Tajná svadba narýchlo mimo miesta TP

1. aug 2021

Ahojte, hľadala som aj na moja svadba ale nič extra som sa nedozvedela. Rozhodli sme sa že po 8 rokoch odkladania sa konečne zoberieme. Skromne, rýchlo, len formalita , obrad, nič viac. (máme už 2 deti) Nechceme to oznamovať príbuzným popredu a vzhľadom na situáciu ani nie je možné sem dostať príbuzných zo zahraničia. Prosím nepíšte mi ako by ste nikdy nechceli zažiť že vás dieťa vynechá zo svojho svadobného dňa. Svadbu oslávime dodatočne. Chceli by sme obrad pri Štrbskom plese pod holým nebom. Ani jeden tam nemáme TP a obrad by sme chceli o 3 týždne v sobotu. Na čase nám nezáleží. Problém ale je, že nemáme svedkov a neviem ako to vyriešiť. Fyzicky sa na miesto vieme dostať až v deň obradu. Čo predtým vybaviť okrem delegácie? Máte niekto podobnú skúsenosť? Ďakujem

malva123
1. aug 2021

Nevadi,poziadate na urade o svedkov...ten co povie basnicku,ta co vam zaspieva...vam to dosvedcia..a je to.Blahozelam...

autor
1. aug 2021

@malva123 no len jedná sa o to, že by to nebolo v úradnej miestnosti. Vedia nám napriek tomu vyhovieť? Vôbec som sa s tým zatiaľ nestretla

nika82
1. aug 2021

zavolaj na urad a popytaj sa

palicka
1. aug 2021

Za penize i dum v Praze. Myslím, že exteriér je najmenšia prekážka. Zajtra si zavolajte príslušný urad, myslím, že mesto Vysoké Tatry a zistite si podmienky

chiara189
1. aug 2021

Jasne my sme mali tak v hoteli na zahrade.platili sme poplatok 50e za vyjazd oddavajuceho a pani co hovorila basnicku

nika82
1. aug 2021

https://www.strbskepleso.sk/co-tu-zazijete/svadba
mate zaujem o svadbu na ŠP ?
radi vam poskytneme dalsie informacie na info@strbskepleso.sk

autor
1. aug 2021

@chiara189 a oddavajuci bol z daného katastrálneho územia kde bol hotel? Alebo odkiaľ?
@nika82 to som pozerala ale toto mi skôr príde ako ponuky hotelov, nie matrika a úrad. My ale nechceme ubytovanie a hostinu. Ide nám iba o obrad.

malva123
1. aug 2021

Tak to neviem,ci u nas sobasia na travnikoch...na amerivky sposob...Asi chcete uz vela...

palicka
1. aug 2021

@malva123 ale sobášia. V zahradAch, parkoch…

loginexistuje
1. aug 2021

sak zavolaj na mestsky urad povedia ti podmienky aj cenove a pod ak to chces mimo uradnej miestnosti musis platit prenajom proste si zavolaj tam kde chces a povedia ti podmienky a cenu

loginexistuje
1. aug 2021

miestny urad robi obrad v ich obradnej sieni ak chces inde musis sa dohodnut

loginexistuje
1. aug 2021

a trochu casu na googli a citaj https://www.vysoketatry.sk/matricny-urad-0.html

loginexistuje
1. aug 2021

tento mesiac mas dva terminy na svadbu vo vysokych tatrach alebo potom ponuky co su vyssie

autor
1. aug 2021

@loginexistuje hmm 21.8 tam nie je. A nespadá to pod kataster Štrba? Nie vysoké Tatry?

loginexistuje
1. aug 2021

nevie preco splietas kataster resp katastarne uzemia mesto moze mat viac katastralnych uzemi a existuje mesto Vysoke Tatry a pod neho spada aj Strba
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Vysoké_Tatry_(m...)

autor
1. aug 2021

@loginexistuje ďakujem, nemusíš sa rozčuľovať, je logické že sa pýtam práve preto, že neviem ako to v takom prípade chodí, ale ďakujem za ochotu. Písala som zatiaľ maily.

miadi
1. aug 2021

My sme mali profi svedkou kazdy dostal $50 len podpisali sobasny list. Ziadne basnicky . Oddavajuci mal krasny prejav v dobrom aj zlom. V kaplnke pri Niagarskych vodopadoch ( bola kosa vonku som nechcela) vsetko som dohodla par tyzdnou pred s oddavajucim cez email. V danej lokalite aj datum som vybrala 😁 Takze volaj tam kde sa chcete zobrat ak nenajdes info na nete. Matrika. A opytaj sa na tych svedkou ucite za poplatok niekoho najde.

ukulela
1. aug 2021

Obec štrba má vlastnú matriku.nespadaju pod mesto vysoké tatry. Na druhej strane, v obci sa nedá spoľahnúť, že budu sobasit každý víkend. Pri sobasi mimo siene sa platí poplatok. Musi sa premiestnit sobasiaci, matrikarka,musia tam byť splnené oficiality,.... autorka, máš tam ozaj malu casovu rezervu, kedze mas špeciálne požiadavky. Navyše ak sa vám tam neda prist skor dohodnut. Svedkov môže zabezpečiť aj úrad. Ale malyuradnemusi mať vždy k dispizicii zamesnancov, dovolenky, kamoska takto chcela u nás rýchly sobáš, dedina s 1500 ľuďmi a starostka jej kvoli dovolenkam a inymterminom vedela dať termin až o6 tyzdnov. Rano volaj, budes mudrejsia..

loginexistuje
1. aug 2021

ospravedlnujem sa za mylne info ano obec strba je mieatne prislusna nech sa paci cennik je poplatok 200 eur za uzavretie manzelstva ak nemas v danej obci TP

https://www.strba.sk/wp-content/uploads/2016/11...

autor
1. aug 2021

@miadi pecka, konečne reálna skúsenosť, díky moc 🙂
@ukulela jasné, vyzistíme. Ak by nevyšla Štrba,zvážili by sme aj iné miesto v rámci Liptova, pokiaľ nám vyhovejú mimo úrad.
@loginexistuje áno to som našla, počítame s tým poplatkom, plus poplatok za delegáciu. Uvidíme, či sa nájdu svedkovia 🙂

hradnapani
1. aug 2021

na Slovensku si treba urcite obvolat prislusnu matriku, ale velmi sa nespoliehaj dopredu na ochotu. Ak nie su zvyknuti sobasit mimo svojej sobasnej siene a nemaju pripadne dohodu s nejakym hotelom, tak to moze byt cesta zarubana. Ja som to riesila pred vyse desiatmi rokmi a niekde boli naozaj neochotni a vlastne aj pobureni, ze ako si to predstavujem :D ale su aj ochotnejsi v niektorych lokalitach. Napokon sme to riesili v spolupraci s hotelom, kde boli matrikari ochotni chodit a boli na to zvyknuti, Ale v Tatrach to teda nebolo. Ak by ste to riesili v hoteli, tak tam uz sa nejaki svedkovia za nejaku odmenu isto najdu.