Svadba v dnešných časoch

honey666
21. mar 2021

Ahojte, mal niekto v momentalnej dobe svadbu? Ako to v kostole prebiehalo? Kolko vas tam bolo?

cacianka
21. mar 2021

Skus na stranke mojasvadba.sk

janinah
21. mar 2021

Viac ako 6 ludí /mimo kňaza/ tam byť nesmie,hádam nechceš narobiť nepríjemnosti farnosti...my na pohrebe striktne 6.

sofiapp
21. mar 2021

@honey666 svadba za mesiac. Držím sa toho , že viac ako 6 ľudí NIE.
Avšak, boli sme na pohrebe .malo byť max 6 ľudí..ale druhá strana rodiny si tam s prepáčením dotrepala 40 ľudí..áno, 40.. tak toľko

honey666
autor
21. mar 2021

@honey666 ako ja pocitam s tym ze bude len 6 ludi, mne to vyhovuje popravde 😀 len ma zaujima ako prebiehal obrad vlastne . Ci sa to zbuchalo aspon ta 20 minut

sofiapp
21. mar 2021

@honey666 môže sa podľa mňa 😂😂 aj ja by som bola najradšej keby to bolo len "ANO a ANO" a koniec 😂

evamea
21. mar 2021

My budeme mať o mesiac obrad, tiež som zvedavá, koľko tam pobudneme. Možno pod 15 minút, aby sme sa nenakazili. 🤭😅

aneta129
21. mar 2021

@janinah mali ste nahlásiť na hygiene a mohlo vás byt viac... Kľudne... Cigáni mali pohreb nedávno a bolo ich tam 200 každý s testom, vonku, rozstup.... A bol hlaseny na hygiene

aneta129
21. mar 2021

@honey666 kamoska mala pred 3 tyzdnami a boli v kostole, s negatívnym tesom 15 ľudí ci 18... Rozostup a bolo to hlásené...

sofiapp
21. mar 2021

@aneta129 smiem sa opýtať kam to hlásila?

konikkon
21. mar 2021

@honey666 svadba v kostole aj s omšou trvá približne hodinu, ak má byť obrad plnohodnotný. Obrad môže byť samozrejme aj bez omše, ale tam potom už nie je asi dôvod brať sa v kostole... My sme našťastie mali svadbu v septembri aj s hostinou v plnej paráde so 60 hosťami a ani sme nevedeli, že nejaká pandémia je. 2 týždne na to sa to všetko zavrelo a teraz platí, že prítomných môže byť 6 osôb a kňaz. Ale ak splnis túto podmienku, omšu ti kľudne odsluzi tak, ako sa patrí.

lucia147852
21. mar 2021

@konikkon samozrejme že je dôvod brat sa v kostole. To nie je o krase a omši. Kamoska si brala evanjelika, preto spravili len obrad bez omše a všetci boli spokojní.

bebotka
21. mar 2021

@lucia147852 keby som riadny katolík tak by som spokojná nebola

konikkon
21. mar 2021

@lucia147852 prečo sa nebrali na úrade, keď nechceli omšu, nevieš?

aneta129
21. mar 2021

@sofiapp musim sa jej opýtať ale na hygienu.... Vazne v kostole bolo 15 ludu.. Mala online obrad, ostatní príbuzní mohli doma kukať cez net a 15 hosti, ona q ženích plus farár

nenne27
21. mar 2021

@konikkon sobas bez omse je akoze neplnohodnotny?katolicky sobas v kostole je pre katolika plnohodnotny aj bez omse

aneta129
21. mar 2021

@aneta129 aj by som tu dala to video ale farnosť to ne neulozila, nemôžem ho nájsť a pred postom a mali, ved ked farár v pohode, vsetko sa da

sofiapp
21. mar 2021

@aneta129 znie to super ..

matkahelka
21. mar 2021

@honey666 pokial to ohlasis na hygienu a vsetci budu mat negativny test, moze vas tam byt ovela, ovela viac ako tych striktnych 6. kamoska mala pred 2 tyzdnami a bolo ich v kostole 30.kostol vsak velky, sedeli s rozostupmi. aj svokra bola v piatok na pohrebe a detto.ak je to ohlasene na RUVZ a zucastneni maju test, dodrziavaju rozostupy,moze ich tam byt neobmedzene. na tom pohrebe svokra vravela, ze ich bolo asi 70.

konikkon
22. mar 2021

@nenne27 keď je pre teba plnohodnotný, ja ti to neberiem, je to tvoja vec. Pre mňa by plnohodnotný rozhodne nebol, to je zas moja vec. Pred samotnou svadbou sme absolvovali kurzy a spoveď. Brala som sa v kostole pre svoje dôvody, niekomu však môže stačiť obrad bez omše. Farár ti taky obrad urobí a väčšinou zároveň navrhne účasť na nedeľnej omši, avšak väčšina ľudí sa na to vybodne, lebo však uz su zobrati. Na prijímanie sme namiesto sobotnej svadobnej omše mohli ísť v nedeľu po svadbe, ale povedzme si, kto by to po party zvládal 😅 nevidím zmysel spovede, keď bezprostredne po nej nejdem k prijímaniu a nevidím zmysel sobášu v kostole bez spovede... Sobáš v kostole je vyvrcholením viacerých po sebe nasledujúcich činnosti. Každý si to môže však urobiť ako len chce. Kľudne aj za 5 minút povedať áno a čau 😅.

nenne27
22. mar 2021

@konikkon samozrejme ta sviatost manzelstva je pravoplatna aj bez svatej omse, som veriaca, nemusis mi vysvetlovat.ja nemam problem ist v nedelu na omsu...ty..cau🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

sofiapp
23. mar 2021

@matkahelka tak ja som teda skúsila s tým RUVZ a odmietli má, že vzhľadom na epidemiologicku situáciu Max 6 ludi nič viac .. a nič mi ani nepomôže