Únos nevesty na svadbe

svetlusb
4. sep 2018

Ahojte, mám v sobotu svadbu a trochu sa bojím (bude tam kopa mladých), že niekto bude špekulovať s únosom (pár ľudí to aj naznačilo)....ako pre mňa ke tento “zvyk” maximálne stupídny a neprišla som mu na chuť a asi ani nikdy neprídem....ako sa mám v takej situácií zachovať ako nevesta?

sissy27
4. sep 2018

@svetlusb tak keď si to neželáš, tak to všetkým povedz vopred, snáď ťa budú rešpektovať. Čo viem, tak to organizujú družičky / družbovia, tak im proste povedz nie, ďakujem a hotovo. Je to tvoja svadba.

eriksonka1234
4. sep 2018

@svetlusb ja som veľmi rázne povedala,že s tým nesúhlasím a každý to rešpektoval. Nemôžu ta nasilu nútiť,ani zviazať,teda aspon dúfam,že by do extrému nešli

densi10
4. sep 2018

Ja som s tým tiež nesúhlasila a tiež som to prezentovala nahlas ešte pred svadbou a hlavne takým typom, čo som vedela, že by to vedeli zrealizovať. Takisto som poprosila mamu a sestru, aby na nich dohliadli, keby náhodou dostali tento nápad (alkohol robí svoje to vieme) ... našťastie nikoho nenapadlo, všetci rešpektovali všetky naše rozhodnutia ohľadom svadby.

svetlusb
autor
4. sep 2018

@densi10 skusim im to dajako vyhovorit i ked su nevyspitatelny

densi10
4. sep 2018

@svetlusb skús im vysvetliť, prečo si to napr. nepraješ. Napr. jednoducho, že chceš počas celej svadby byť na hostine a určite nechceš, aby oslava prebiehala dve hodiny bez teba (a hlavne keby s tebou odišli všetci mladí a ďalší mladí potom so ženíchom). Alebo jednoducho, že si takéto zvyky proste nepraješ, lebo ti to nič nehovorí. Ja si myslím, že každý normálny človek to pochopí. A keď tak sa dohodnúť s mamou, súrodencom, družičkou, nech na to dohliadne aj počas svadby, keby niekto predsa len špekuloval, že proste nie.

sasesoe
4. sep 2018

@svetlusb vacsinou je tzv unos skor utek. Toto sa nerobi bez suhlasu nevesty. Pre istotu nech to povie aj zenich svojim mladym,ze nechcete a ty tiez svojim. Tiez som nechcela a nemala, darmo sa zastrajali. Ono tie reci mozu byt i len take, pro forma.

lula313
4. sep 2018

Treba im to povedat, že si to neprajes, lebo chceš byt na hostine a užiť si to tam..

pininka
5. sep 2018

Ja tiez neznasam tento zvyk, jedna sesternica pri tom potratila lebo im spadla ako ju tahali a druhej chceli ukradnut aspon topanku a vyklbili jej clenok. Ja som razne povedala nech sa neopovazia, ale aj tak par opitych hlav sa dalo dokopy a zacali okolo mna kruzit ako supy,no muz ma drzal ako kliesta a nakoniec sme to nejako ustali. Najlepsia bola moja kamoska,ta sa uniesla sama, rozbehla sa a nikto ju nevedel dobehnut.

lenulikus
5. sep 2018

Ja som vopred "mladezi" oznamila, ze si neprajem ziadne unosy..respektovali to
a zaroven som DJ.ovi zakazala pustat "jede jede masinka.." - myslim ze kazda vie preco 😀

z1984
5. sep 2018

Ja som tiež razne povedala ze nie . Svadba nas dost vysla bolo tam vela alkoholu a nie platit v nejakom bare. Vsetci to pochopili a bavili sa aj bez unosu

z1984
5. sep 2018

@lenulikus nas kapelnik nam na stretnuti povedal ze nehra dve pesnicky marisa pusu daj a mašinku aby sme sa nehnevali. Ja ze chvalabohu

svetlusb
autor
5. sep 2018

@lenulikus
@z1984 preco?😀😀..

lucia147852
5. sep 2018

@svetlusb tiež som vyslovene povedala že si to neželám. Keby skúsia taký pucung by dostali že až 😀

z1984
5. sep 2018

@svetlusb akoze masinku?kapelnik povedal ze je to proti jeho presvedceniu alebo nieco take. Bol dost pobozny. Ale my s manzelom tu pesnicku neznasame. Na kazdej svadbe stale dokola

basska_b
5. sep 2018

@svetlusb Ja som si to neželala, povedala vopred a aj tak to urobili. A vieš čo? Nakoniec som bola rada. Aj mi kamoši povedali, že sa to robí preto, aby si nevesta trochu oddýchla, lebo stále som musela tancovať alebo sa s niekým rozprávať v tom hluku, všetky oči na mne... a takto sme pol hodinku posedeli v tichom podniku.

Únos by nemal trvať viac ako hodinu, inak to pokazí celú svadbu a hostia začnú odchádzať! Preto choďte do najbližšieho podniku, nechoďte nikam autom, to sa u nás našťastie nedalo, lebo všetci pili.

ariannazara
5. sep 2018

Ja som tiež nesúhlasila, na svadbe ma presvedčili a bolo super. Neľutujem ani minútu tu časť keď ma uniesli do baru vždy pozerám 🤣 bolo to PERFEKTNE!!! A KEBY SA dal vrátiť čas idem opäť 🤭

bubinko1506
5. sep 2018

Ja som "unos"mala - zorganizovali ho svagrina s nasim kamaratom, ale teda isli sme len do susedneho podniku na vino. S muzom sme o tom vedeli obaja, tak za nami prisiel asi po hodinke.
Ak s unosom nesuhlasis, tak to jednoducho povedz aj so zenichom vsetkym. Nikto ta do toho nemoze nutit.

monismie
5. sep 2018

moja sestra na svadbe tiez nechcela unos a nakoniec sme ju na svadbe presvedcili 🙂 vravela ze vobec to nelutuje, ze sla aj ked to opvodne nechcela. nesli sme ale daleko, iba to vzdialeneho podniku takze zenich nas nemal problem najst 🙂

erickatt
5. sep 2018

@svetlusb ja poznam svadbu ked ženích ani nevestu nehľadal 😂😂😂. Svadba bola s donútenia lebo museli a do roka boli aj rozvedení

misik14
5. sep 2018

naši tiež všetci vymyšľali, tak sme sa s manželom dohodli :D uniesli ma v presne stanovený čas, aby sme všetko stihli a v normálnom čase sa vrátili späť :D

lenulikus
5. sep 2018

@svetlusb jede jede masinka som zakazala, lebo osobne mi je proti srsti takto šaškovat na svadbe a robit "hadika" 😀 😀

danusskaaa
5. sep 2018

Ked to nechceš tak neodides a bude!!! Inak aj môj únos bol super... ani sa nám vrátiť späť nechcelo 😃 bola to proste chvíľka pre mna a moje naj kamošky... vyblaznili sme sa (ziadny "bonton", len sranda 🤣)

ifava
5. sep 2018

Ja by som im to asi oznamila este teraz pocas tyzdna, ze si to proste vyslovene nezelas aby sa take nieco vymyslalo, nepaci sa ti to a pokial su to rozumni ludia, aj ked mladi tak to pochopia 🙂 Vies aby potom zbytocne na svadbe nedoslo k nejakemu nedorozumeniu, ze sa proste zdrahas len akoze

ujaju
5. sep 2018

veď proste nechoď 🙂 keď začnú vymýšľať tak povedz, že to proste nechceš a hotovo

maria584
5. sep 2018

Ja som bola na svadbe, kde tiež uniesli nevestu. Vopred oznámili novomanzelia, že s tým nesúhlasia. A aj tak to ich kamaráti urobili. Len nerátali s tým, že ženích ju hľadať nepôjde. Tak sa po hodinke trapnosti vrátili aj s nevestou sami.

z1984
5. sep 2018

@maria584 tiez aom zazila ze museli zenicha prehovarali a on tvrdohlavo nesiel

terezka1947
15. sep 2018

@svetlusb js som zazila,ze nevesta a zenicg sa dohodli,ze unos nie..nevesta si to rozmyslela a uniest sa nechala....zenich sa nahneval a hladat ju nesiel....strasny trapas to bol
Inak,mna tiez nikto neuniesok,lebo som to nechcela...rovnako dobre sa da zabavat na svadbe,ako behať krizom krazom a nechat ostatnych pozvanych hosti na svadbe cakat v sale.