Ahojte, o mesiac idem jednej z naj kamosiek na svadbu. Pomáham jej s prípravami, idem tam sólo. Co sa prosim Vás dáva? Dala som spraviť zákusky. Ale čo sa týka daru, som bezradná...ked idem sama.. mam dat za seba obálku? Koľko? Domácnosť majú svoju, už majú aj syna. Nepatrilo by sa od kamošky skôr nejaký milý darček? Ale lapače prachu nechcem zas. Ďakujem za každú pomoc❤️
Peniaze
Ano,len peniaze a uloz ich do obalky, do pozdravu, kde sa podpises plus kyticu a pri tanci s nou v kruhu, ak taky bude tiez peniaze. A kolko? To je na tebe, ale tak 50 staci, sama za seba a pri tanci 20.
50 a pri tanci asi zas 50...
ideál by bol 30 , ale ako to budeš dávať... 20+10 ?
Zákusky? To som ešte nepocula,žeby nejaká kamoška nosila na svadbu zakusky ak im ich priamo nepiekla, jedine od rodiny torta 🙂 co sa týka financií tak veľa záleží od toho co môžeš dovoliť 🙂 buď by som dala 50e a ak budú mať redovy, nemusia mať, 20 🙂pripadne ak si vieš dovoliť tak by som dala aj 70-80e záleží od toho aký hmotný dar chceš kúpiť 🙂 ja som napr dostala svadobný album s krasnymi versami 🙂 darovala som denko také svadobné kúpené v albi, tam majú ináč par takých svadobnych veci 🙂 alebo dostali sme víno v krabici,že mladomanželia-doteraz to mame odložené, víno vypite 🤭 alebo sa dajú kúpiť albumy priamo iba na fotky, alebo gratulácne na svadbu ale to už by som sa dohodla aby to tam vedeli aj použiť 🙂
@katulienocka999 tiež mi tie zákusky prídu zbytočné resp. som o tom ešte nepočula.
Myslím si že kytica, oznamenie do toho peniaze úplne stačí
Tiež nechápem tým zakuskom, to akože koľko si ich dala urobiť? Lebo veľa nemá zmysel, keď už oni budu mat objednane. A zase jedna krabica.. Načo?
Co sa týka daru, peniaze sú najspolahlivejsie. Pripadne nejakú "pamiatku" mne dala kamoška ručne urobený obrázok s našimi fotkami(mňa a manžela)
A suma tak podla toho, ako si môžeš dovoliť.
V niektorych dedinach, rodinach aj mozno aj mestach je uplne normalne robit tzv. zanášky, kde hostia den vopred nosia zakusky a torty (aj dary), ktore dali napiect. Snubenci si davaju urobit max svadobnu tortu a mozno nejake zakusky. Sice uz to nie je moderne, ale kedysi sa to tak bezne robilo a niekde aj stale robi, takze zbyzovna polemika ci mala ci nemala dag robit zakusky.
Ja som kamaratkam na svadbu davala 50€ do obalky, ked som nemala dieta a normalne zarabala, dala som okrem toho aj dreveny fotoalbum (tiez stal takmer 50€) a aj svadobnu tortu som robila 😄 ale to uz bol nadštandard
@anavixy oka, dobre vedieť ohľadom tých zákuskov,lebo fakt som o tom ešte nepocula 🙂 u nás sa vždy v rodine pieklo, väčšinou sa zišlo v jednom dome a makalo sa 🙂 zase som sa naučila niečo nové 😁
A autorka, ja si myslím, že peniaze sú najlepší dar 🙂 poprípade peniaze (nejak 50€) a žreby, my sme tak dostali síce veľa v nich nebolo ale aspoň sme sa zabavili 😀
@katulienocka999 u nas na juhu sa to veru robilo, myslim si, ze dnes uz skor nie, teraz je uz modernejsie (a aj praktickejsie) dat si napiect do krabiciek a na svadobny candy bar a nebabrat sa este noc pred svadbou s prinesenym.. ale viem ze stare mamy su z toho na nervy, tam take ze nedoniest aspon tortu na svadbu neexistuje 😃🙃
Ja som takto od kamosky dostala wellnes spolu s mužom a veľmi sme si to užili..
50.do obalky a vybavene
Peniaze a k tomu by som dala drobny darcek na pamiatku - napr solnicku/korenicku a k tomu zelanie:Nech ma vas spolocny zivot vzdy tu spravnu chut. 🙂 Alebo mna potesil od kamosky ramcek na svadobnu fotku, v ktorom mi necgala "tajny" odkaz/prianue, ktore som nasla az ked som tam davala fotku. 😊
Ak nechces dat len obalku a peniaze, este su aj super take vtipne veci - drevenu truhlicku a v nej 50ks 1euroviek (akoze poklad) alebo mozno este lepsie 100ks 50 centoviek (to mas zlaty poklad). Alebo peniaze zaramovane v obraze... Proste das peniaze, ale zaroven budes zapamatatelna a je dost casto si to ti ludia aj nechaju ako pamiatku, alebo dokonca take truhlicky aj zveladuju a viac doplnaju ;)
Otázka je čo myslíš tými zakuskami a koľko za ne zaplatíš.. nás napr svadobné zákusky stali 1500 eur, v takom prípade by od teba asi už nič ďalšie nečakala. Predpokladám ale že jej tak drahú položku nezabezpečuješ ty 🙂
100E, flasa, kytica a blahoprianie=150E
Radsej viac ako menej. Aspon ta niekedy v buducnosti neohovoria, ze si lakoma. Ver mi, ze zajtra ides na svadbu a za 20 rokov si budete pisat max na Vianoce.
@katulienocka999 aj u nás sa nosili zákusky najbližšia rodina aj torty (mäkká, tvrdá a penová), plus sliepka na polievku.asi 10 dní pred, aj vajcia.
Peniaze sú najlepšie ON vie čo kúpi čo potrebuje.