Ahojte, nie je to moj pripad, len by ma zaujimalo. Casto sa tu radi alebo aj ludia pisu, ze ved vezmu sa na matrike len so svedkami narychlo a hostinu alebo poriadnu svadbu alebo svadbu v kostole si spravia az potom, s odstupom casu. Napriklad az ked sa narodi dieta a podobne. Naozaj toto niekto absolvoval? Ja by som predpokladala, ze sa to potom necha tak, teda ked sa to neurobi v ten den, tak uz nikdy. Mylim sa?
@maranta_leuconeura Ja osobne som to tak ešte nezažila,napríklad bratranec sa tak oženil s tým,že oslava a hostina bude "neskôr"..Je to už rok a pol od ich svadby a nič sa nekonalo,predpokladám,že už ani nebude..
@maranta_leuconeura praktikuje sa to hlavne v zahranici, kde matrika je iba o podpise papiera kedykolvek cez pracovnu dobu a oslava sa robi sukromne niekde inde. Bola som tak nespocetne krat na svadbach. Prides akurat na party, najes sa, zatancujes, zablahozelas novomanzelom a ides domov. 😀😀
@maranta_leuconeura my sme tak zažili dva krsty cez koronu. Mali sme sviatosť hneď po narodení, len krstni rodičia. Oslava v lete po uvoľnení opatrení, bolo to v pohode.
@maranta_leuconeura my sme tak mali, ale len preto že v Rakúsku sa musí aj úradne. Väčšina párov si to urobí v jeden deň, alebo piatok úrad/ sobota kostol. Mali sme v Máji len so svedkami (korona pravidlá) a v júli v kostole aj s hosťami a hostinou. Známi sa brali mesiac pred nami na úrade, v kostole pre koronu 2x prekladali, no nevyšlo ani 2.krat. Tiež sme sú už všetci mysleli že nič nebude, však už majú 2 deti ...a minulý týždeň nám dali oznamko❤
Bola som tak host viackrat:
- cakali babo, tak rychlo svadba na urade kvoli menu a papierovackam, o viac ako rok bola svadba v kostole + krst dietata + riadna hostina
- nechcela sa vydavat tehotna, cirkevny obrad spolu s krstom len s rodicmi a krstnymi ked malo babo par tyzdnov, oslava o polroka. Ale to sme dosli do saly a oni tam stali vo svadobnom, to bolo zvlastne ze tomu nic nepredchadzalo ani nejaka obnova slubu alebo take nieco
- sobas na urade "tajne", hostina o dva roky so sobasom v kostole
@maranta_leuconeura my v rodine sme to tak mali. Bola svadba len so svedkami na úrade, a mesiac na to oslava s celou rodinou - najma preto aby sa všetci navzájom spoznali.