Uznajú mi meno Ela alebo Ella pri krste?

pralinka25
5. júl 2015

Vedel by mi niekto poradit ci meno Ela alebo Ella mozem v tomto tvare pouzit pri krste v kostole alebo musim vymysliet k nemu aj nejake ine svate meno alebo svatu variantu mena tomto pripade je to asi Helena
Svatu Elu som samozrejme nenasla tak teraz neviem ako to chodi.
Dakujem 🙂

liligreg
5. júl 2015

@pralinka25 bude potrebné aj to druhé meno vymyslieť.. My tak mame v rodine Lilianu Máriu.

sardinka333
5. júl 2015

Ked može byť meno Mia tak prečo by nemohla byť Ela, je aj normalne v kalendari..myslím ze knaz ti najlepšie povie ale ja v tom nevidím problém lebo ako vravím normálne pokrstia aj ,,Miu,,(osobná skusenost) tak prečo nie Elu? Druhé meno sa pri krste dava akože krstne...my sme dali Maria ale inak sa to nikde nepouživa ani nerieši. Porad sa s knazom tam kde ideš krstit ale podla mna to nie je problém a nemusíš ani nič vymyšlať.

sonula44
5. júl 2015

Áno bez prezproblemov 😀 máme Ellu a nebolziadny problém 😃

doli11
5. júl 2015

To meno je v kalendári 24.mája a myslím, že ani pri krste nebudú problémy.

pralinka25
autor
5. júl 2015

ano viem ze je v kalendari len mi bolo povedane ze meno ktorym sa krsti musi mat aj nejaky svatec. tak preto som ostala v pomykove ze co vlastne robit.

p_etrisha
5. júl 2015

Mame Elianu, nebol problem pokrstit, aj ked meno nikdy nepoculi a nik svaty ho nema...

liligreg
5. júl 2015

@pralinka25 presne ako vravíš, nezávisí to od toho, ci je v kalendári, ale od toho, ci je to 'sväté meno'... Čiže budete mat ellu, ale pri krste to bude napríklad Ella Lucia, ale v bežnom živote i v rodnom liste bude figurovať len Ella. Ale možno existuju výnimky, kde kňaz nebude žiadať to sväté meno. Ja som sa s tym zatial nestretla, ze by to povolili. Najlepsie ti to povie Vas kňaz.

alaguema
5. júl 2015

@pralinka25 je predsa svätá Elena a volať ju budete Ela. Tie dve L tam aj tak nepočuť...nechápem, prečo sa ľudia chcú tak veľmi poangličťovať.

yofinka
5. júl 2015

Mam Elu (s jednym L) a je to normalne slovenske meno v kalendari, meniny 24.5. Pri krste nebol ziadny problem. Preco by si musela mat svatu variantu?

ukulela
5. júl 2015

to kde chcu, aby sa deti krstili len menami svatych? to by bol predsa obmedzeny pocet moen .... ak ti to povedal niekto z rofiny, tak si to over na fare, lebo mne sa to nezda ... a ak ti to povedal farar, tak mi to pride uz prilis ... sestra ma Elu a krstili ju a nebol problem. (v evanjelickom kosttole)

lucy109
5. júl 2015

@pralinka25 ahoj, sv. Ella alebo aj obmena tohto mena s jednym l zila,tak len kvoli tomu ozaj nemusis vymyslat druhe meno. 😉 to je myslene,aby mala svoju patronku, ktora ju bude pocas zivota ochranovat, ale vacsina zahranicnych krstnych mien ma svojho patrona,aj ked u nas su neznami. Tu som napr. v rychlosti nasla o sv.Elle 😉 http://www.farnost-zizkov.cz/?akce=litkal-den&d...

milenka74
5. júl 2015

My mame Lianu a to tiez nebolo v tom ich kalendari a krstili sme ju Liana Maria.Inak je vsade len Liana.

zuzana1123
5. júl 2015

Mame Ladu a Taru, bez problemov pokrstene 😉

pralinka25
autor
5. júl 2015

@alaguema ja ani netuzim po dvoch L to len ako varianta lebo mame aj dost kratke priezvisko ale neni to nijaka podmienka ho tam mat.

@yofinka no vsak tiez som si doteraz myslea ze nemoze byt problem. len teda mi tak v okoli bolo povedane. ale som rada ze nebol problem

@lucy109 super moc dakujem. ja som aj uz par dni hladala ale nic som nenasla ☹ tak moc dakujem

vsetkym moc dakujem za informacie potesili ste ma 😵

mariankas
5. júl 2015

Myslím, že to záleží aj od farára. Nám pred 21 rokmi neschválil Lenku, tak sme krstili Magdalénka, ale inak je všade Lenka.

bonaqa2013
5. júl 2015

@mariankas to čo za pako nechcel .... Však to je bežné meno, v kalendári ....

mariankas
5. júl 2015

@bonaqa2013 Mali sme zastupujúceho farára, lebo náš vážne ochorel, ten by isto povolil, on bol veľmi dobrý človek ☹ . No tento, skoro nás vyhnal, veľmi nepríjemný človek.

bonaqa2013
5. júl 2015

@mariankas ani len tam nie sú rovnakí....

evittam
6. júl 2015

Chces radu-nekrsti a mas pokoj,este mi bude niekto rozkazovat a prikazovat a povolovat ake dam meno svojim detom.
😀 😀 Ze "farar neschvalil"...😀😀

bombo
6. júl 2015

Myslím, že by nemal byť problém, už veľa košieľok na krst som pripravovala s týmto menom 🙂

breznica
6. júl 2015

ahoj,ja som Slavomíra,žiadna taká svätica neexistovala a pokrstili ma normálne 😉

standhal
6. júl 2015

ja mám tiež Ellu a pri krste nebol žiaden problém, žiadne druhé meno nikto nežiadal 😉

mata128
6. júl 2015

My mame synceka s menom Alex a tak nam ho aj pokrstili...

jankavt1
6. júl 2015

V rimo kostole len na bbirmovku musi byt meno "sväte".

sovica
6. júl 2015

Áno, v pohode vám meno Ela aj Ella uznajú. Ak nie, choďte za iným farárom. Druhé meno sa dáva väčšinou z tých biblických. Figuruje však len na tom krstnom liste, nikde inde. Na matrike ak zapíšte Ela, tak bude len Ela a všade ju tak budete písať a bude to tak mať aj neskôr zapísané v občianskom preukaze.
Pred krstom treba ísť na faru, dohodnúť sa s farárom, ktorý vám bude dcérku krstiť a tam sa aj dopredu vypisujú nejaké papiere - tam už musíte uviesť obe mená.

lenocka84
6. júl 2015

to sa takto riesi?my sice mame Patrik Samuel a ma to aj v rodnom liste ale nie kvoli krstu ale mojej tvrdohlavosti kedze som nechcela meno po manzelovi, Samuel.a tak je kompromis 2 krstne mena.vsade mu piseme Patrik S. a priezvisko aby ho vnimal ale vyslovene pouzivame len Patrik ci Patko.az ked je uz moc zlyyy tak oficialne Patrik Samuel 😉 a teda nikto mi nehovoril o tejto variante ze svate meno.to viem pri birmovke.

sovica
6. júl 2015

@lenocka84 Samuel je biblické meno 🙂, preto vám nikto nič nepovedl, lebo to bolo v poriadku. Samuel znamená - vypočutý od Boha alebo božie meno

dolly3
10. júl 2015

@pralinka25 ahoj moja babka sa volala Ella a mala 2L a aj moja dcérka je Ella s 2L 🙂 podľa mňa by si stým nemala mať problém dokonca naša ďaľsia dcéra je Emma s 2M

andreasiskova3
28. júl 2015

@pralinka25 ano aj u nas na krste to tak bolo. My sme nepotrebovali lebo mame mena svatcov vsetci ale boli tam rodicia co malu pre dieta netradicne meno a museli vybrat este jedno k tomu .

andreasiskova3
28. júl 2015

@sovica presne to je ,, krstne,, meno. Na matrike ho nemusite pisat.