Svadba v Jordánsku - postup

kristinkajulika
12. aug 2024

Ahojte.
Prosim Vas, vie mi niekto pomoct ako zacat, ked sobas chceme mat v Jordansku, partner je odtial. Neviem vobec dopatrat kam treba zavolat, ake doklady treba apolizovat, aky je postup.. Niaky link alebo tel. Cislo by som poprosila. Dakujem🙏🙏🙏🙏

maranco
12. aug 2024

@kristinkajulika kde potom plánujete žiť v Jordánsku alebo na Slovensku?

sisska96
12. aug 2024

Tak keď je partner z Jordánska, nech si vyrieši

haley7897
12. aug 2024

@kristinkajulika niesom si istá, tak ma oprav ak sa mýlim. Myslím, ze v Jordansku sa dalo legálne a oficiálne zosobášit len ak obaja boli muslimovia alebo obaja kresťania. Iný civilný sobáš tam nieje legálne prístupný. Inými slovami, oficiálny papier dostanete len legálnym sobášom. Ak sa teda nemýlim, spĺňate toto? Lebo budeš potrebovať doklad o sobáši v Jordansku, apostil a úradný preklad do slovenčiny. Úradmi nepotvrdené nikkah by napríklad nestačilo.

tenerifka
12. aug 2024

@maranco vzhladom k jej gramatike dufam, ze v Jordansku..... Snad sa nauci tamojsi jazyk lepsie, ako slovencinu

rozculena
12. aug 2024

aj partner sa chce ženiť? prečo to nerieši on?

kristinkajulika
autor
12. aug 2024

@maranco na Slovensku

kristinkajulika
autor
12. aug 2024

@sisska96 Ano a ako? Ked vsetky papiere potrebujem zo Slovenska on ako to moze vyriesit? 😱

kristinkajulika
autor
12. aug 2024

@haley7897 Ahoj. Mozem ti napisat?

kristinkajulika
autor
12. aug 2024

@tenerifka neries gramatiku som madarka

kristinkajulika
autor
12. aug 2024

Inac neviem na co su dobre zbytocne komentare ked neviete pomoct, tak nekomentujte! Dakujem

vevesh
12. aug 2024

@kristinkajulika uz som ti raz pisala. Toto sa zistuje v JORDANSKU, co potrebujete, nie na slovensku, kedze miesto sobasa bude tam. Oni vam povedia /daju, ake papiere, ako overene, apostilovane, legalizovane potrebuju. Tu ti to nikto nepovie, lebo tych sloveniek/slovakov, co sa sobasili v jordansku bude asi tolko, kolko mam prstov na ruke a ze ti budu prave na mk, goood luck...

maranco
12. aug 2024

@kristinkajulika ako ste sa spoznali, ako dlho ste spolu, v akom jazyku komunikujete, učí sa partner slovenčinu?
Zistila si čo všetko potrebuje aby mohol mať budúci manžel legálny pobyt na Slovensku? To že budeš jeho manželka mu nedáva automaticky voľný pobyt v EÚ.

kristinkajulika
autor
12. aug 2024

@maranco Ja viem. My mame aj spolocneho syna

sopevka
13. aug 2024

@kristinkajulika Najlepšie je napísať na konzulárny úrad na ambasáde SR v Bejrúte. V Jordánsku ambasáda SR nie je.