Vianoce vo dvojici

8. dec 2023

Ahojte, ako ste trávili Štedrý deň s partnerom/manželom, kým ste nemali deti? Sami dvaja, so širššou rodinou, rodičmi, svokrovcami? Chceli by sme byť na Vianoce sami, ale svokrovcom sa to nepozdáva, že veď nemáme deti, tak máme prísť k nim, oni k nám neprídu…Vianoce sme už trávili aj s nimi, ale tentoraz by sme si ich chceli urobiť svoje, máme doma aj psíka. Zaujíma ma, ako to majú ostatní a či to nejako zmenilo vzťahy v rodine. Ďakujem

magic08
8. dec 2023

vecerali sme doma sami a potom sme sli k rodicom

sima234
8. dec 2023

Ahoj..deti nemáme, trávime Vianoce sami a tak nám to vyhovuje. Pred svadbou sme spolu nebývali, takže sme každý večerali so svojou rodinou a po večery prišiel k nám. Svokrovci nás teraz tiež každý rok volajú, ale vedia, že neprídeme. Ideme potom na druhý deň k jedným aj k druhým rodičom.

bronkax
8. dec 2023

My sme sa každý boli navečerať u svojich rodičov a potom sme boli spolu sami. Tiež sme už vtedy mali psíka takže k mojim rodičom nehrozilo ho zobrať 😀 takto nám to vyhovovalo všetkým.

petamich
8. dec 2023

ako kedy, boli sme aj sami ale boli sme aj u svokrovcov a kazdy rok chodime 26.12. pozriet nasich

ono zalezi aj ako su daleko - nam sa neda velmi ist len na veceru a potom byt doma, takze sme to robili vtedy tak a tak isto to robime aj odkedy mame dieta

kazdopadne ak chcete byt sami budte, nie je to povinnost travit kazde vianoce s niekym, staci ist obcas potom na navstevu 🙂 kazdy to ma nejako, my napr. radi chodime svokre

2006_1211
8. dec 2023

Síce máme dieťa ale ešte ma 8mesiacov takže to je také no ale s mužom sami aspoň bude klud

jj298
8. dec 2023

Boli sme na stedry vecer sami a na prvy a druhy sviatok sme isli k jednej aj k druhej rodinex

zoja1234
8. dec 2023

Mate pravo byt sami na vianoce u seba doma, ako rodina, lebo rodia ste. Ste zatiaľ len dvaja ale načo behať ku jedným ci druhým? Keď príde dieťa, uz si sami vo dvojici vianoce nikdy nevychutnate (teda minimálne 20rokov kým vyletí z hniezda), byt vami, užijem si tie bezstarostne a pohode chvíle u seba doma, v pohodlí, a rodinu navštívim neskôr.., snáď neumru..

anastazia93
8. dec 2023

My sme boli jeden rok u prvych na druhý rok som bola tehotná tak ale išli sme to vrátiť tým druhým a od vtedy sme už sami, ale vlastne už aj s dieťaťom.
Vo všeobecnosti sme počuli skôr rady že byť sami od začiatku aby sme si vytvorili vlastne zvyky a boli už zabehnutí kým budeme mať deti.
Ale my sme sa rozhodli že s nimi teda ten štedrý večer budeme tráviť, tie prvé 2 Vianoce, bolo to pestrejšie pokecali sme. Neviem úplne že čo také by sme robili sami, však asi zahrali hru pozreli niečo v telke... Ale neľutujem že sme to tak mali ani to že sme teraz každý rok už sami so svojou rodinkou.

autor
8. dec 2023

Ďakujem za názory. No práve, že by sme si chceli “vytvoriť” vlastné zvyky. Ďalšie dni už budeme tráviť s nimi, len ten jeden večer. Snáď im to tými ďalšími dňami vynahradíme.. Asi to nevedia zobrať aj preto, že manželova sestra býva v rovnakej dedine a trávi s nimi všetky sviatky, ona to berie tak, že aspoň nemusí toľko variť a vyhovuje jej to.

beata_k
8. dec 2023

Kazdy u rodicov aby neboli na sviatky iba vo dvojici. My s muzom si vianoce uzijeme este dost, ale rodicia starnu a nikdy nevies kedy s nimi budu posledne.

gaaaa
8. dec 2023

Tento rok to budú naše prvé spoločné vianoce tak chceme byť sami a ráno 25.12.priateľ bohužiaľ musí odcestovať do zahraničia kôli práci tak zostanem sama a pôjdem k rodičom.

januska12323
8. dec 2023

Urobte ako to vyhovuje vám dvom, už ste rodina.

rybkoava
8. dec 2023

Boli sme sami od začiatku. 😊 Keď prišlo dieťa mali sme už svoje tradície.

bucko555
8. dec 2023

Od začiatku sme boli manželstva sme trávili Vianoce sami....teraz sme už sedem rokov s dcérou , tento rok k nám príde svokra keďže svokor zomrel a samu ju nechať nechceme

ivangeline
8. dec 2023

1. rok s nimi,to sme este neboli svoji. 2. rok sami,prisli sme po veceri na návštevu. Odkedy pribudaju deti,chodime na navstevu 1. sv vianocny.

ivik4
8. dec 2023

Boli sme sami doma ( este sme len chodili spolu a byvali 1 mesiac), tak to mam najradsej . Potom sme boli navstivit na sviatky obe rodiny

1ryba
8. dec 2023

Od začiatku sami a to sme spolu ešte len chodili.

nwnw
8. dec 2023

Mne sa to nikdy nepodarilo, asi by som stravila v nejakom horskom hoteli a uzili by sme si lyzovacky, wellnes.

minenkak
8. dec 2023

Sami,chceme mať kľud, každý to akceptuje

juliacenc
8. dec 2023

Ani by ma nenapadlo sa niekam trepat. Na vianoce ma byt kazdy doma.. mas tam chlapa a psa tak naco sa niekam trepat? Tiez by som chcela mat doma svoje vianoce takze urcitr by som odmietla

saxana000
8. dec 2023

Je to na Vas ako sa rozhodnete kludne aj k rodicom aj k svokrovcom aj sami..

walentina7
8. dec 2023

Vianoce vzdy sami. Ku rodicom na návštevky chodime az 25-26.12.

zeldia
9. dec 2023

Urob to tak aby to tebe vyhovovalo. Spokojna žena klud v rodine😉 ono to záleží dosť na vzdialenosti či napr by ste teda na veceru šli k svokrovcom a o osmej ste uz doma u seba alebo sa niekam musíte presunúť potom tam prespat a stráviť tam napr. tri dni.