Ahojte, prosím vás mali ste niekto svadbu v Bulharsku alebo v zahraničí? Ako ste riešili kňaza alebo oddávajúceho? Ďakujem
Svadbu nie, ale chodili sme tam na nauky, kedze sme tam zili. Zaujimava skusenost 🤣 Svadbu sme mali na SK, ale v podstate sme ju celu organizovali na dialku z Bulharska. Beries si Bulhara? Btw v BG je malilinko katolickych kostolov a knazov, my sme dochadzali na nauky 100 km a to bol najblizsi katolicky kostol 😁
@zuzkavladko obaja sme napoly bulhari a napoly slováci 🙂 no mali sme tam aj zásnuby, chodievame tam, proste srdcu blízke a chceli by sme sa vziať tam.. no áno, tam sú zväčša pravoslávni kňazi, ale rozmýšľam ako to riešiť, koho osloviť, viem, že aj slovenskí kňazi bývajú na misiách alebo žijú v bg, len ako sa k nim dopracovať :D či priamo nejakú cirkev osloviť alebo ako to skrátka ľudia riešia
Kvoli papierom si spravte civilny sobas na svk a v bulharsku si spravte cirkevny. V podstate nemusi byt tam platny cirkevny ako civilny. Napr aj v at musis mat civilny a cirkevny az potom. Inak by ste museli riesit sobasny list cez preklady, mozno aj apostilu a cez osobitnu matriku a to trvaaaaaaa.
My sme oslovili priamo knaza v kostole, ktory som spominala, bolo to v dedine Malchika, bol tam taliansky knaz na misii, ktory fakt biedne hovoril po bulharsky, ale tak nejako sme to dali. Oslovili sme aj knaza v Plevene, ale tomu sa moc do nasich nauk nechcelo. Ja radim si vytipovat priamo nejaky kostol a tam sa dalej informovat.
Ďakujem pekne baby, skúsim
na svadobnú tému najdeš viac info na stránke Moja svadba