Svadobné menu

vero_nika_k
25. apr 2023

Ahojte, prosím Vás poraďte čo dať ako hlavný chod na svadbe. Mame malú svadbu cca len 20 ľudí. Moja predstava je panenka ale vôbec neviem s čím aby chute spolu ladili. Ďakujem

veronika_sk000
25. apr 2023

@vero_nika_k vacsinou sa dava panenka s hubovou alebo syrovou omackou

vkatush
25. apr 2023

@vero_nika_k my sme mali panenku (robená v konviku, aby bola mäkká, nie suchá) na dubákovej omáčke s baby zemiakmi a k tomu šalát, tuším rukolový. Všetkým chutilo

domiklik
25. apr 2023

@vero_nika_k gratinovane zemiaky, sipkova omáčka, slivkové omáčka, redukcia z červeného vína...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janetinka27
25. apr 2023

@vero_nika_k ahoj, nechaj si poradit v restauracii, kde vam budu varit, urcite maju nieco v ponuke k panenke.

bolarazjedna
25. apr 2023

Aj ja som za dubakovu omáčku, je to výborná kombinácia, k tomu pečene zemiaky... Ale v reštaurácii poradia najlepšie 😉

nikha2809
25. apr 2023

Ja som chcela niečo s hubovou omáčkou, ale veľa ľudí huby neje, tak rozmýšľam že dáme steak na zelenom korení

meindzi
25. apr 2023

my sme mali pre mäsožravcov bravčovú panenku plnenú slivkou, s gravy omáčkou, s ryžou a pečenými zemiakovými polovičkami

mpg
25. apr 2023

@vero_nika_k Najlepšie sa je spýtať v reštaurácii, oni majú svoje odskúšané recepty.

vladi4444
25. apr 2023

Neodporúčam hubovú omáčku, veľa ľudí (vrátane mňa) huby nepapá 😀 Resp, ak je to menšia svadba, zistila by som "preferencie"

rurutiax
25. apr 2023

My sme mali trojfarebné medajlónky- kuracie, bravčové a hovädzie s hubovou omáčkou, k tomu opekané zemiaky a kopček ryže plus zeleninová obloha. Všetkým chutilo. 🙂

juliet86
25. apr 2023

ja taktiez huby jest nemozem
zalezu aj ze kedy mate tu svadbu a kde? poradila.by som sa s restauraciou resp. tym co je.na tom mieste v sezone. napr keby to blolo terwz tak spargla mnam k panenke a napr s pecenymi zemiakmi pripadne batatmi a omacky by som dala na vyber dve mimo taniera podla preferencii napr bylinkovu syrovu a barbecue

domiklik
25. apr 2023

@elizabet173 tak im naserviruj slovenský stvorboj, je mi to srdečne jedno 😀 tieto omáčky sa nerobia z lekváru, ani sladkého vína, pokiaľ teda máš normálneho kuchára s 21 storočia, ale ok

onedaynick
25. apr 2023

@domiklik a z coho, ked nie z ovocia/dzemu/vina?

matkahelka
25. apr 2023

@vero_nika_k ja som mala vlani okruhliny a na oslave sme mali ako hlavny chod panenku plnenu slivkou v slaninkovom kabatiku, k tomu bolo hrachove pyre a baby zemiaky. kazdy sa zalizoval az za usami. este aj deti.

domiklik
25. apr 2023

@onedaynick šípky, suché víno, hovädzí vývar, výpek z mäsa, rôzne octy alebo Citrónová šťava, soľ...

onedaynick
25. apr 2023

@domiklik cize ovocie a vino.. a dalsie prisady

milanemila
25. apr 2023

@vero_nika_k ak mate iba 20 ludi, tak by som ich nechala vybrat si z listka, to by mala kazda restika zvladnut pripravit 20 porcii. My bezne mavame oslavy narodenin rodinne s takymto poctom ludi a neriesi sa menu dopredu.

tiezjedna
25. apr 2023

@vero_nika_k panenka v slanine a slivková omáčka s červeným vínom so zemiakovo-celerovým pyré - výborné👍

tiezjedna
25. apr 2023

@onedaynick základom každej dobrej výraznej omáčky je poctivý demi glace

slavomira236
25. apr 2023

@vero_nika_k tak za mna dubakova alebo syrova omacka. Nasladle u nas nikto neje a sparglu uz vobec...

denisa0504
25. apr 2023

My budeme mať panenku obalovanu v slaninke s omáčkou demi glace, poslaními zemiakmi a trochou listoveho šalátu

osky
25. apr 2023

@nikha2809 a Steak jedia vsetci?
U nas skoro nikto.
To je velmi gurmanska zalezitost.nie kazdy to zje.

K panenke nejaku kremovu omacku alebo len obycajne pecene zemiaky a dusenu alebo grilovanu zeleninu.
Klasikou nic nepokazis .
Vsetci hladaju nieco originalne,vynimocne...
Ale hostia su vzdy vdacni za jedlo ktore poznaju a im chuti.

nikha2809
25. apr 2023

@osky naši hostia áno, okrem deti.Ved keď neplánujú veľkú svadbu, nieje problém zistit

1ryba
25. apr 2023

@vero_nika_k odporúčam Demi glace omáčku. Je to základná omáčka. Nie hubovú ani syrovú. To veľa ľudí neje.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikiki29
25. apr 2023

V reštaurácii kde to máte, alebo ktorá vám zabezpečí jedlo si nechajte poradiť alebo choďte na degustačné menu. My sme mali bravčové líčka na čiernom pive (pôvodne boli na červenom víne, ale ja to nemám rada) a k tomu sme mali pyré z maslovej tekvice s neviem čím a grilované farebné mrkvičky… všetci boli veľmi spokojní.

domiklik
25. apr 2023

@elizabet173 presne tak autorka témy