Vianoce 2014

niki101988
21. sep 2014

Ja viem, že každý máme starostí až nad hlavuz a že toto je fórum a niečom inom.
Koho však už napadli Vianoce? Moja kolgyňa sa ma včera opýtala či už mám nejaké darčeky 😀

zutera
21. sep 2014

Já jsem už začala pomalu nakupovat-premyslet,chci se vyhnout darkum tipu-koupim vše jen aby cosi bylo 😉

evelynm
21. sep 2014

@niki101988 , mne uz Vianoce napadli 🙂
nad darcekmi zacnem rozmyslat tak v oktobri 🙂

miku1
21. sep 2014

@niki101988 Mne už chodia po rozume asi mesiac 🙂 Dokonca som už objednala prvý darček pre deti 🙂 Keď som bola slobodná, tak som mala vianočné darčeky nakúpené už v auguste. 🙂

bonaqa2013
21. sep 2014

Už som v piatok najstaršej dcére kúpila prvý darček. Už aj približne viem čo komu kúpim. Pomaly budem pozerať po obch., internete a kupovať. Hračky pre deti naposledy.

tenerifka
21. sep 2014

Prave som kupila prvy a mozno posledny darcek-letenky na Mauricius na koniec decembra/zaciatok januara, a inak si absolutne nerobim hlavu, lebo my s manzelom si uz par rokov nedarujeme nic, lebo materialne veci kupujeme priebezne podla potreby, a decka su uz v puberte a takisto po materialnych veciach netuzia, tesime sa na stromcek a na to, ze budeme spolu vecerat a citit tu pravu vianocnu atmosferu.
A vlastne tuzia po takom sirokospektralnom fotoaparate (aj do vody), musim poobzerat co to je a kolko ta sranda stoji....

sue
21. sep 2014

...ja už to tiež riešim 🙂 tento rok som sa prvýkrát rozhodla urobiť wishlist manžela, syna a svoj a rozoslať ho pre rodinu, s ktorou sa obdarúvame... peniažkov veľa nie je a tiež sa nevídame so všetkými veľmi často, takže nevieme o svojich túžbach a potrebách, takže to zverejním a uvidíme 🙂 ...zároveň ja pozorne načúvam, kto si čo praje a premýšľam, čo z toho vyberiem a zoženiem...s praktickým nákupom začnem po najbližšej výplate, aby toho nebolo veľa 🙂

jajus28
21. sep 2014

Tak u nas to je klasika uz od augusta, ze kupujem vianocne darceky je nas velmi vela, a financne a aj casovo by to bolo velmi narocne nechat na poslednu chvilu a pravdu povediac nemam rada ten zhon a plne obchody ludi. Ja som ten tip cloveka, ktory si uz december vychutnava pri peceny, a vytvarani dekoracii pri ktorých sa uz ladim na tu krasnu vianocnu atmosferu 🙂

ukulela
21. sep 2014

tak ja za par rodim, budem rada ak do vianoc nezosaliem 🙂 starke dostanu kalendar na dalsi rok s foto vnucika a basta fidel. a ostatnym budem najskor tiez objednavat z netu ... zvykla som vyrabat pozdravy a ozdoby, ci stihnem tento rok, ani srnka netusi 🙂 a drahy? ten bude rad, ak po porode dostane do vianoc nejaky sex :P
inac ja na vianoce potrebujem atmosku a hlavne stromcek - darceky pod nim ani nemusia byt 🙂

kiwi82
22. sep 2014

ja sa už od leta teším na Vianoce 🙂 Darčeky ešte nekupujem ale tiež plánujem už pomaly začať, aby toho nebolo naraz veľa. ináč najlepšie je kupovať darčeky na vianoce v lete, ked sú výpredaje 😀

lucy125
22. sep 2014

Ja sa od januára tešim na Vianoce a darčeky mám nakupene tak na 70% 🙂

moni244
22. sep 2014

aj ja uz rozmyslam a uz mam viac menej vymyslene co kto dostane

ichbinich
22. sep 2014

Pomaly rozmyslame, ze kto, co, ako a kedy dostane. (Vianoce budeme slavit asi zase na minimalne dva krat, tak na svagra, svagrinu a neterky "mame cas" 😉)
Kupili sme v akcii jednu krabicu Lego, syn zahlasil, ze to mozno dostane na Vianoce (bol pri tom), my sme mu povedali, ze ano, mozno. A potom zahlasil: musime do potom dat vonku, aby to Jezisko mohol zobrat so sebou 😉 😀 A potom mi to doniest na Vianoce 😀
Ohladom kolacikov sa musim dohodnut s mamou, kto bude co piect, lebo pojdeme na Slovensko tohto roku, aby sme nemali 2 verzie toho isteho 😉 Ale to staci niekedy pocas adventu.
Stromcek chcem ale aj tak, aj ked 24.12. nebudeme doma.
Ale v principe cakame na "listy Jeziskovi" od kazdeho apotom sa uvidi.

dominix
22. sep 2014

Ja myslim na Vianoce od kedy skoncili predosle Vianoce 🙂 - je to moj najoblubenejsi sviatok...a darceky zacinam kupovat od augusta, ked mi nieco padne do oka...a teraz detto, kedze v oktobri cakame dalsi prirastok a toho casu bude menej...Takze som uz aspon rozmyslala, ze dcerke kupime nejake lego, panelky (ci oficialne sa to vola blok), cesaciu hlavu (taku hlavu babiky s dlhymi vlasmi, ktoru moze cesat a sponkovat, lebo teraz to robi na nas🙂 ... no pre deti sa lahko a krasne nakupuje, horsie to bude s dospelymi 🙂 A hlavne nakupujem cez net, kedze je to omnoho lacnejsie ako v obchode (tam si len vsetko vyhliadnem a potom sup na net) .... juj, uz aby tu boli 🙂

ellca123
22. sep 2014

rozmyslam ze si to poali rozlozim
mam doma 4,11 ,15 rocne slecny
co tej 4 rocnej to by som vedela ,ale nemate napady pre starsie slecny- ale nie tablet a telefon.....

diskutujuci
22. sep 2014

@ellca123 ahojky je to otázka ochoty a finančných možností investovať
dobré je PS4, myslím, že v dnešnej pretechnizovanej dobe je to fajn tip
alebo rozmýšľať úplne inak, kúpte si na vianoce a silvestra dovču do egypta a budete mať neopakovateľný záver roka..

zuzkanik
22. sep 2014

@niki101988 ja sa Vianoc desím... Vlani som kupovala deťom darčeky - staršia dcéra si už po mesiaci nepamätala, čo dostala. Mladšia sa hrá jedine s kočíkom a bábikou, čo dostala. Ostatné darčeky padli do zabudnutia a zapadajú prachom. Keby nebola tak strašne komerčná doba, nekupovala by som žiadne darčeky. Nemôžem to však spraviť, lebo deti by to nepochopili a mali by pokazené Vianoce. Už aj to, že som povedala, že bude iba po jednom darčeku, staršiu dcéru poriadne zobralo. Takže, vôbec neviem, čo robiť. Kraviny kupovať nemienim, ale deti tiež nechcem raniť.

jasminet
22. sep 2014

rozmyslam, nejake uz mam - rodicia, svokrovci a babka chcu kazdy rok len fotoknihy deti, tak uz su hotove (bolo treba akcie vystihnut), kazdy uz tak len po jednom darceku a koniec, tento rok proste penazi nie je...
akurat dcera si vypytala tablet, lebo jej kamaratky maju (maju po 5 rokov), tak bojujem sama so sebou - nechcem jej ho kupit z principu - na co by takemu decku bol, ale viem, ze naozaj bude sklamana, lebo od min. vianoc o inom nehovori 😅

domincek
22. sep 2014

ste mi dali chrobaka do hlavy.. 😀 ja uz nemam ani sajn, ake komu darceky dochadzaju mi napady.. Fakt.. menininy, narodeniny a Vianoce.. a vzdy daco vymyslat.. 😀 ja este nemam nic.. ach..

monika11m
22. sep 2014

aj ja uz mam prvu vec pre svagrinu a vcdy to robym tak ze zacnem skor nakupovat mam lepsie napadya neutratim naraz tak vela!

snopkulka
22. sep 2014

ja už mám komplet zoznam čo komu 🙂 a zopár kúskov aj kúpených. Pri dvoch deťoch to naraz nestíham a takto postupne to ani veľmi nepociťujeme na rodinnom rozpočte, takže potom sa nad lamentovaním "booože koľko som tento rok minul/a na darčeky...." len usmejem 😀

kormelia11
22. sep 2014
inffinity
22. sep 2014

@niki101988 my sme dospělákům a rodičům už dárek vybavili v marci 😀 a pro děti už mám aspon seznam 🙂

jerryjanka
24. sep 2014

tak ja už mam mesiac priblizný zoznam, niečo kupekne niečo objednane niečo čaka lebo nie su peniažky, ale naraz by sme to nezvladli - za jedno peniaze /2 deti, 2 netere, svokrovci a niečo aspon male mužovi nejake predplatné/ za druhe zač. januara rodim a ja sa nebudem nahanať v decembri po darčekoch, dosť čo budeme musieť nakupovať potraviny a ine veci
najlepšie je že hned po novom roku ma jedno moje dieťa meniny , druhe narodeniny a neter tiež arodeniny, a tretie dieťa sa mi tiež narodi začiatkom januara asi takže to bude zaujimave 😅
inak som sa rozhodla - žiadne hračky, alebo ak maximalne jedna, lebo u nas tiež zapadaju prachom, a aj tak isto dostanu od svokrovcov, krstnych a tak, takže ja to kašlem fakt, radšej prakticke veci, oblečko, boby, kolobežka, oblečko teda nie obyčajne, nejake kožušky, alebo tak. ale to sa ešte uvidi

fuska
24. sep 2014

Zoznam pre deti mam uz od jari. 😀 Mam kupene prve dva darceky. Podla mna lepsie vymyslat a kupovat priebezne nieco, co fakt potesi, ako somarinu na poslednu chvilu, len aby sa nieco kupilo. S balenim sa ale ponahlat nebudem. 😉

mary1911
29. sep 2014

tak u nas su vianoce cely rok moja 4rocna babika je vianocami ako posadnuta namiesto kukulienky nam aj cez leto spieva rolnicky namiesto Na vlasku pozera vianocne rozpravky a vcera ma poziadala aby sme napisali jeziskovi list a kedze v piatok v Kauflande uvidela v ponuke salonky,kolekcie a mikulasske baliky tak mi odvtedy neda pokoj aby sme zacali zdobit stromcek 🙂

berny19
2. nov 2014

ja som tiez uz zacala pripravy na vianoce. zatial sa chystam len na advent a to vyrobou adventnych vencekov z medovnika.

dana_l
3. nov 2014

@berny19 videla som tvoj album a teda klobuk dole pred tou nadherou

mary1911
3. nov 2014

@berny19 si šikovná a máš úžasný zmysel pre detail klobuk dole

berny19
3. nov 2014

dana_l mary1911 Ďakujem vám veľmi pekne žienky. Ak by ste niektorá mala záujem,kľudne sa mi ozvite. Rada upečiem aj vám. 🙂

berny19
3. nov 2014

peciem taktiež aj voňavé ozdoby na stromček 🙂