Ahojte, po cca 10 rokoch ideme opäť na svadbu, bratrancovi,
ja s mužom a dve deti, rada by som sa opýtala aký je + - peňažný strop do obálky 🙂
Obaja máme priemerný plat, aby sme vyžili + čo to našetrili, taká bežná slovenská rodinka
Máme v pláne dávať 200 € stretávam sa s názormi,
že to je veľa, alebo akurád ..... ale predsa nemôžem im dať menej keď ideme štyria ...
Deťom kúpim ešte kytice do rúk, a keďže vyrábam hand made ... vyrobila som im ešte ďakovné darčeky pre rodičov aj pre nich na pamiatku - za čo som nechcela nič
A ešte jedna otázočka 🙂
sme pozvaní, že máme prísť skôr, teda do domu, nie pred kostol, nosí sa niečo? flasa?
na návštevu s ,, holou rukou ,, nikdy nechodím, ale ako je to riešené v svadobný deň,
kde bude veľa ľudi?
Ďakujem 🙂
DO domu sa nenosi nic, a ani nenos. Vies kolko vsetkeho budu mat a len prinesies nieco dalsie.. cely den budu mat aj bolehalv zo zvlaacnia veci a zbierat to budu este par dni po svadbe :DD
200EUR je podla mna v poriadku, akurat. Nie vela na 4 ludi.
Ja sa momentalne drzim toho ze na hlavu 50 eur. Kamoske som teraz dala 150 aj ked syn bol len na obrade a ma 10 mesiacov. Myslim ze to co planujes je primerane, kyticku podla mna ani netreba.
Ak idete bratrancovi, ste dvaja dospelí a dve deti, tak 200€ je úplne primeraná suma. Keby si ju neuviedla a len by si sa pýtala, koľko dať, tak by som radila 200. Ak budú mať ešte obe deti kvety a vyrábala si pre svadobčanov niečo na vlastné náklady, tak je to až až. Do domu vás pozvali zrejme na odobierku, nenosí sa nič.
My sme boli siesti (my dvaja a 4 deti: 10,8,takmer 3 a 8 mesiacov) manzelovej sesternici, davali sme 100. Ale my vobec nemame to takto v rodine urcene, ze "kolko sa patri na hlavu", ale kazdy podla moznosti a vobec sa na to nedivame tak, ze si mas zaplatit aspon tu veceru a kolko kolacov mozes zjest, obrazne povedane.
Potom sme este dali po 20 na polnocny tanec, teda ja a manzel, takze 40.
Suma je v poriadku, nič by som do domu nenosila a za mňa stačí jedna kytica za rodinu...jedine, že deti túžia, aby aj oni mali kytičku🙂
200€ je okey🙂 skôr je ozaj blbe ak príde 7,8clenna rodina a dá do obálky 100€. To už by som sa hanbila 🤣 my dávame medzi 300-500€ podľa toho či kamaráti alebo rodina. Súrodencom po 1000€
Treba dat tolko, aby vam to nenarusilo mesacne vydavky.
Aj 100€ by bolo v pohode. Ved este ako pises kvety, darcek, prip.flasa.
Nie vsetci si mozu dovolit davat 500-1000.
Vôbec ale vôbec to nie je veľa, je to akurát. 🙂 Určite by som nerozmýšľala dať menej, samozrejme bolo by iné, ak by ste boli aktuálne v zlej finančnej situácii, ale ak viete dať, tak dajte. A väčšinou keď sa pozýva pred obradom do domu, tak sa tam nič nenosí, aspoň som o tom nepočula.