mamicky ako ste riesili krstnych rodicov? ja chcem kamosku ci je vydata a partner kamarata bez partnerky.
@slecnayersinia krstni rodicia budu v tomto pripade dvaja - tvoja kamoska a partnerov kamarat
Veď kamoskin muž nemusí byť automaticky krstný otec
a nie je to blbe voci kamoskinmu muzovi? mate to niekto takto? neurazil sa?
@slecnayersinia Je to uplne normalne. Este som nepocula o tom, ze ked chces jedneho za krstneho rodica, tak toho druheho dostavas automaticky a nemas na vyber :D :D :D
@slecnayersinia podla mna je to blbe...
@slecnayersinia A je kamoskin manzel rovnako vas dobry kamarat? Realne by ste si ho z akrstneho vybrali? Alebo nad tym uvazujes len preto, ze je to jej manzel, tak by automaticky mali byt krstni rodicia spolu, kedze su par?
@nafka0483 len preto ze je to jej manzel
@slecnayersinia no bud si vyberiete za krstnych rodicov kamosku s muzom, alebo teda len kamosku a partnerovho kamosa, a teda kamoskin muz v tomto pripade nebude “nic”, krstni rodicia su dvaja, nemusia byt manzelia
@slecnayersinia vobec to nie je blbe. poznam vela takychto pripadov. a ak to jej manzel nepochopi, tak je pako.
@slecnayersinia A to sa ti zda na taku sviatost ako je krst spravne a vhodne? Chciet ho za krstneho len preto ze je manzelom kamosky, ktoru si prajes za krstnu?
Je uplne normalne poziadat ju a krstneho dat ineho. Stretla som sa s tym x-krat, dokonca viackrat ako s pripadom, ze by boli krstni manzelia.
Blbé voči manželovi to nie je, aj ked je zvykom dávať pár Ja mám tiež krstnych z maminej aj otcovej strany. Ja som krstná 3 deťom, môj manžel nie. U nás je to spôsobené aj tým, že manžel nemá všetky sviatosti, krstným by ani nemohol byť.
Mimochodom, obaja vybraní majú všetky sviatosti? Aby ste neboli prekvapení, keď niekoho z nich kňaz odmietne.
My sme vyberali pre dcérku tak aby to boli manželia (brat môjho manžela...) aby to bol pár krstiny sme mali 3dni po ich svadbe a do roka si nevedeli prísť na meno takže neviem ako to bude pri ďalších sviatostiach malej bude to vždy v napätí :(
Teraz by som radšej volila dvoch krstných z rôznych rodín.
@slecnayersinia 3 oficialne nemozu byt...my sme davali aj svagrinu s mm, pri jednom moj brat a svagrina (mm strana) a pri tretom zase len brat s manzelkou. Niekde to beru automaticky, ze su tak neoficialne 4...2 z jednej strany a 2 z druhej strany...v manzelovej rodine tak bolo kedysi zauzivane, hoci zapisany bol len jeden z paru. Ja napr. nerobim rozdiely komu som krstna a komu nie...samozrejme, tam kde mam ako krstna zabezbecit tortu, tak to urobim
0cino ma zvlast krstnu a krstneho stylom ze krstna je sestra mami a krstny brat otca a ich partnerov oslovoval krstna krstny ze mal akoby 4 ale pri krste mu boli len 2 krstny rodicia zapisany ale je to na zvazeni ako sa nauci oslovovat ved na tom nic nieje ...ja svojho krstneho som ako dieta prestala tak oslovovat a volam ho po mene a mam len jeho zapisaneho lebo vtedy nemal partnerku este ...myslim si ze je to na tebe ako naucis svoje dieta on sa nema preco urazat
@slecnayersinia
@macekovam
Ja mam 2 uplne roznych krstnych a nebolo to nikomu blbe. Normalne sa to takto moze dat (ak splnaju zadane podmienky danej cirkvi typu ze ma birmovku...) . Ak ide o rkat, nemusi ist o manzelov. Nie je to podmienka/nutnost. Takze vychadzaju 2 krstni, normalne di to odkomunikujte aby nebolo nikomu nic blbe
@slecnayersinia a my zas mame taku dilemu, ze krstny bude muzov svagor (ale bez zeny lebo ta nema sviatosti) a dalsieho krstneho rodica ziadneho nemame iba moju sestru ale ta zije v civilnom manzelstve tak moze byt len svedok krstu (pre nas neoficialne krstna). Myslite ze to moze byt? Ze oficialny krstny rodic bude iba jeden?
ved to su dvaja... nerozumiem