Ahojte dievčatá, prosím Vás keď už odchádzate z kostola čo si radšej dať svadobný pochod na orgáne alebo nejakú pesničku ? Ďakujem 🙂
@heltova9 a akú pesničku máš na mysli? Asi by som nechala zahrať organistu.
@martul asi to opravil slovník, mne sa tiež niekedy stane, že napíšem kravinu a potom sa spamätám 🙂
@martul však takomto 😀
svadobný pochod mne osobne príde veľmi gýčový, lebo je to v každom filme, niekomu to zasa príde klasické. Volila by som skôr nejakú svadobnú verziu modernej piesne v klasickom prevedení, napríklad takú, ktorá je vám dvom osobne blízka. Na youtube je tých cover verzií veľa, skús popozerať, možno ťa niečo zaujme...
@heltova9 daj si tú hudbu zo 4 svadby a 1 pohreb 😀
Wagnerov svadobný pochod s Lohengrina sa hrá keď nevesta prichádza pred oltár. Keď odchádzajú mladomanželia z kostola už je jedno co im zahrajú na cestu, ale urcite nie svadobný pochod.
@viestta na konci sa hrá svadobný pochod od Mendelssohna, aspoň u nás to tak bolo zvykom keď novomanželov viedol kňaz po svadbe von.
Wagnerov svadobny na prichod,
Bartholdyho svadobny na odchod-je pompeznejsi.
Ale ak by ti mal kto zahrat Dvořakov svadobny z Rusalky,ten je mega
My sme napríklad spievali už aj toto:
https://www.youtube.com/watch?v=FhaYtfQg9lkJe to rôzne, niektorí si žiadajú vyslovene klasické svadobné pochody aj na úvod aj na záver, niektorí zas organ nechcú ani počuť. Vyber si to, čo je tvojmu srdcu blízke 🙂
Ahoj. My sme mali na prichod huslistku,ktora hrala Pachelbel Canon in d(moj vysnivany prichod) a pri odchode nam hral svadobny pochod od Mendelssohna.
@panelacikova organ verzus orgán 🙂
@veronicka1901 aha
@veronicka1901 ale aj policajt je "orgán", že? 🙂
@veronicka1901 alebo je organ? sakra 😀
@veronicka1901 tak som sa do toho pustila na
https://slovnik.juls.savba.sk
a vyzerá to tak, že je správne aj organ, aj orgán 😀 teda u toho policajta. nástroj v kostole je organ.
@panelacikova neviem, to bolo na margo príspevku od @martul, ja nie som až zasa taká skúsená slovenčinárka 🙂, ale policajt je orgán tiež a hudobný nástroj by mal byť bez 😊
nám pri odchode z kostola hrali a spievali pesničku Až do konca dní 🙂
@heltova9 organ...paráda 😊👍👍
@michellemary aj kvetiny su krasse,hej.
Ale je tam Este origos svadobny.
Hod si Na youtube ti to vyhodi
@sabinka022 ja sa vydávam bud. rok a toto chcem tiež aby nám hrali☺️
@heltova9 fíha, na orgáne? Rozmýšľam akom😁