Svadba v evanjelickom kostole

6. feb 2022

Dobrý deň,
Chcela by som sa opýtať, či je možné zosobášiť sa v evanjelickom kostole, ak partner vôbec nie je pokrstený a ja som katolíčka?
Vďaka 🙂

deti95060810
6. feb 2022

to isto nie... jeden z vás musí byť evanjelik.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. feb 2022

Máme blízko domu veľmi pekný drevený evanjelický kostol, preto nás to napadlo 😊. Ďakujem za odpovede.

deti95060810
6. feb 2022

@hazelgracegus nemusí byť ani partner pokrstený... stačí ak svedok sa zaviaže a podpíše že nebude ženích brániť vo výuke náuky kat. cirkvi...

emalka
6. feb 2022

Autorka, skontaktuj konkretnu faru pod ktoru patri kostolik, povedia ti presne. Niekde je to na voli farara.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
orangiiina
6. feb 2022

Sorry, ty si katolička a on neznajboh a chceli by ste sa brat evanjelickom kostole, lebo sa ti páči? 🙄 omg, keď povieš tento dôvod kňazovi, ktorý ma na starosti ten kostol, isto bude od radosti “skákať” po plafon

casavina
6. feb 2022

Vezmite sa na úrade, v záhrade, na kopci ale určite nie v kostole.... len preto že sa ti páči 🤦

deti95060810
6. feb 2022

@hazelgracegus áno, ja som to len bližšie ozrejmila...nechcela som uraziť...mier...

emalka
6. feb 2022

Este by som doplnila, ze kedze sa jedna o drevený artikularny kostol tak autorka moze mat uspech. Strasne zavisi od zboru a farara a ich podnikavosti. Niekde ho beru viac ako zdroj financií a potesia sa kazdemu zaujemcovi a jeho prispevku. Inde su zas super striktni a casto si ani evanjelik neskrtne.
Najlepsie fakt kontaktovat priamo farara.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz