Dobrý deň,
Chcela by som sa opýtať, či je možné zosobášiť sa v evanjelickom kostole, ak partner vôbec nie je pokrstený a ja som katolíčka?
Vďaka 🙂
Máme blízko domu veľmi pekný drevený evanjelický kostol, preto nás to napadlo 😊. Ďakujem za odpovede.
@hazelgracegus nemusí byť ani partner pokrstený... stačí ak svedok sa zaviaže a podpíše že nebude ženích brániť vo výuke náuky kat. cirkvi...
Autorka, skontaktuj konkretnu faru pod ktoru patri kostolik, povedia ti presne. Niekde je to na voli farara.
Sorry, ty si katolička a on neznajboh a chceli by ste sa brat evanjelickom kostole, lebo sa ti páči? 🙄 omg, keď povieš tento dôvod kňazovi, ktorý ma na starosti ten kostol, isto bude od radosti “skákať” po plafon
Vezmite sa na úrade, v záhrade, na kopci ale určite nie v kostole.... len preto že sa ti páči 🤦
@hazelgracegus áno, ja som to len bližšie ozrejmila...nechcela som uraziť...mier...
Este by som doplnila, ze kedze sa jedna o drevený artikularny kostol tak autorka moze mat uspech. Strasne zavisi od zboru a farara a ich podnikavosti. Niekde ho beru viac ako zdroj financií a potesia sa kazdemu zaujemcovi a jeho prispevku. Inde su zas super striktni a casto si ani evanjelik neskrtne.
Najlepsie fakt kontaktovat priamo farara.
to isto nie... jeden z vás musí byť evanjelik.