Stala sa mi taká vec … niesom nejako materiálne založená a priateľ to vie … bola debata o darčekoch ,že teda kúpime si skutočne to ,čo ten druhý potrebuje. A ten môj mi strelil také veci (finančne náročné) aké som nikdy nedopriala ani sebe či svojej rodine. Nemajte mi to za zle ,ale aj keď zarábam slušne takéto “luxusne” veci mi prídu ako výhodne peniaze lebo dá sa kúpiť kvalitná vec na normálne peniaze … €€€ nie za €€€€…
Čo chcel?
Ved nech si kupi 😅 odo mna by dostal max ponozky a sprchac ked je taky chamtivy 😅
Zrušiť blbé darčeky, doprajte si večeru, kino, wellness vo dvojici...
Mna zaujima, ze co chcel .Ale tak neznamena, ze ked to chce, aj to dostane. ja nemam rada toto, ze drahe dary, hento, tamto. Proste o tom pre dospelych nie su Vianoce. Pracujuci clovek si moze kupit cokolvek, co potrebuje pocas roka.
Co chce, auto? 😁
a koľko ste spolu , že do teraz si to nevidela ?
Tak ste si mali stanovit financny strop 🤷♀️ uprimne pre toto by som obcas darceky pre dospelych zrusila - lebo, co za "zopar penazi", co mi napr. nasi daju na Vianoce si v priebehu roka nekupim, ked to potrebujem? Takze, ak by mi teraz niekto povedal, ze kupme si, co skutocne potrebujeme, tak im poviem nova lyziarska vybava 🙂 lebo ju potrebujem a pocas roka sa riesili ine financne narocne veci a tiez by si niekto potukal po cele.
Vec, ktoru skutocne potrebujes a stoji "par eur" si kupis operativne sama v priebehu roka.
Kazdopadne je to o komunikacii, on ti predsa nenariadil to kupit, normalne mu povedz, Jano trosku si uletel, taketo drahe dary si predsa nebudeme davat. Skus znovu
Porozmýšľaj, či sa chceš s týmto mužom niekde ďalej posunúť. Zjavne sa k sebe nehodíte.
Preco to co potrebujete?
To si predsa kazdy kupi aj sam.
A tvoja reakcia na jeho poziadavky bola aka?
Darcek je o prekvapeni, nie o tom , čo kto potrebuje. Ale zaujimalo by ma o ake darceky ide, co je luxusne ? Co chce dom auto vilu ?
@dadka1997 nie skôr “luxusne” značkové oblečenie kde je cena aj 2000€
On to asi zle pochopil, lebo potrebovať a chcieť je značný rozdiel 🙈
Mame limit 7e na vianoce, ale sme manzelia a co je treba, to si kupime do domacnosti pocas roka.
Ak si od teba vypytal vela, potom ste asi este prilis mladi, nie? Co to vlastne chcel? Moze to byt motorka ale kludne aj strojcek na strihanie vlasov. Alebo to €€€ znamena stovky € a to €€€€ tisicky?
@janetinka27 7e? 🙈 ved tolko stoji cokolada…
@milanemila su aj ine veci za 7e...
@janetinka27 7 eur je zas opacny extrem. Z jedneho extremu do druheho. Ale ked vam to vyhovuje ok.
Čiže,pre neho potrebujem znamená,chcel by som,ale keď platí druhý potrebujem🤦špekulant je to😂
A co si mu na to povedala? Ja by som povedala, ze skusme si dat trosku v inej cenovej relacii darceky. A navrhla by som napr co. Vsak ste partneri, predpokladam, ze komunikujete🤗
A on na to ma ? Zvlastne ze si mysli, zezna to mas ty .. asi by sa musel potesit iba ponozkam
Nech si to oblecenie kupi sam. A ked na to nema, nech si nasetri alebo sa oblieka podla svojich financnych moznosti.
je to manzel ci priatel?
@janetinka27 napriklad co za 7e ? Ani listok do kina.
Nikdy som nič nedostala.Ani nečakám.A tvojmu by som dala hovno a nie drahé dary.Su to Vianoce nie darovacka
A kolko ste spolu? A on ti za kolko kupuje darceky?
@hellwant 7e je extrem? A kolko eur je idealna suma? Co je neextrem? Pena na holenie, tielka, ponozky, parfem, cizmy, kozuch, nausnice, zajazd?
Ja ked nieco chcem, kupim si to hned a pouzivam to kedy chcem a necakam, ze ma to ohuri pod stromcekom. Ty nie?
Su aj ine hodnoty ako kopec darcekov pod stromcekom, darceky kupujeme detom a ano, sebe navzajom kupujeme symbolicky mily darcek a ja som zatial bola vzdy spokojna. A ano, dostavam darceky aj od dalsich ludi, cize darcekov mam dost, aj papuce, aj obrus, aj topanky, hrniec... podla mna bezne vianocne darceky, ani tolko nepotrebujem (papuce nenosim, obrusov mam dost)
@natalka13 napriklad tento rok cukornicku a dzbanik na mlieko v rovnakom dekore, k tomu klieste na cukor. Ma to velmi pekny motiv a tieto veci mi chybaju ked pride navsteva (doteraz som davala navsteve baleny cukor a teraz som si kupila hnedy kockovy)
@janetinka27
7 e je extrem tak isto ako aj 2000 e - čo spomenula autorka je extrem. Nikde som nepisal o idealnej sume. Nevkladaj mi do ust nieco, co som nenapisal. A ani som nehovoril, ze darcekov musi byt vela. Ta suma je pre kazdeho variabilna, to je normalne, ale za 7 eur nekupim pomaly- ak vôbec- ani kyticu manzelke na narodeniny, takze ano, je to extrem - ak clovek nema fin. problemy. No ako som pisal ak vam to vyhovuje je to ok, nepresviedcam ta, ze to mas zmenit. Ja viem aspon pochopit, ze vam to vyhovuje, tak chap aj ty, ze ovela viac ludom nie a ta suma ich zaskoci pri sučasnych cenach.
A ake napriklad?