Ahojte potrebujen radu poradit žijeme pol roka uz svokry nakoľko prerabame dom uz pol roka aLe idú vianoce a nám na dome chyba zopár úprav neviem či to stihneme problém je aLe v tom ze zo svokrou nevychadzam dobre a sviatky nechcem tráviť uz nich naskytla sa mi možnosť odísť na sviatky ku mojej mame ktorá býva 80km mam ist s deťmi? Manzel nechcem aby išiel chcem byť sama s deťmi... Poradite mi prosím
Preco nechces byt na sviatky s manzelom?? No urcite, ak chces ist, tak s detmi... Hadam nechces deti nechat u svokry a ty budes sama s mamou travit sviatky... Ja si neviem predstavit, ze by som bola cez sviatky bez maleho ....
Si si ista-ze budete spolu zit v dome-co rekonstruujete? Nepride mi to ako sviatky rodiny a uz duplom nie spol.zivot.
@jener na Vianoce buďte spolu ako rodina. Ak nechceš byť u svokrovcov a z nejakého dôvodu nechceš aby išiel Manzel s vami k Tvojím rodičom, tak si pod stromček darujte pobyt na nejakej chate. Nemusia to byť hneď Vysoké Tatry, stačí niečo v okolí - Slovenský raj napríklad.
@jener máš problém len so svokrou, alebo aj s manželom? Odchod na Vianoce nie je podľa mňa najrozumnejším riešením, neviem si predstaviť tráviť Vianoce bez manžela, deti bez otca, po Vianociach sa vrátiš a budeš sa tváriť, ako by sa nechumelilo? Darčeky mu dáš kedy? A o deťom? Čo deťom povieš, ak sa budú pýtať, prečo s vami nie je ocko? Napísala si príliš málo na to, aby sa dalo adekvátne reagovať, preto toľko otázok.
vydrž u svokry a s manželom,či aj do opraveného domu manžela nebudeš chcieť? sviatky sú 3 dni,prázdniny dlhé,tak potom po štedrom dni po 24tom zober detí a odíď ku mamke na pár dní akože na prázdniny deti idú babku pozrieť
@jener ja som úplne antivianočný typ, ale toto je moc aj na mňa... vianoce oddelene môžu tráviť manželia tesne pred rozvodom a nie tesne pred sťahovaním do nového domu... buď vydrž u svokrovcov (jeden deň navyše ťa nezabije), alebo choďte k tvojim rodičom (ty aj manžel aj deti) alebo si choďte do nejakého hotela, penziónu, na chatu, kamkoľvek, ale SPOLU ako rodina...
ak by to bolo opačne, že sa muž rozhodne tráviť vianoce osamote bez teba a bez detí, bola by si s tým v pohode??
@jener Ak mate nejake vazne manzelske problemy a planujes sa preto odstahovat s detmi od manzela k tvojim rodicom tak by som necakala do Vianoc a spravila to hned (aby sa to detom nespajalo s Vianocami).
Pokial ale ide len o sviatky (planujes od svokrovcov odist len na par dni) a nechces aby isiel s vami muz len kvoli tomu, ze napr. nevychadza dobre s tvojou rodinou a podobne menej zavazne dovody, tak by som na tvojom mieste volila Vianoce s manzelom a detmi niekde mimo tvojich i jeho rodicov. Spravte si vylet a chodte spolu niekam na chatu (deti budu mat zazitok a vy sa zrelaxujete). Sviatky su najma o spolocne stravenych chvilach v kruhu najblizsich.
No zbohom, chudatka deti, to co maju za matku?
radiť chatu či vianoce mimo je dosť o ničom,predpokladám,že každý cent ide na opravu domu...
@jener ale ved potrestas deti,ze nebude spolu rodina a nie svokru vsak ty chod k mame a deti nechaj s otcom (pacilo by a ti to?)
My s muzom uz dlho nezijeme spolu ale na vianoce pride k nam a budeme spolu kvoli dcerke. Ona zato predsa nemoze a zasluzi si stastne a vesele vianoce 🙂
Tiež nechápem, že prečo bez muža, jedine mi vychádza, že on Tvoju mamu nemusí.
No buď sa prispôsobí jeden alebo druhý.
do prerobeného domu deti s otcom ale vianoce, sviatky rodiny deti bez otca ???
celé divné veru, nechápem ťa.
@jener joj toto je skaredeee ☹ a do prerobeneho domu aj idete spolu byvat alebo len jeden z vas? Je smutne, ze nechces stravit Vianoce s manzelom...a este smutnejsie, ze kvoli tomu, ze ty nechces, oberas o to aj deti... neviem aky mate vztah, ale ak dobry a planujete dalej spolu s manzelom zit ako rodina, tak to nerob ☹ bud chodte spolu, alebo to este vydrz u svokry
A hlavne, zoberies otcovi jeho deti na sviatky prec... naozaj skarede ☹ ako sa ma on chudak citit? Dalo by sa to pochopit, ak by ste sa rozvadzali a on bol nejaky alkoholik alebo nieco...ale ked ,,len tak" lebo ty nechces byt u svokry...
@jener na tom by som nevidela nic divne, keby ste chceli ist na vianoce k mame cela rodina, my teiz chodime kazde vianoce na striedacku, raz sme u svokry a raz doma u mojich rodicov a potom robim ja na vianoce posedenie. ale co nechapem je, preco bez manzela??? on nie je clen rodiny ci ako?
bud aj s manzelom, alebo potom nikto. to je moj nazor.
Nekaz deckam vianoce...ak maju s otcom dobry vztah tak im nerob stresy z toho ze otca na vianoce nebudu mat pri sebe. A napisala si zufalo malo informacii, tazko ti niekto poradi kym nenapises viac...preco nechces byt s muzom cez sviatky?