Ak je tu taka tema ,presunte ma, ja som nasla 2011-chcem pisat o Vianociach vseobecne a hlavne dat link na tie svetielka 🙂
http://www.rozsviettesivianoce.sk/ treba zadat mesto a vyhla vam kde ich maju vacsinou Metro.Kaufland 🙂
@titkovamiriam zbieras poctivo svetielka?
@stardust ja som nabehla do metra a kupila to naraz 🙂 mam aspon sladkosti do cižmiciek 🙂 🙂 🙂 🙂
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/categories/se... ako vždy Ikea je uzasna 🙂
@titkovamiriam a su dobre tie svetielka??? ja som ich dnes videla v obchode dizajnovo sa mi zdaju byt krajsie ako minuli rok...len minulorocne nam vydrzali pri krpatej vydrzali chvilku 🙂)))
mne sa zasa vidi ze tie vlanajsie boli lepsie 🙂 uvidim ked dame na okno 🙂
@titkovamiriam tak som zakúpila ako darček rodičom, len ho nedostanú pod stromček, keďže je to skôr. 🙂 som zvedavá čo budú hovoriť.
@titkovamiriam chcem sa spytat na tie svetielka, to za kazdy ten vyrobok dostanem jedno svetielko? ci ako je to vlastne...vdaka
diskusia o Vianociach sa nam nejako nerozbehla.. tak trochu ozivujem....
vcera sme s mm uvazovali co na stedrovecerny stol.. klasika mavame, oblatku s medom, postnu kapustnicu , fazulovu kasu, majonezovy zemiakovy salat s rybou..
a naskytava sa problem, ze aka ryba ???? urcite nechceme mrazenu vodu zvanu pangasius ani podobne filety, ktore sa na rybie maso zdaleka nepodobaju.
miuly rok sme sli do makreli pecenej s cesnakom, predtym zas zralocie podkovicky, ale nebolo t ono. lsosa vylucujem, nepride mit o ako Vianocna ryba. a kapra nechceme tiez...
mate nejake napady ? ocenila by som skor rybu nejaku morsku, ktora ma minimum kosti a najlepsie v celku
@majal ja som napriklad kupila zlate kolecka a tam ich bolo 5 v tom celom kartone a v kave boli dve.kupujem v metre
@lucka1987 my mavame Vianoce s mojimi rodičmi-tí su klasika kapor,no inak my sme už presli na lososa-nekupujem mrazeneho ale chladeneho.
a polievka byva rybacia a šošovicová.oblatky musia byt
@titkovamiriam ako dieta som milovala stedraky. take makovoorechove. aj ked ja mak nemusim.. v tomto som ich milovala. a tak tento rok som sa ich rozhodla prvy krat urobit.. a budem ich jest po presne 10 rokoch 😵 mnam sa tesim...
takze bude
pripitok
oblatka s medom, orieskom a cesnakom ( doteraz sme mavali len med )
postna kapustnica
fazulova kasa ( taka strasne husta, dlho ju varim, ale kazdy kto pride na navstevu si ju pyta uz pri dverach 😀 )
majonezovy salat a ryba je stale zahada, ale isto nejaka morska v celku
@lucka1987 štedraky mi nerobime ale sestrina svokra -makova,orechova,tvarohova a lekvarova plnka navrstvena na vrchu mnaaaaaam 🙂
@lucka1987 co tak halibut (samozrejme nie v celku) ale steaky, pripadne tuniak? Na morsku rybu vcelku by som mala tiez nejake tipy, ale neviem, co sa da kupit na Slovensku - napriklad treska, haddock (neviem slov. nazov) pripadne red bandit? Najslavnostnejsi mi ale aj tak vychadza ten halibut.
Ak mas overeny recept na ten stedrak tak sem s nim, ja som to este nikdy nejedla ale podla opisu
@titkovamiriam to vyzera na mnamku
@sisaka dakujem za tipy . treska sa tu s pohode kupit da.. ten halibut mi nieco hovori, ale neviem co. no a ten tuniak mi nejaky slavnostny neprisiel, rovnako ani losos sa mi nejako nepozdava. teda mam ho rada, ale nehodi sa mi na vianoce.. teraz nam znami rybar prislubil asi zubaca, je to sladkovodna, nevadi, ale celkom sa mi to pozdava.. mm by sa podujal na jeho priprave 😀 tak uvidime. dakujem za tipi. kuknem nieco. isto z tych ryb co si vymenovala nebudu mat v tescu v mraziaku, ale v chladenych rybach v metre isto 😉
u nas:
med, cesnak na platky, oblatka
rybacia polievka "biela" s opecenymi kuskami zemliciek / pre mensie dieta hraskova
hubovy kubo
losos na pomarancoch, zemiaciky s pazitkou
makove trhance
u nas:
med, cesnak, jablcko, oblatka
svokrina uuuzasna rybacia polievka...taku vie robit len ona, a je fakt bombasticka.....
kapor peceny na cesnaku v celku
vyprazany kapor
majonezovy salat
ako dezert vianocne kolaciky, ale nikdy ich po veceri nikto nezvlada, lebo sa naladujeme tou polievkou, ktoru si kazdy dava na dva krat 😀
my sme klasická slovenská rodina a na štedrú večeru máme tradičné, roky to isté, ale preto je to pre nás vianočné, lebo je to proste tradícia 😉
prípitok
oplátky s medom
jablčko
oriešok
kapustnica smotanová s hríbmi
majonezovy šalatúžiadna smotana, ale majoneza, moravanka plus troška jablčka/
vypražany kapor /ja mám filé, kapra nejem kvôli kostiam a tento rok som si prihodila aj vypražany karfiol, lebo mám na túto kombináciu chuť 😀 /
vianočné zákusky /tento rok možno aj niečo nové, ale v menšej gramáži/ je nás už bohužial o jedného menej ☹ /
Vianočné trhy 2012
Dátum: 25. November 2012 - 15:00
Miesto konania: Františkánske námestie, Bratislava
Adresa: Františkánske námestie, Bratislava
www: http://www.vianocnetrhy.sk
Informácie o podujatí:
Vianočné trhy 2012 v Starom meste budú od 25. novembra do 23. decembra na troch námestiach - na Hlavnom a Františkánskom námestí a na Hviezdoslavovom námestí.
Sortiment vianočného občerstvenia tvoria napríklad cigánska pečienka, pečené klobásy, mastný chlieb s cibuľou, pagáče, husacie a kapustné lokše, kapustnica, varený punč, víno, grog. Ďalej je to drobné pečivo, oplátky, medovníky, med alebo vianočná medovina, ale aj drevo, sklo, koža, prútie, šúpolie, včelí vosk sú materiály, z ktorých sa vyrábajú predávané úžitkové a dekoračné umelecké predmety.
Návštevná doba:
Pondelok: 10:00 - 22:00
Utorok: 10:00 - 22:00
Streda: 10:00 - 22:00
Štvrtok: 10:00 - 22:00
Piatok: 10:00 - 22:00
Sobota: 10:00 - 22:00
Nedeľa: 10:00 - 22:00