Zdravím, je to prvá moja diskusia🙂. Ide o to, že moja dobrá kamoška plánuje svadbu. Bohužiaľ, už dvakrát jej termín nevyšiel. Prvý mali v septembri minulého roka, ale ženích mal úraz, nemohli nijako to urobiť. Tak dali druhý, ktorý zrušili kvôli korone,hneď po Veľkej noci malo byť. No a dali tretí koncom augusta
To by bolo ok, ibaže ma požiadala, aby som bola svedok. Akurat že ja, v septembri mam termín pôrodu🙂. Ona nevie, že som tehotná, veľmi to nehovoríme ešte. Neviem, či jej to rovno povedať,nech iného svedka si nájde alebo ísť tamv 9 mesiaci aj keď vaham kvôli statiu, horúčave, cesta je asi 2 hodiny k nim. Pochopiť by to mala, je normálna, aj keď som sa tešila, že pôjdem prvýkrát za svedka sobáša, ale takto... Asi to nebude najrozumnejsie.
@jaskolka ahojky, určite by som jej to povedala a poprosila by som ju nech o tom nerozpráva keďže to nechcete moc ešte zverejňovať. No 9 mesiac je už dosť riskantný podľa mňa.. ešte keby len tak na svadbu tak uvidíte ako sa budete cítiť, pozrieť možete ísť a keď bude nevoľno alebo sa nebudete cítiť dobre tak kedykoľvek odídete no spred oltára ako svedok asi nie 🙂 držím palce aby ste bola zdravá a mimčo tiež 🙂
Ahoj, ja som v 9 mesiaci uz nikam nechodila. Nebolo mi zle ani nic, ale cestovanie bolo uz velmi nepohodlne, plus horko... kazdu chvilu ma nieco pichalo, tlacilo, .. asi by som jej to povedala, lebo nevies, ako sa budes citit no.
ja by som jej to asi tiez povedala, ze nevies ako to v tedy bude ci budes vobec este vladat a svedok je velka zodpovednost, budes mat robotu sama so sebou a nebudes jej moct tolko pomoct a tak. myslim, ze to pochopi aj ked jej povies nech to zatial nikde nehovori 🙂
ja som mala tiež ako svedkynu kamarátku, ktorá mala na mojej svadbe mesiac do pôrodu. prijala to, ale boli sme dohodnuté, že keby sa v ten deň necítila dobre, tak mám za ňu náhradu.´, o čom sme informovali aj kňaza, ktorý nás sobášil. bolo to v pohode. ja som bola veľmi rada, že prišla a že to prijala. ale je tiež pravda, že svadbu som mala v meste, kde aj ona býva, takže to nemala ďaleko.
nechcem sa nikoho dotknut, ale naco to riesis uz teraz? my sme mali svadbu naplanovanu, po polroku segra povedala, ze je tehotna, termin 3 tyzdne po nasej svadbe. na svadbu cestovala 2 hodiny, tasku mala so sebou zbalenu keby nieco, nemala ziadne problemy. keby mala, tak by na svadbu nesla a nikto by to neriesil. pri prvej som som po termine este bola vyzdvihnut mamu 100 km od nas, chodili sme pol dna po meste, citila som super. pri druhej ma neskutocne boleli krize, bolo mi zle a posledny mesiac som ledva zila. takze ked to nechces hovorit, zatial jej nehovor nic, ked zoficialnite tehotenstvo, tak potom to povedz aj jej a uvidis co bude. mozes sa citit fantasticky a vytancujes sa do rana a mozes byt v nemocke a budes rada, ze zijes... uvidis...
tiez by som to odmietla, ked jej to vysvetlis tak ti to isto nebude mat za zle 🙂 ja som tiez mala termin v septembri, zaciatkom a august to bolo pre mna fakt utrpenie, uz mi bolo nepohodlne nech som sa ulozila akokolvek, bolo mi teplo, bola osm rada ked som mohla byt doma s nohami vo vode
Hmmm no je to take, este aj ked je to tak daleko a bude este si myslim, ze aj poriadny hic. Povedz jej to, podla mna sa z toho bude tesit a isto to pochopi, ak je to dobra kamaratka. Bude chciet pre teba to najlepsie
@jaskolka byt tebou jej to poviem. lebo ona mena svedkov bude nahlasovat na faru a potom ak by si nahodou nemohla prist, tak to bude musiet zmenit. ako da sa ale myslim, ze ak ste fakt dobre kamaratky a ona ta chce za svedka, tak ty by si jej mala povedat, ze si tehotna.
@jaskolka ja som ešte v 8 mesiaci na svadbe aj tancovala, čiže je možné, že to dáš a zároveň je možné, že ak bude horúco (čo v auguste byť môže), možno to nebude najľahšie ...čiže nič by som nerušila, ale upozornila by som ju na to a dohodla sa, že možno si nájde náhradného svedka, alebo pôjdeš iba ako hosť 🙂
Tazko poved, to ty ividis ale podla mna casom ci to bude pre teba problem alebo nie. Ale tak ako mala by si jej to povedat s tym, ze proste nevies, ci to takto pred porodom zvladnes a myslim si, ze ona s tym bude v pohode
@guiseppinka tak jednak kvôli tomu, že neviem, ako nahlasuje svedkov na fare, či platí to, ako prvý, raz boli,že nahlásili, alebo pri zmene už znova museli nahlasovať. A jednak, aby nebrala to ako neferove, že by som jej trebárs to povedala mesiac pred sobášom. Predsa len, nevolá ako bežného hosťa. Moja svedkyna tiež naprikd plánovala misijnu cestu, tak sme sa snažili aj dátumom nejako to zladiť, čize chápem, že svedok moze byť pre niektorých ľudí veľmi dôležity a je dobre určiť si ho dopredu.
@jaskolka ved nevravim, ze jej mas povedat, ze si tehotna az v 8. mesiaci... ked to poviete rodine, tak to povedz aj jej. rodine tiez neoznamis par dni pred porodom, ze budes rodit... na fare so zmenou svedka nie je ziadny problem. niekde ti dokonca povedia, ze staci ak dojdes 3 mesiace pred svadbou. my sme napr. spisovali zapisnicu na 2x, lebo raz sme ju spisali asi pol roka pred svadbou a potom sa fara stahovala a stratila sa im... takze par dni pred svadbou sa spisovala druhykrat...
Nesla by som. 9 mesiac je masaker. Uz vsetko zle. A je to daleko. Povedz jej co najskor
Ak nechce svadbu o dvoch svedkoch, tak svadbu v septembri mat nebudu. Dovtedy sa to tu neuvolni. Velke parties sa budu diat mozno az 2021 a aj to len v pripade ze bude vakcina. Dalsia vec je, ze ak ta vola ako svedka na svadbu, tak asi ta povazuje za velmi blizku osobu. Aj keby sa hocico s babatkom mohlo stat, myslim ze by si jej mala dat tu doveru, ze jej to povies. A uz nech sa rozhodne ako chces.
ked im to nevyslo 2x, osud im stale dava sancu 😀
ale nie 😉 ked mas byt ako svedok, este by som to neriesila, az tak mozno v juni, juli, ked uz jej tak ci tak povies o tehotenstve a aby si pripadne niekoho premyslela do zalohy. stat sa moze este vselico, tak jej potom povedz, nech rozmysla este nad niekym. inak v pripade nudze moze byt svedkom hocikto, kto ma pri sebe obciansky preukaz, ale tak isto by tam chcela mat niekoho blizkeho