Svadobná dilema

13. nov 2024

Ahojte, máme dohodnutú už svadobnú hostinu, dohodli sme sa, že budeme mať na svadbe len blízku rodinu (rodičia, súrodenci s manželkami,deťmi) a že nebudeme pozývať nikoho mimo rodiny. Mala to byť ale pôvodne úplne jednoduchá svadba, a len take svadobné posedenie na 2-3h. Lenže ako sa rodiny začali do toho starať, tak už z toho až taka jednoduchá svadba nebude, svadba bude minimálne do pol noci, atď, ja som mala mať úplne jednoduché šaty, ale keďže si budúci manžel kúpil drahý oblek, tak nemôžem mať saty za 50€ a vyzerať oproti nemu “jednoducho” a už vlastne z toho vôbec nebude pôvodný zámer- zobrať sa a jednoduché posedenie. Ale k veci. Mne už začalo byť trochu ľúto, že keď už z toho bude taká “poriadna svadba” že tam vlastne nemám nikoho blízkeho pozvaného, mimo mojej rodiny. Svadba je koncom mesiaca. Lenže neviem či teraz by som nebola pred rodinami úplne za blbu, keby to chcem zmeniť a nahlásiť ďalších hostí (rátala som tak + - 10 blízkych známych) + aj v podniku je zajednany počas hostí a tých všetkých jedál, prípitku atď, a vôbec neviem čo mám teraz robiť, poviem to samozrejme snúbencovi, ale neviem ako by pripadne na toto cele zareagovala rodina. Lebo všetci že však svadbu mám len raz (tak že si nemám kupovať najlacnejšie šaty, že sa mám dať kaderníčke očesať, že si mám dať nechty spraviť) a ja som si uvedomila, že naozaj svadbu mám len raz a viac ako pekne šaty, by som tam chcela mať svojich blízkych. Tak len aký názor by ste mali na to, keby niekto takto pomerne na poslednú chvíľu mení takéto veci ?

katkaseiner
13. nov 2024

nepises kolko vas ma byt... ale tipujem to tak na 25-30 ludi? No zavisi aj od miesta ci restauracia ma kapacitu... im je podla mna jedno ci spravia 30 jedal alebo 40.
A ano, kedze sa ustupilo od toho ze svadba bude jednoducha na 2-3 hodiny tak ano, rozhodla by som sa tak ako by som chcela, teda by som tych extra ludi pozvala.

tamtamka26
13. nov 2024

keď už to tak chceš, tak ich proste pozvi. my sme mali svadbu pred mesiacom a v reštike nám stačilo 2 týždne pred svadbou nahlásiť počty a menu (bolo nás 40). inak, ja mám v bazári celú moju svadobnú garderóbu (jednoduché šaty) za pár eur... 😉

autor
13. nov 2024

@katkaseiner 20 nás ma byť, a mali sme mať takú väčšiu miestnosť, kde by par ľudí navyše úplne v pohode vošlo.
@tamtamka26 musím si to premyslieť no 🙂 ďakujem, pozriem

tamtamka26
13. nov 2024

a čo sa týka rodiny - prečo by sa oni mali vyjadrovať k tomu, koho si zavoláš? veď to je tvoja vec...či oni ti to platia? pokiaľ áno, povedz im, že tých ľudí navyše si doplatíš.

lucia13022023
13. nov 2024

Je to tvoja svadba. To je asi jedine co k tomu napíšem 🙂 urob tak, ako to bude vyhovovať tebe.

deti95060810
13. nov 2024

to myslíš koncom novembra? ak chceš pozvať niekoho na svadbu tak čím skôr, lebo potom to vyzerá dosť blbo pozývať niekoho na posl. chvíľu...

autor
13. nov 2024

@tamtamka26 áno platí rodina 🙂 moji rodičia za našu a partnerovi za jeho rodinu
@deti95060810 no na sobáš sú pozvaní, len na hostinu som ich nepozyvala

belllinka
13. nov 2024

Ako vieš, že svadbu budeš mať iba raz?

januska12323
13. nov 2024

Povedz to snúbencovi a dohodnite sa spolu, rodine len oznámte. Je to svadba vás dvoch nie celej rodiny.

123467
13. nov 2024

Veru tak, ak mas pocit, ze neskor budes lutovat to, ze tam neboli tak ich zavolaj. Restauracia si s tym poradi a saty dnes zozenies rychlo 🙂

betulinka1
13. nov 2024

Vies co ja som mala podobnú dilemu. Lebo nemozes pozvat iba jednu tetu, musis pozvat aj druhu, lebo nemozes pozvat len jednu sesternicu musis pozvat aj tu aj tu. Plnu hlavu som toho mala. Preco požívaš kamosky a nie rodinu. Mne este zije prababka, tak ta by najradsej spravila svoje pozvánky. Cisla na zozname sa zvyšovali a eurá tiez. Nakoniec som povedala dost. A spravila som si jedno pravidlo. Zoznam hostí bol iba o tych ludoch s ktorymi som v kontakte raz tyzdenne, ideme spolu na chaty, robime spolocne akcie, ktorym viem zavolat, ak ma nieco trapi a ktori zavolaju mne. A nech sa urazí kto chce. Na zozname bolo jedno, ci ide o rodinu alebo priatelov. Vybavene. A babke som povedala, ze ak chce niekoho zavolat ok 80€ osoba. Tak uz zrazu nikoho nechcela pozývať 🤣🤣

kitycat
13. nov 2024

Ak pozyvate len rodiny tak ako ze ty tam nebudes mat nikoho blizkeho? To vsetci umreli ci chces aj kamaratky pozvat ci koho?
A ano daj sa ucesat, daj si pekne saty a pekny make up. Nie preto ze muz ma drahy oblek ale preto, ze to tak chces

vler
13. nov 2024

Mne je cudne ako nekomunikujes s buducim manzelom. On nevedel ze Ty chces jednoduchu svadbu? Preco si on kupil drahy oblek aby si Ty potom mala pocit ze jednoduche saty nestacia?

vler
13. nov 2024

A preco si dovolila aby sa rodiny do toho zacali starat? Lebo to platia?

mk1111111111
13. nov 2024

Ved sa spytaj rodicov, ked to platia, ci doplatia, alebo doplatis Ty. Samozrejme, az po dohode s partnerom.

janetinka27
13. nov 2024

Ahoj, mozes si kamaratov zavolat aj neskor na tzv.zabavu. napr.o 22.00