Vianoce s priateľovými rodičmi

30. okt 2024

Baby, prosim poradte ako sa zachovat v tejto situacii...s partnerom sme prvy rok v spolocnom byte a teda aj Vianoce v nom budeme travit prvykrat....priatel mi len tak medzi recou povedal ze na sviatky pridu aj jeho rodicia a vraj budu u nas niekolko dni spat, pritom byvaju v rovnakom meste....s jeho rodicmi dobry vztah nemam, najma s mamou lebo sa do vsetkeho stara a vsetkych diriguje, ak nie je podla nej zacne plakat atd, skratka na rozdiel od jej syna a muza ja neskacem ako ona piska...velmi som sa na priatela nahnevala ze preco ich pozval kedze na tomto sme neboli spolocne dohodnuti a vlastne vysvitlo ze oni sa pozvali sami a ze co mal uz robit ved su to jeho rodicia...tak mu vravim ze zavolam aj mojich rodicov ktori byvaju 200km od nas...a to uz sa mu nepacilo lebo ze kde ich dame...mame 3izb byt tak mu vravim ze do izby s tvojimi rodicmi, nech je to spravodlive....velmi ma tato situacia vytocila pretoze som si myslela ze aspon cez sviatky si oddychnem ale nakoniec zistujem ze ich mam travit s jeho mamou ktora ma miestami az sikanuje...vazne neviem co urobit, ale normalne rozmyslam ze odidem na sviatky k rodicom...ako by ste reagovali vy?

pjosa
30. okt 2024

otázka je, a prečo chcú prespávať u vas, ked byvate v rovnakom meste? Keby mna takto postavil pred takúto otázku, tak by som išla stráviť vianoce s rodičmi a nech ich strávi sám s rodičmi... neviem, tiež by sa mi to nepáčilo

autor
30. okt 2024

@pjosa oni su podla mna v urcitych veciach cudni...ale tiez som sa to pytala priatela a ze chcu si uzit nas novy byt...akoze skoro ma prekotilo...ved ten by sme si mali uzivat my...

sasa1310
30. okt 2024

do Vianoc ďaleko a dovtedy môže tvoj priateľ použiť tisíc argumentov, aby tu prespávaciu návštevu zrušil. Stačí len chcieť

kvietok2012
30. okt 2024

Odišla by som k rodičom...tak by som to vyriešila ja...

148terka148
30. okt 2024

Isla by som k svojim rodicom ze ja oplatku ja stravin s nini nech si uziju byt. Pozor leno to bude pokracovat so svokrou cely zivot ja to mam tiez ...uz rozmyslam o rozvode

gab1sol
30. okt 2024

Ani som nedočítala tvoj príspevok a hneď som si povedala, že na tvojom mieste by som sa zbalila a sviatky išla osláviť k svojim rodičom. Potom som sa dočítala, že máš rovnaké myšlienky.
To nedáva logiku, že oni bývajú v tom istom meste, budú u vás spať, ale tvojich rodičov nemáš kde prenocovať. Ja byť tebou, tak si s tvojou budúcou svokrou urobím poriadky na začiatku. Užiť si váš byt? To kde sme? Len tak mimochodom, byt je koho (na LV je kto)?

autor
30. okt 2024

@gab1sol my obaja

0silvia0
30. okt 2024

Odisla by som k svojim rodicom, nech si svojich cudnych rodicov vychutna do poslednej kvapky sam.

autor
30. okt 2024

@148terka148 vies co ja sa strasne bojim toho ze sa rozideme a bude to kvoli jeho mame...kto nezazil nepochopi ale velakrat som si zahryzla do jazyka...ale uz ms to nebavi a ked nieco poviem tak som oznacena za drzu k starej zene

sense
30. okt 2024

A za tu deti ťa označí kto? On či jeho matka?

gab1sol
30. okt 2024

Tak čo si oni majú užívať cudzí byt? Tomu fakt nerozumiem…

0silvia0
30. okt 2024

Stara zena je ako stara? Kto ta oznacuje za drzu?

kvietok2012
30. okt 2024

A este vies co by som spravila? Nechala poloprazdnu chladničku a samozrejme nič nepripravila, ani zakusky nenapiekla...k rodičom by som isla este predtym ako by sa dostavili svokrovci...nech sa nestretneme vobec...

sasa1310
30. okt 2024

ak by si odišla je to krôčik k rozchodu. Musíte držať spolu. Tvoj partner musí rešpektovať aj tvoj názor ohľadne strávenia spoločných Vianoc a je to len na ňom. Ale ja by som určite neodchádzala na Štedrý deň k rodičom. Jeho rodičom stačí vysvetliť, že na druhý sviatok Vianočný nebudete doma, nakoľko idete pozrieť tvojich rodičov. Treba si to len zariadiť a odkomunikovať s priateľom aj s jeho rodičmi. Toto trucovanie, že ty odídeš, k ničomu dobrému nevedie

gab1sol
30. okt 2024

@sasa1310 lenže ona mu to povedala, že také Vianoce nechce mať. A on s tým nič neurobil. Svojim odchodom k rodičom by mu jasné dala najavo (okrem slov), že tu je aj ona a že aj ona má v byte a vo vzťahu nejaké slovo, že to je v prvom rade o nich dvoch. Ak sa chlapec neuvedomí, asi nemá význam pokračovať vo vzťahu… Lebo čo potom? Bude sa aj naďalej prispôsobovať budúcej svokre a jej rozmarom? A syn/partner bude na strane mamičky a nie partnerky?

autor
30. okt 2024

@sense za drzu ma oznaci ona...priatel mi hovori ze si ju nemam vsimat zr ona je taka povaha ale proste mna to s nou nebavi

autor
30. okt 2024

@0silvia0 cca 65...ona ma tak oznacuje a ze som aj namyslena atd...kedze sa naozaj snazim sa im vyhybat preto ani velakrat nejdem s priatelom k nim...nebavi ma pocuvat ako vsetko robim zle atd

148terka148
30. okt 2024

Ty si zvaz ci si budes do jazyka kusat cely zivot alebo nie? A dokedy ta to bude bavit? Neviem kolko mas r.okov? Ale stale si mozes najst poriadneho chlapa aj s rodinou ja to z manzelovej strany trpim uz par rokov a este prisli deti do zivota tak sa svokra miesa este viac ale skus si dupnut sem tam a trvat na svojom.

cyberk
30. okt 2024

Preco tie matky z muzskej strany su skoro vzdy take pi.. 🙈 no nic, porozpravat sa, ci chce pocuvat mamicku alebo budovat buducnost s tebou. Inak by som tiez sla k rodicom, a povedala ze mu, ze v spolocnom byte si chcela budovat spolocne tradicie a nie podriadovat sa jeho mamicke 🙈

sasa1310
30. okt 2024

@gab1sol ešte stále má necelé 2 mesiace. A na prejavenie vlastného názoru nepotrebuje utekať k svojim rodičom a zbytočne trucovať. O prispôsobovaní sa svokre tu nikde nič nepíšem.

autor
30. okt 2024

@sasa1310 ja som za komunikaciu ale so mnou vobec nikto nekomunikoval v tejto veci a uz je teda vsetko dohodnute tak ze pridu lebo proste oni to tak chceli...

0silvia0
30. okt 2024

Tak bud budes trenovat svoju asertivitu a psychicku odolnost pri tejto osobe, alebo si pojdes uzit vianocnu pohodu ku svojim rodicom. Ale idealne by bolo hodit pokec s partnerom a prebrat to znova. Nebolo od neho fer, ze urobil sam rozhodnutie za vas dvoch.
Rozhodnut sa musis aj tak sama.

sasa1310
30. okt 2024

komunikovať máte s priateľom

autor
30. okt 2024

@sasa1310 prosim citaj s porozumenim...ja ked som mu povedala ze s tym nesuhlasim bolo mi povedane ze rodicia jeho chcu prijst a zr co im akoze ma povedat ze preco nie...proste on sa mamy hrozne boji...cize darmo ja komunikujem ked aj tak k nicomu nedospejeme

brendaa
30. okt 2024

Ach jaj mamičkara máš, keďže má problém, povedať svojej mame, že tak toto NIE...
Vy dve si nerozumiete, ako budete trávit spoločný čas, toto mu nedošlo?.. Či mu dali peniaze na byt?.... .keď sa máte rozísť kvôli tomu tak sa rozidete...
A ďalšia možnosť? Idem k našim na Vianočné sviatky

kitycat
30. okt 2024

Najdkor som si pomyslela, ze ist k rodicom je dobry napad, ale ozaj nie je ako sa tu pise. Pretoze by si takto mohla ustupovat stale az nakoniec vystupis aj z tohoto vztahu...
Isla by som najblizsie na ten obed k priatelovym rodicom a popytala sa, ze preco chcu prespavat, ked v tom nevidis vyznam a chces sukromie.
Pokial by ta kritizovala, obratila by som sa na priatela, ze preco je s zenou, ktoru mu mamicka neschvaluje. Ci sa ta zadtane alebo je vas vztah na zaciatku konca... ci budes v sebe toto dusit do konca zivota s nim?

sasa1310
30. okt 2024

ja čítam s porozumením. Ty nečítaš. Čo majú spoločné jeho rodičia vo vašom vzťahu? Ty máš komunikovať s ním a on má komunikovať s tebou. Ty si od toho, aby si si vydiskutovala s priateľom, že nemôžu sa rodičia pozývať na 3 dni cez najväčšie sviatky. Ty máš povedať, že je čas aj na to, aby ste navštívili aj tvojich rodičov a že nebudeš tráviť všetky 3 sviatky s jeho rodičmi. To si nevieš kopnúť, že si to jednoducho nepraješ? Byt je aj tvoj predsa. Však mu povedz, neprídu na toľko a bodka, nech sa zariadi. Ja v tom absolútny problém nevidím.

martul
30. okt 2024

A keby to proste rázne odmieťneš, povieš priateľovi, že nie a hotovo?!
Ešte keby bývajú ďaleko tak ok, hádam nejako by sa to dalo prežiť, ale toto nepochopím. Že oni sa jednoducho pozvú a hotovo. Ale nech sú akí sú, hlavná vina je u tvojho priateľa. Minimálne sa mal s tebou poradiť a spoločne to vyriešiť, lebo byt je spoločný.
Keby teraz zavolajú tvoji, že by prišli na 1 noc tak čo by ste spravili? Odmietli aj keď sú 200km, a manželových nie aj keď sú za rohom?

sense
30. okt 2024

Neodišla by som rodičom, tvoj chlap ak je správny chlap a ty mu za to stojíš musí stáť na tvojej strane. Ok nech prídu ale nie na pár dní ku vám spať ale napr 25.12 na obed alebo večeru. Je to váš spoločný byt a rozhodnúť máte obaja. A tak to musíš vysvetliť aj tvojmu partnerovi. Pretože ak ustúpia raz budeš ustupovať stále. Alebo ak nevydrží byť na Vianoce s tebou a chce celé Vianoce stráviť s rodičmi,tak nech ide ku nim. V každom prípade si ale myslim že vás vzťah ak sa ty nebudeš prispôsobovať nevydrzi alebo budeš v ňom nešťastná

oliviakatka
30. okt 2024

Pred rokom sme sa 9.12 nasťahovali do spoločného bývania a hneď sa nám na Vianoce pozvali nie len partneroví rodičia ale aj ich súrodenci s rodinami - že všetko nachystaju, pripravia aby som toho nemala veľa. Hneď som to zatrhla, že budeme radi ak prídu na návštevu na druhý deň alebo hocikedy počas sviatkov. Našťastie sú úplne v pohode a pochopili to. Ale partner tiež čušal jak trud