme v zahranici, darceky kupujeme len tym, s ktorymi travime Vianoce. Ak ideme na Slovensko, kupujeme mamine, mojim sestram a samozrejme my. Pred 2 rokmi prisla mamina aj svokra, tak aj im. Minuly rok len svokra. Ak opatrenia dovolia, tento rok pride mamina a svokra isto, byva vedla. Kedze robime v gastre, moc si nemozeme vyskakovat odkedy zacal covid, takze sme s muzom velke prekvapenia medzi nami navzajom stopli a kupujeme to, co treba. Len aby sa dcera necudovala, ze nam Papa Noel nic nepriniesol. Do covidu sme si davali hodnotnejsie dary, ozaj sme sa snazili druheho prekvapit, potesit. Teraz radsej setrime a doprajeme detom. Maly ma len 5 mesiacov, on dostane sadu detskeho riadu a nejake oblecko. Tiez len kvoli dcere. Ona dostane jeden drahy darcek, vytuzeny, spolocensku hru, knihu a saty.

miadi
18. dec 2021

@mauduska ty si to pochopila po svojom v zlom. Nevadi. Nebola to kritika tvojho ani nikoho muža. Iba vysvetlenie ze kludne aj 7r dieta moze mat radost z lega aj za 70e. A ze si ho vie pekne podla navodu poskladat. A ze to inner child v nas vsetkych ostava, a tym ze nemas deti nemas az taky prehlad o cenach hraciek. To nie je kritika Iba fakt.

mauduska
18. dec 2021

baby nehnevajte sa, nejdem vás všetky označovať, ale.. 70 eur je dosť veľa peňazí. konkrátne pre mňa je ti naozaj veľa peňazí. Ale o to nejde, viem že je aj drahšie lego a že darčeky sa dajú kúpiť ultra drahé, keď človek chce. Ja osobne nešetrím na kvalite, takže keď raz budem dcére kupovať bábiku alebo inému dieťaťu bicykel, kúpim to poriadne.

Každopádne, 70 eur na vianočný darček pre jednu osobu je podľa mňa priveľa 🙂 Pozerám sa na to ako človek, ktorý celý život trpel nedostatkom financií.. a teraz som ešte študentka, aj s manželom študujeme na dennom a popri tom brigádujeme, takže nemáme peňazí na rozdávanie. Kúpila som mu to lego, lebo o ňom sníva asi 3 roky 🙂 Inak by mi to ani nenapadlo a dala by som mu niečo celkom iné.

miadi
18. dec 2021

@mauduska Nemusis to brat tak defenzivne Ved je to uplne ok darcek ci uz pre 7r alebo pre 22r ci 50+, Mna len pobavila tvoja reakcia na koment tej mamky co to iste kupila svojmu synovi. Ze to nie je urcite tato vzacna zberatelska vecicka za 70e .. ze si to niekto dovoli kupit dietatu neubera nic na radosti ktoru bude mat tvoj muz ani ten tvoj darcek koli tomu nie je menej specialny kedze po tomto mu srdce pišti, Proste netreba sa porovnavat. Raz budete vystudovani dobre zarabajuci rodicia a svojim detom za svoje $ doprajete aj veci ktore ste ako deti nemali. Uplne prirodzena vec. Prajem krasne Vianoce !

evaachesa
19. dec 2021

Mám 2 ročného syna a ešte pár dní dozadu som netušila že lego pre malé deti môže byť také drahé 😱 70€...wow 😅

miadi
19. dec 2021

@evaachesa lego je vseobecne $$ zalezitost .. a zda sa mi mensie ako ked som bola decko 😅

elizabet173
19. dec 2021

dávame si darčeky len s partnerom a deťmi, ja dávam ešte synovcom, inak nie, dohodli sme sa tak už dávno a neviem si to vynachváliť. Ešte doplním, že rodičov už nemám, partner má mamu, ktorej napečiem koláčiky, dostane k tomu nejaký parfém.

mauduska
19. dec 2021

@miadi ja budem vyštudovaná zle zarábajúca učiteľka.. :D
ale ako vravím, nejde o to, že je to lego za 70 eur, ide o to, že sa to nekupuje deťom. Kupuje sa to fanúšikom marvel filmov. Jasné že je lego aj za 150 eur, ktoré môžeš kúpiť decku a keď na to máš peniaze, tak nech sa páči. a mamička hore napísala, že to dáva synovi vtedy, keď som napísala že je to marvel lego... takých je milión aj pre deti

btw. ja som ako decko bola šťastná. nikdy som nemala ako naozaj malá pocit, že mi nieči chýba, lebo dieťa nie je materialista, ak tak nie je vychované. Mala som hračky, sestry, rodičov čo sa mi venovali, mohla som chodiť von a švacnúť sa do blata keď som chcela. Peniaze deťom nerobia detstvo. Nedostatok financii som začala vnímať ako staršia, keď som chodila na osemročko a mama nemala 20 eur, za ktoré by mi zaplatila školský výlet napr.