Ahojte baby, vedeli by ste mi poradit prosim čo by sa patrilo priniest ako svadobny dar od 17r dcery pre jej sesternicu? Tym, ze nezijeme s bio otcom ide na svadbu iba dcera a chcela by sesternici priniest nejaky dar skor nejaku taku vec co jej ostane, kedze s nastavajucim manzelim su spolu uz nejaky ten rocik asi 20 😁, maju svoje byvanie a ani financne na tom niesu zle, takze penazny obnos nie. Ono mne sa tazko o takom premysla, kedze su to uz roky co sa nevidame a ani netusim co by ju potesilo a takisto ani dcera nevie, kedze su tie navstevy medzi nimi tak 5-6x do roka.
Ja by som išla do pekného fotoalbumu, do ktorého by mohli dať fotky zo svadby napríklad. Dobrú čokoládu a víno ak majú radi.
Peniaze a nejaku drobnost. Mne sesterka dala aj take spojene srdcia od umeleckeho kovaca so slovami, nech je vasa laska taka pevna aby ju nic nerozdelilo, ako tie srdcia.
Nieco ako styl na foto, ale krajsie. Inak dostali sme aj ten fotoalbum a stoji na policke a cakam kedy ho vyhodim, len este z ucty k svagrine som to nespravila - nemam k tomu vztah 🫣 polovicu pracholapacov co sme dostali som uz vyhodila alebo darovala dalej a druha caka na svoj ortiel v jednej krabici na povale.. ale tie srdcia nas uprimne oboch potesili.
Určite aj peniaze, minimálne kvôli tomu, že sa tam ide najesť, zabaviť, aby sa to manželom trochu vrátilo
Dar by som dala len osobe, ktorú poznám a viem asi čo ju poteší. Radšej peniaze, blahoželanie, žreby, niečo čo sa využije.
@123kika1234 pise ze penazi maju dost.a je to 17 rocna baba myslim ze fotoalbum bude stacit pozdrav k tomu..
@slavomira236 ja by som sa osobne hanbila nedať peniaze, ale každého vec 😀 bez ohľadu na to ci majú alebo nemajú dosť peňazí, keď ma niekto dosť peňazí neznamená, že sa idem na svadbu zabaviť, najesť, zobrať vysluzku a ani mu nevrátim náklady za seba...
Ja keď čítam reakcie typu “peniaze, lebo im je potrebné vrátiť náklady za seba” tak len krútim hlavou. Mali sme naozaj obrovskú svadbu, ale od nikoho som nečakala peňažný dar a už vôbec nie vo výške “stravného”. Boli to naši hostia a boli pozvaní kvôli tomu, že sme ich tam chceli, nie aby mi vrátili peniaze za stravu 🤦🏽♀️ Kto môže dá dar, kto môže dá peniaze, no každý podľa svojich možností preboha.
My peniaze nedavame vobec. Davame vzdy vecny dar a davame ho od srdca. Par si pozyva ludi na hostinu nie kvoli tomu "aby sa im peniaze vratili", ale preto, lebo chce s nimi zdielat svoju radost a novy zaciatok ich spolocneho zivota ako rodina.
Dokonca aj ked nie sme pozvani na hostinu, prideme zagratulovat a kupime aspon drobnost, napr. jensku misu, niečo čo sa zíde.
A na tu svadbu ide jej bio otec? Pretože ak ano nevidím dôvod načo ma ona dávať dar veď nezarába.
Ak 17 rocna dievcina neprinesie na svadbu obalku ale vecny dar, da sa to uplne v pohode pochopit. Urcite by som sa neurazila ani si nic negativne nemyslela. Ved to nieje samostatna pracujuca zabezpecena jednotka ale v podstate este adolescent.
@lussinda2 tiež sa toho roku vydávam a s mužom už žijeme spolu pár rokov. Dúfam, že mi každý radšej da obálku s peniazmi, ako vecne dary. Hoci nám nechýbajú, ale radšej ako mať v byte blbosti, ktoré sa mi nemusia páčiť, alebo nebudem ich potrebovať. Všetko, čo nám treba si kupujeme počas celého roka a necakame kvôli tomu na vianoce, svadobný dar a tak ďalej.. predpokladám, že keď dcerina sesternica žije s mužom tiež už pár rokov, tak sú na tom podobne
Ja si myslím že peniaze, my sme mali svadbu minuly týždeň a všetci doniesli peniaze a namiesto kvetov žreby. Tiež spolu žijeme takže sme nič nepotrebovali. Jedine nové nočné lampy 😅
@evamarek77 ved som nepisala o prazdnych rukach. Nikde nieje zakazane priniest vecny dar. Pisala som, ze od adolescenta by ma vobec nijako neurazilo ani nepohorsilo keby darcek priniesol vo vlastnej rezii kludne aj vecny.
@didip akurát tak rozmýšľam nad tým, ze koľko by si ich mala, keby di povedala, ze potrebuješ nové 😁
@mamusa123456789 to by sme asi mohli predávať ďalej 😅😂
Hlúposť dávať peniaze nech sa to vráti. Áno súhlasím, že keď nevieme čo kúpiť (cize v 99%) tak davame penaize. Aj v sobotu sa chystáme na svadbu a dáme peniaze. A kupila som aj zreby a vždy ich pripinam na kyticu kvetov takže nevesta dostane kyticu so žreb i a ženích Kvalitné alkohol a obálku...
Mne na svadbe tiež boli 2 sesternice ktoré ešte nezarabali a nedoniesli mi nic, ich otec mi dal dar(vôbec nie dráhy a keď som to videla v obchode stalo to 25€,ale to je jedno, nepozvali sme ich kvôli tomu) a rátalo sa to za všetkých ani by mi nenapadlo ze by mali niečo nosiť zvlášť, alebo ich mama posielať.
Ak chce ona sama niečo doniesť tak fajn, žiadne hlúposti by som nekupovala, kyticu s tými žrebmi a ženíchovi iba ruku podať...
Inak mňa napadlo ze som dostala ja od kamarátok aj mydlo e kytice a tie mám dodnes také malé, neutrálne farby..
@didip aspoň by si mala dobrý nápad na podnikanie 🤣
Baby píšete že peniaze ale koľko cca je vhodné .Ideme na svadbu bratrancovi .Netuším koľko mu dať v dnešnej dobe
@katecameron za mňa 100-150€ plus kytica neveste (môže byť aj zrebova) a zenichovi ak pije nejaký kvalitný alkohol alebo nejakú pozornosť.. Moj názor
@lussinda2 ja som sestre dávala k peniazom robiť personalizovaný fotoalbum 🙂 veľmi ich to potešilo , bol myslím z drevoded 🙂 vyšiel okolo 30 eur, keď tak ešte nejakú kvalitnú fľašu alkoholu k tomu 🙂