Ahojte, prosím Vás poraďte čo dať ako hlavný chod na svadbe. Mame malú svadbu cca len 20 ľudí. Moja predstava je panenka ale vôbec neviem s čím aby chute spolu ladili. Ďakujem
@vero_nika_k my sme mali panenku (robená v konviku, aby bola mäkká, nie suchá) na dubákovej omáčke s baby zemiakmi a k tomu šalát, tuším rukolový. Všetkým chutilo
@vero_nika_k gratinovane zemiaky, sipkova omáčka, slivkové omáčka, redukcia z červeného vína...
@vero_nika_k ahoj, nechaj si poradit v restauracii, kde vam budu varit, urcite maju nieco v ponuke k panenke.
Aj ja som za dubakovu omáčku, je to výborná kombinácia, k tomu pečene zemiaky... Ale v reštaurácii poradia najlepšie 😉
Ja som chcela niečo s hubovou omáčkou, ale veľa ľudí huby neje, tak rozmýšľam že dáme steak na zelenom korení
my sme mali pre mäsožravcov bravčovú panenku plnenú slivkou, s gravy omáčkou, s ryžou a pečenými zemiakovými polovičkami
@vero_nika_k Najlepšie sa je spýtať v reštaurácii, oni majú svoje odskúšané recepty.
Neodporúčam hubovú omáčku, veľa ľudí (vrátane mňa) huby nepapá 😀 Resp, ak je to menšia svadba, zistila by som "preferencie"
My sme mali trojfarebné medajlónky- kuracie, bravčové a hovädzie s hubovou omáčkou, k tomu opekané zemiaky a kopček ryže plus zeleninová obloha. Všetkým chutilo. 🙂
ja taktiez huby jest nemozem
zalezu aj ze kedy mate tu svadbu a kde? poradila.by som sa s restauraciou resp. tym co je.na tom mieste v sezone. napr keby to blolo terwz tak spargla mnam k panenke a napr s pecenymi zemiakmi pripadne batatmi a omacky by som dala na vyber dve mimo taniera podla preferencii napr bylinkovu syrovu a barbecue
@elizabet173 tak im naserviruj slovenský stvorboj, je mi to srdečne jedno 😀 tieto omáčky sa nerobia z lekváru, ani sladkého vína, pokiaľ teda máš normálneho kuchára s 21 storočia, ale ok
@domiklik a z coho, ked nie z ovocia/dzemu/vina?
@vero_nika_k ja som mala vlani okruhliny a na oslave sme mali ako hlavny chod panenku plnenu slivkou v slaninkovom kabatiku, k tomu bolo hrachove pyre a baby zemiaky. kazdy sa zalizoval az za usami. este aj deti.
@onedaynick šípky, suché víno, hovädzí vývar, výpek z mäsa, rôzne octy alebo Citrónová šťava, soľ...
@domiklik cize ovocie a vino.. a dalsie prisady
@vero_nika_k ak mate iba 20 ludi, tak by som ich nechala vybrat si z listka, to by mala kazda restika zvladnut pripravit 20 porcii. My bezne mavame oslavy narodenin rodinne s takymto poctom ludi a neriesi sa menu dopredu.
@vero_nika_k panenka v slanine a slivková omáčka s červeným vínom so zemiakovo-celerovým pyré - výborné👍
@onedaynick základom každej dobrej výraznej omáčky je poctivý demi glace
@vero_nika_k tak za mna dubakova alebo syrova omacka. Nasladle u nas nikto neje a sparglu uz vobec...
My budeme mať panenku obalovanu v slaninke s omáčkou demi glace, poslaními zemiakmi a trochou listoveho šalátu
@nikha2809 a Steak jedia vsetci?
U nas skoro nikto.
To je velmi gurmanska zalezitost.nie kazdy to zje.
K panenke nejaku kremovu omacku alebo len obycajne pecene zemiaky a dusenu alebo grilovanu zeleninu.
Klasikou nic nepokazis .
Vsetci hladaju nieco originalne,vynimocne...
Ale hostia su vzdy vdacni za jedlo ktore poznaju a im chuti.
@vero_nika_k odporúčam Demi glace omáčku. Je to základná omáčka. Nie hubovú ani syrovú. To veľa ľudí neje.
V reštaurácii kde to máte, alebo ktorá vám zabezpečí jedlo si nechajte poradiť alebo choďte na degustačné menu. My sme mali bravčové líčka na čiernom pive (pôvodne boli na červenom víne, ale ja to nemám rada) a k tomu sme mali pyré z maslovej tekvice s neviem čím a grilované farebné mrkvičky… všetci boli veľmi spokojní.
@elizabet173 presne tak autorka témy
@vero_nika_k vacsinou sa dava panenka s hubovou alebo syrovou omackou