Svadba v Bulharsku

4. mar 2024

Ahojte, prosím vás mali ste niekto svadbu v Bulharsku alebo v zahraničí? Ako ste riešili kňaza alebo oddávajúceho? Ďakujem

cacianka
4. mar 2024

na svadobnú tému najdeš viac info na stránke Moja svadba

zuzkavladko
4. mar 2024

Svadbu nie, ale chodili sme tam na nauky, kedze sme tam zili. Zaujimava skusenost 🤣 Svadbu sme mali na SK, ale v podstate sme ju celu organizovali na dialku z Bulharska. Beries si Bulhara? Btw v BG je malilinko katolickych kostolov a knazov, my sme dochadzali na nauky 100 km a to bol najblizsi katolicky kostol 😁

autor
4. mar 2024

@zuzkavladko obaja sme napoly bulhari a napoly slováci 🙂 no mali sme tam aj zásnuby, chodievame tam, proste srdcu blízke a chceli by sme sa vziať tam.. no áno, tam sú zväčša pravoslávni kňazi, ale rozmýšľam ako to riešiť, koho osloviť, viem, že aj slovenskí kňazi bývajú na misiách alebo žijú v bg, len ako sa k nim dopracovať :D či priamo nejakú cirkev osloviť alebo ako to skrátka ľudia riešia

guiseppinka
4. mar 2024

Kvoli papierom si spravte civilny sobas na svk a v bulharsku si spravte cirkevny. V podstate nemusi byt tam platny cirkevny ako civilny. Napr aj v at musis mat civilny a cirkevny az potom. Inak by ste museli riesit sobasny list cez preklady, mozno aj apostilu a cez osobitnu matriku a to trvaaaaaaa.

zuzkavladko
4. mar 2024

My sme oslovili priamo knaza v kostole, ktory som spominala, bolo to v dedine Malchika, bol tam taliansky knaz na misii, ktory fakt biedne hovoril po bulharsky, ale tak nejako sme to dali. Oslovili sme aj knaza v Plevene, ale tomu sa moc do nasich nauk nechcelo. Ja radim si vytipovat priamo nejaky kostol a tam sa dalej informovat.

autor
4. mar 2024

Ďakujem pekne baby, skúsim