Svadobná obálka

21. sep 2023

Ahojte, po cca 10 rokoch ideme opäť na svadbu, bratrancovi,

ja s mužom a dve deti, rada by som sa opýtala aký je + - peňažný strop do obálky 🙂
Obaja máme priemerný plat, aby sme vyžili + čo to našetrili, taká bežná slovenská rodinka

Máme v pláne dávať 200 € stretávam sa s názormi,
že to je veľa, alebo akurád ..... ale predsa nemôžem im dať menej keď ideme štyria ...

Deťom kúpim ešte kytice do rúk, a keďže vyrábam hand made ... vyrobila som im ešte ďakovné darčeky pre rodičov aj pre nich na pamiatku - za čo som nechcela nič

A ešte jedna otázočka 🙂
sme pozvaní, že máme prísť skôr, teda do domu, nie pred kostol, nosí sa niečo? flasa?
na návštevu s ,, holou rukou ,, nikdy nechodím, ale ako je to riešené v svadobný deň,
kde bude veľa ľudi?

Ďakujem 🙂

sara288
21. sep 2023

Vôbec ale vôbec to nie je veľa, je to akurát. 🙂 Určite by som nerozmýšľala dať menej, samozrejme bolo by iné, ak by ste boli aktuálne v zlej finančnej situácii, ale ak viete dať, tak dajte. A väčšinou keď sa pozýva pred obradom do domu, tak sa tam nič nenosí, aspoň som o tom nepočula.

simca06022011
21. sep 2023

DO domu sa nenosi nic, a ani nenos. Vies kolko vsetkeho budu mat a len prinesies nieco dalsie.. cely den budu mat aj bolehalv zo zvlaacnia veci a zbierat to budu este par dni po svadbe :DD
200EUR je podla mna v poriadku, akurat. Nie vela na 4 ludi.

jj298
21. sep 2023

Ja sa momentalne drzim toho ze na hlavu 50 eur. Kamoske som teraz dala 150 aj ked syn bol len na obrade a ma 10 mesiacov. Myslim ze to co planujes je primerane, kyticku podla mna ani netreba.

h2
21. sep 2023

Ak idete bratrancovi, ste dvaja dospelí a dve deti, tak 200€ je úplne primeraná suma. Keby si ju neuviedla a len by si sa pýtala, koľko dať, tak by som radila 200. Ak budú mať ešte obe deti kvety a vyrábala si pre svadobčanov niečo na vlastné náklady, tak je to až až. Do domu vás pozvali zrejme na odobierku, nenosí sa nič.

nevenka
21. sep 2023

My sme boli siesti (my dvaja a 4 deti: 10,8,takmer 3 a 8 mesiacov) manzelovej sesternici, davali sme 100. Ale my vobec nemame to takto v rodine urcene, ze "kolko sa patri na hlavu", ale kazdy podla moznosti a vobec sa na to nedivame tak, ze si mas zaplatit aspon tu veceru a kolko kolacov mozes zjest, obrazne povedane.
Potom sme este dali po 20 na polnocny tanec, teda ja a manzel, takze 40.

luccija
21. sep 2023

Suma je v poriadku, nič by som do domu nenosila a za mňa stačí jedna kytica za rodinu...jedine, že deti túžia, aby aj oni mali kytičku🙂

1234321
21. sep 2023

200€ je okey🙂 skôr je ozaj blbe ak príde 7,8clenna rodina a dá do obálky 100€. To už by som sa hanbila 🤣 my dávame medzi 300-500€ podľa toho či kamaráti alebo rodina. Súrodencom po 1000€

maickamf
21. sep 2023

Treba dat tolko, aby vam to nenarusilo mesacne vydavky.
Aj 100€ by bolo v pohode. Ved este ako pises kvety, darcek, prip.flasa.
Nie vsetci si mozu dovolit davat 500-1000.