Dobry vecer. Prosim Vas,mozem mat na krstinach brata ako krstneho otca a manzelov brat by bol svedok krstu?Da sa to?Dakujem
@domka222 ja som napriklad svedok krstu, lebo nemam birmovku. Ale inak som pre decka aj tak krstna 😄
@katulastraka svedkovia sú potom všetci zúčastnení. Ale oficiálny krstný rodič je aj zapísaný. Či?
@domka222 aj svedok je zapisany. Normalne som bola pri krste ako krstna ale formalne ma nemohli zapisat ako krstnu ale len ako svedka, kvoli tomu ze nemam birmovku. Kazdopadne pre decka som aj tak krstna.
@asia83 alebo ten kto nema birmovku. Jeden z krstnych musi mat aj birmovku.
@katulastraka tak pre ne by si bola aj keby si nebola nikdie na papieri 😉 no vidíš, toto som ani netušila
@89kiki a načo je to dobré? Chcete mať dvoch krstných otcov?? Veď je to divné. Ako svedok krstu sa dáva človek, ktorého si rodičia vybrali za krstného alebo krstnú, ale táto osoba naspĺňa podmienky stanovené cirkvou na to, aby bola krstným rodičom. Napr.jeden z manželov. Takže týmto spôsobom sa stane pre dieťa krstným, ale zapísaný je ako svedok. Ale príde mi fest divné dávať za krstných 2 mužov alebo 2 ženy.
@nekonecna_katastrofa a v pohode vam to odsuhlasili?Nejak tak by som to chcela aj ja ale s bratmi.
@89kiki načo dvoch?