Svadobný dar najlepšej kamoške

xenyja
8. jún 2022

Ahojte. Aky svadobný dar ste dali alebo BY ste dali 30. ročnej naj kamoške? Niečo mi aj napadá ale mozno by som sa nechala ešte inšpirovať 🙂

tryinka1234
8. jún 2022

@xenyja peniaze

zero_hero
8. jún 2022

@xenyja peniaze

bessie12
8. jún 2022

@xenyja najcastejsie sa davaju peniaze, ale mozes sa jej spytat, aky svadobny dar by chcela.

babovka2321
8. jún 2022

@xenyja uz by ma ani nenapadlo na svadbu ist s niecim inym ako peniazmi 🤷

21anjelik19
8. jún 2022

@xenyja ja som dostala od naj kamošky, krčah s dvomi šálkami kde boli naše mená a dátum svadby a k tomu peniaze

Druhá naj kamoška mi doniesla 2 dni vopred nádhernú perníkovú tortu a peniaze a kyticu

Ostatné kamošky peniaze do obálky

xenyja
autor
8. jún 2022

Asi máte pravdu, ďakujem 🙂

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adamadent
8. jún 2022

Ak chceš niečo hmotné tak sa isto opýtaj jej. Ja som ako nevesta mala pár vecí premyslených co by sa mi hodilo, tak keď sa opýtali mala som pripravenú odpoveď. Inak peniažky.

misana84
8. jún 2022

a mna by zaujimalo kolko sa teraz dava ?

bessie12
8. jún 2022

@misana84 v ramci tvojich moznosti. Niekto da 100€ a niekto da len 20€, lebo si viac dovolit nemoze dat.

tara42
8. jún 2022

Peniazom sa každý najviac poteší lebo si za to kúpi co chce. A kolko sa dáva? Ja davam minimálne 100e a k tomu ešte nejaký kvet alebo minule si kamoška pytala losy, najkamoske by som dala 200e, rodine samozrejme viac. Ale tak záleží aj od financií. @misana84

sim_simonka
8. jún 2022

Ja som dala peniaze, v 5 a 10 eurovkach a nestrkala som ich na preskacku do fotoalbumu s takou svadobnou tematikou aj so žrebmi. A kvet, nevesta chcela črepníkové kvety, tak som kupila taký väčší v peknom kvetináči

xenyja
autor
8. jún 2022

@sim_simonka Presne aj ja uvažujem nad svadobným fotoalbumom, tá Baky na nete má nádherné, a asi to tak aj urobím ako ty 🙂

smoulingirl
8. jún 2022

Dávame väčšinou peniaze, už sme ale darovali aj zlaté tehličky, strieborne mince a drahé víno (nevesta so ženíchom sú zbieratelia). Stále sa však snažíme nájsť nejaký kreatívny spôsob, nie len tak v obálke. Napr. kamarátom cestovateľom sme ich darovali v rôznych menách, iným sme zase kúpili sklené prasiatko a naplnili mincami, ďalším zase skryté v balónoch. Tiež sme robili niečo takéto
https://sk.pinterest.com/pin/29977153754946659/
a takéto
https://sk.pinterest.com/pin/10555380368073971/

Keď si dáš do google "money gift ideas" ,nájdeš veľa inšpirácie.

miamaria
8. jún 2022

@xenyja Ja som bola mojej BF aj svedkyna a kupila som im noc na Chopku, pozname sa od skolky takze vyber daru nebol problem, od druhej BF co sme spolu v partii dostala 3 mega sady vianocnych fukanych ozdob z vyroby v nasom mest, peniaze ani kvety sme nedavali

miamaria
8. jún 2022

@xenyja A paci sa mi este aj piknikovy kos plne vybaveny taky luxusnejsi napriklad

deedol
8. jún 2022

ja som dala peniaze a ako spomienku taku miniaturu karavanu, lebo viem, ze to bolo prve, co si chceli po svadbe kupit 🙂

lejusinka
8. jún 2022

@misana84 50€ za osobu je taky standard. Mozno uz aj viac ako idu ceny hore. Malo by to pokryt “naklady” za svadobcanov 😅

evkamotka
9. jún 2022

Ja som dala kamoske escape room. Ona mne poukazky do Tescomy vo vyssej hodnote. Dala som jej to ako tip odo mna, kupovali sme v tom case byt.
Dala by som peniaze. Zreby nie. Muzova sesterka sa nedavno vydavala, chceli zreby. Potom si dali namahu spocitat cenu zrebov vs vyhru a VOBEC sa to nepokrylo. Taka hlupost. Mali si vypytat peniaze, ked uz

baluinka
9. jún 2022

@xenyja tak nahodou,ja som dostala od najlepsich kamosiek skvele svadobne dary a neboli to peniaze 🙂 od jednej som dostala poukaz do najvacsieho aquaparku v europe (je na Tenerife,vedela,ze tam ideme na svadobnu cestu), dalsie kamosky sa poskladali a kupili nam viked v Dubodome (dom na strome nad vinicami vo svatom jure), to bol megaa zazitok,v zivote sme neboli v originalnejsom a carovnejsom ubytku,na to budeme dlho spominat (sami by sme si take cosi asi dobrovolne nezaplatili) 😊 takze za mna tieto dary rozhodne lepsie,akoby nam dali peniaze (tie samozrejme od inych potesili tiez 😀)

xenyja
autor
9. jún 2022

@baluinka jeziiiiis, ten Dubodom je aký super, pre kamošku nie ale objednám ako prekvapko pre manžela :D ďakujem.

nikanu
10. jún 2022

Super nápady veru 🙂 My keď sme riešili nejaký dar aj takto blízkym, tak sme dali napríklad spraviť taký kreslený portrét od Lovector 🙂 Ale tiež súhlasím že záleží aj od osobnosti človeka, že čo sa komu vyberie, lebo niekto je akčnejší typ a niekto naopak radšej doma s knihou 🙂

nicol_ka55
14. jún 2022

@nikanu mas aj fotku ako to skutocne vyzera prosim ta? 🙂 reku ked tak pre inspiraciu.
jooj no inak mne keby venoval niekto nieco take adrenalinove asi by mi zle prislo :D

humajnicek
15. jún 2022

No čo a ako ti ide výber alebo teda rozhodovanie 🙂 Myslím že tu padlo niekoľko pekných nápadov, tak reku či si už vybrala nejaký pre kamošku 🙂

lubina
15. jún 2022

@xenyja podla toho, kolko mas na ten dar penazi....🙂

xenyja
autor
15. jún 2022

Ďakujem všetkým za rady, že ste mi vôbec venovali čas 🙂 aspoň mám rozhľad aj do budúcna... rozhodla som sa, že jej kúpim nejaký krasny fotoalbum od Baky, kde im nechám aj našit mena a doňho nastrkam ešte nejaké peniaze 🙂 myslím, že to oceni

yoxinka
15. jún 2022

My sme veľmi dobrým kamošom dávali peniaze, ale v takejto forme a k tomu sme im kúpili zástery také vtipné podľa ich povolaní. Skrátka, peniaze a nejakú blbostičku, ale tak, aby ich to nejako vystihovalo.

baluinka
15. jún 2022

@xenyja nie je zac, bol to mega zazitok, fakt odporucam 🙂

yoxinka
15. jún 2022

@baluinka
Ten aquapark bol Siam Park na Tenerife? My sme tam inak tiež boli na svadobnej ceste 😉.

annadan
23. jún 2022

@humajnicek hej presne 🙂 mne sa osvedčilo dať robiť tie kreslené portréty od Lovector 🙂 to mám doma rýchlo a mám o darček vystarané 🙂 ale veru je to z roka na rok náročnejšie niečo vybrať :D ale hej človek tu získal aspoň aj nejaký prehľad a inšpirácie pekné 🙂 potrebujem na to notes aby som si to mohla pozapisovať D: