Svadobný dar pre sestru

12. júl 2024

Kočky, vydáva sa mi sestra. Dávali ste aj súrodencom peniaze?
Mladomanželia (budúci) už sme sú najmladší, nebudú už zakladať rodinu, všetko majú, nič nechcú, tak sme si povedali, že nebudeme vymýšľať, dáme peniaze, ale ja neviem. Mne to úplne nereže. Vymysleli sme to tak, že jej to počas obradu pošlem na účet, aby sa to nestratilo. Do rúk im dáme kvet. Chcem im poslať tisícku. Myslíte, že je to ok? Nebude to trapas?

ukulela
12. júl 2024

trapas to nebude, ked tolko mas je to krasne gesto. v pohode im to posli aj skor -den, dva ... pocas obradu si kontrolovat ucet nebude a ak nemate rovnaku baku, resp expresnu platbu, nemusi jej to pripisat hned. mozu to pouzit na dovolenku napriklad ...

lucia13022023
12. júl 2024

Aj nám tak dala moja sestra, 1000 ale v hotovosti v obálke a kyticu. Za mňa najlepší darček 😁

birika
12. júl 2024

u nas sestra zaplatila fotografa a kameramana + profi fotky

beata_k
12. júl 2024

Na ucet je to neosobne. Davas dar obom, ucet je len jedneho aj ked maju peniaze spolocne. Surodencom som dava obalku a kvet.

len_nig
12. júl 2024

Podľa mňa je to úplne v pohode a potešia sa 😊 vždy lepšie ako blbosti nejaké čo nevyužijú

katarinaba
12. júl 2024

Peniaze su uplne super. Akurat to poslanie na ucet - co ja viem. Dnes je tolko napadov ako darovat peniaze, ze by som to skor takym stylom ponala. Ano napr. moj prvy milion -vyskladane bankovky a podobne. Ak si sandes napr. na pinterest, najdes napadov habadej.

deti95060810
12. júl 2024

ja by som možno do obálky dala resp. vyrobila poukážku v hodnote 1000 e - ako plánuješ a na účet poslala tie eurá.

vkatush
12. júl 2024

Radšej obálku, ako na účet.
Ak nechceš, aby sa to "stratilo", v pohode im to dajte osobne deň dva predtým. Mne tak napríklad krstný a ujo doniesli alkohol a obálky predtým (tiež vyššie sumy).
Alebo aj normálne po obrade a podpíšete sa na obálku alebo dáte tam blahoželanie.

minesasubu
12. júl 2024

Ked som sa ja vydavala brat nam poslal 500€ na ucet ( nezije na sk )takze to bolo lepsie , dostali sme este svadobne hrnceky a isli sme spolu na dovolenku za mna su zazitky lepsie ako vselijake blbostičky
takze za mna super riesenie

autor
12. júl 2024

@ukulela máme rovnakú banku. Bude to mať hneď

autor
12. júl 2024

@birika to asi ani nebudú mať. Nebude to veľká svadba

autor
12. júl 2024

@katarinaba veď to, že či to nebude neosobné. To je dobrý nápad s tým vyskladanim

autor
12. júl 2024

Ďakujem kočky, ešte ten účet premyslím teda.

katarinaba
12. júl 2024

skus toto: https://www.google.sk/search?sca_esv=868aeb5872...
a mozno, ked do googlu napises po anglicky, najde aj ine

saxana000
12. júl 2024

Fuuuuha. Tak mne sa ide sestra vydavat v septembri ratala.som tak 250ze dame som na materskej svadba bude malicka tiez vsetko maju ziju vo Viedni takze kvety nechcu vobec ze to trepat nebudu. Teraz sa zamyslam.ci to nebude zalostne malo ked citam.tie sumy

januska12323
12. júl 2024

Ja by som sa sestry opýtala či by chceli na niečo poukážku alebo niečo zaplatíme rovno a to bude od nás svadobný dar. Ale tak závisí aké máte vzťahy, peniaze rovno na účet sa mi nepáčia.

januska12323
12. júl 2024

@saxana000 je to dar, dávaš koľko môžeš a chceš, neriad sa ostatnými.

majlo1234
12. júl 2024

Peniaze su v dospelosti najlepsi dar ku kazdej prilezitosti😂

autor
12. júl 2024

@saxana000 my už nemáme 30 rokov. Sestra mojim deťom stále niečo dáva, jej budúci manžel tiež. Ideme 4 (2+2) na tú svadbu. Čiže keď rátam 200 eur/osoba, tak mi bolo trápne dať 800, zaokruhlili sme to na tisíc.

autor
12. júl 2024

@katarinaba toto by bolo krásne, ale to už nestíham 😪

autor
12. júl 2024

@majlo1234 aj moje deti už nejaký čas ocenia hotovosť viac, ako dary

adik64
12. júl 2024

Mne sa prave to poslanie na ucet paci, je to take elegantnejsie riesenie, nez gycove ramiky s milionom, pokladnicky s mincami a pod. 🙂

petamich
12. júl 2024

peniaze su najlepsi dar, mne osobne sa poslat na ucet nepaci 😅 pride mi to take neviem, ze pozri si zajtra na ucet dar od nas je tam (ale to je len moj nazor) a ked tak by som symbolicky vyrobila sek na "prispevok na svadobnu cestu" alebo uz cokolek a aspon to im dala + peniaze na ucet poslala

miskamisiq
12. júl 2024

@saxana000 vôbec sa a tým netrápte....dáte koľko máte. My sme tiež mali svadbu len v rámci rodiny. Pozyvala som si rodinu, lebo som chcela aby boli pri Tom a neočakávala som za to nič. Sestra nám dala 200 euro a ani by ma nenapadlo prepočítavať či je to málo, či je to veľa a sme ako najlepšie kamošky 🙂 skrátka dám, koľko mám.

lilinka76
12. júl 2024

@autor My sme kúpili hlinené prasiatko a nahádzali mince

ukulela
12. júl 2024

ja by som pocas obradu urcite neposielala, to budes sibrinkovat s tlf? normalne posli skor. a povedz ... ja napr radsej na ucet, ako hotovost. ja by som mala problem 1000 v hotovosti aj minut, ja uz v dobe cashu nezijem 🙂, radsej vsetko platim z uctu. a vysoku hotovost doma drzat ani nechcem ...

zaba21
12. júl 2024

Prípadne môžeš peniaze poslať na účet tak ako máš v pláne a počas obradu zablahoželať malým darčekom napr. dve kávové/čajové šálky v darčekovej kazete + vyrobená darčeková karta.

autor
13. júl 2024

@ukulela to je pravda, to som si neuvedomila, že sa asi nebudem hrať s telefónom počas obradu