Svadba v prírode

23. mar 2022

Ahojte viete mi niekto poradiť, či je možné na Slovensku, že tento rok by sme mali mali svadbu niekde von v prírode a napr. Budúci rok už v kostole veľkú? Dakujem

modrykomik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sisa_s
23. mar 2022

Mozne to je, ale trosku divne.. budete uz rok manzelia a potrebujes velku svadbu s takym odstupom?

andreatytler
23. mar 2022

Sitauacia s Covidom je neista. V Cine uz maju dalsiu vlnu problemov a vsetko zatvaraju. Je velmi dobre mozne ze est estale vobec nie sme za vodou a mozno ani nikdy nebudeme. Ja by som robila svadbu teraz kym sa da.

diamond007
23. mar 2022

@sisa_s za rok si to rozmyslia neboj 😀

diamond007
23. mar 2022

@andreatytler to nebola otázka 🤦🤣🤣🤣🤣🤣

andreatytler
23. mar 2022

@diamond007 A co bola otazka?

diamond007
23. mar 2022

@andreatytler fúha čítanie s porozumením je tu problém.... :-O
Že či sa dá tento rok mať svadbu v prírode a budúci rok v kostole veľkú 🙂

svetlana16
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreatytler
23. mar 2022

@diamond007 A preco to tak autorka chce? Iba ona sama vie, nepovedala nam, ale je dost dobre mozne ze koli Covidu.
Naco ten sarkazmus a buchanie sa po cele?

svetlana16
23. mar 2022

Civilny sobas mozte mat kludne aj 2roky (aj viac) pred cirkevnym sobasom... Nie je tam ziadne obmedzenie...

diamond007
23. mar 2022

@andreatytler ale možno aj kvôli financiám 😉 neexistuje len covid

bu1bu
23. mar 2022

Príliš nerozumiem otázke, či dôvodom takejto svadby na dvakrát je covid alebo niečo iné ( napr. financie), len doplním čo bolo už napísané, Cirkevný sobáš nieje možné mať kdekoľvek kde si to nevesta a ženích zmyslia… je potrebný súhlas tuším arcibiskupského úradu a ten dáva súhlas len na miesta vysvätené ( kaplnka, kostolík a podobne), bez nejakej “ posvätnosti” miesta to možné nieje… ( aj hovoríme o RKC) . Rovnako aj s miestom civilného sobáša musí súhlasiť matrika a oddávajúci ( starosta, poslanec a pod) ale tu sa samozrejme nevyžaduje nejaká posvatnost, musí ist však o miesto dôstojne na takýto akt, je možné mať civilný sobáš a následne cirkevný, opačne to nieje potrebné, v SR cirkevné sobáše majú riadnu platnosť.

andreatytler
23. mar 2022

@diamond007 Jasne dovodom mozu byt aj financie, ale ja som odhadla ze to je koli Covidu. Ak by som aj zle odhadla... stale nerozumiem preco sa musis koli tomu buchat po cele. Ako alebo komu to pomoze?

diamond007
23. mar 2022

@andreatytler možno tebe že sa naučíš čítať 😅😅😅 už keď sa k niečomu chces vyjadrovať

svetlana16
23. mar 2022

@andreatytler kludne moze byt aj dovod, ze cakaju babatko a pocas tehu to nechcu organizovat vo veľkom... Poznam vela takych parov 🙂 je to ich rozhodnutie...

evkamotka
24. mar 2022

Ano mozes mat civilny v prirode a o rok cirkevny v kostole. Treba si prezistit, kam do prirody ti bude ochotna matrikarka zajst ;)