Ahojte 🙂 5.7 mame svadbu a ak bude všetko dobre, tak budem v 5 mesiaci tehotenstva.
Píšem pretože by som chcela vedieť názor na našu svadbu. Dokopy nás bude 33 ľudí. Obrad bude v kostole bez omše... Potom sa ide do reštaurácie na obed (polievka + grilované prasa)
Potom sa ide k nám domov na záhradu a tam.budu obložené mise, alkohol, torta...papierové taniere... Nebude to nevhodné? Aj to prasa?
@tyrkysova_kobyla treba si prečítať 🙂
@ona12 pointa svadby je, aby si to snubenci zariadili tak, ako chcu, svadba nema presnu sablonu
Brat mal tento rok podobnu svadbu, v restauracii obed a potom chata a party tam...Mne osobne sa to nepáčilo, takto to robit, ale dôležité je ako to chcete Vy a preto ak to chcete z roznych dovodov takto, tak preco nie... Ale napr. kombinacia grilovane prasa v restike, to by som skor uz dala na tu zahradu, aby to neposobilo zvlastne, ale to len moj nazor
Alebo by bolo lepšie normálne sa najesť v reštaurácii a to prasiatko zobrať až na záhradu?
Urob tak, ako sa páči Tebe a Tvojej polovičke, je to deň o vás dvoch (troch 🙂 )... mne by teda grilované prasiatko na svadobnom stole nevadilo 🙂
@ona12
Mne sa zdá, že ste degradovali svadbu na nejakú grilovačku. Ako hosť by som sa necítila dobre, vlastne by som sa na takúto kombináciu obrad v kostole -reštaurácia - grilovačka na záhrade nevedela obliecť. Za mna prasa tiež nie, keď už, nejaká overená klasika v restike - polievka a druhé. A grilovačku by som nerobila. Čo ak bude pršať? A prepáč, papierové taniere na svadbe? Vydávať sa planujes predsa iba raz...
Ale je zo vás deň, urobte ako myslíte.
@ona12 je to vasa svadba, to co sa paci vam to tam dajte. To ze sa to druhym pacit nebude to uz vas trapit nemusi ...
@ona12 podľa môjho názoru to môžete mať tak, ako plánujete, len to prasa by som presunula na grilovačku a na obed dala riadne servírované jedlo...inak by som chcela mať takú svadbu, záhradnú, bez strojeností, grilparty 🙂 len pri našom počte ľudí, čo sme mali, by sme sa nedoplatili :D
@ona12 Ahoj, tiez sa mi tam to prasa v restike moc nehodi. Ja by som to spravila tak, ze po sobasi v restike normalne obed, polievka + hlavne jedlo, pripadne este kava a zakusok. A to prasiatko si nechala na dalsi den na grilovacku v zahrade.
Ale dolezite je, ako to chcete vy davaja. Svadba je o vas dvoch, aby ste si spravili vy podla svojho gusta. Aj keby si sa rozkrajala, vzdy sa najde niekto na tej svadbe, kto bude pindat 🙂
@ona12 áno
A keď je to teda svadba tak by som si dala aj predjedlo a dezert 🙂
Ja by som dala v restike predjedlo,polievka,hl.jedlo,dezert a kava...potom na zahradnej party by mohlo byt prasa ,ale papierove taniere nie...
@mata1001 tiež si myslím že papierové taniere nie 🙂
Úplne super naplánované podobne to chceme aj mi, len mi ostaneme v reštaurácii všetko bude normálne prípitok zametanie prenesenie cez prach obed a potom zábava a domov do tej 10-11 úplne jednoduchá svadba aj teda s odcepcovanim svadobné šaty budú ..a prečo lebo som tehotná unavená takže toto postačí 😉😉😉
@ona12 podľa mňa je to super nápad. No a čo, keď prasa a papierové taniere... Je to netradičné a aj keby si mala švédske stoly, vždy sa nájdu ľudia, ktorí to ofrflu. Nikomu na 100 percent nevyhovies. Hlavne, nech vy ste spokojní. A zábava vonku? Super, keby som sa mala druhýkrát vydávať, tak tiež spravím mecheche na dvore 😉. Len nech Vám krásne počasie vyjde. 😊
@ona12 podla mna sa tým netráp na svadbe ide o to aby ste sa vzali a o nic iné. My sme mali 17 ľudí svadbu na úrade a šli sme tiež len na "olovrant" a potom sme si zábavu urobili doma. Nebola som síce tehotná a ešte sme nemali dostavaný domček. Keby bol tak nejdeme nikam ani jesť len k nám a tam sa griluje a pod.
@ona12 zisti si ci su ludia s prasatom ok..nie vsetci ho oblubuju..aby potom neostali len na polievke, to by bolo blbe. Urcite by som dala normalne posedenie s predjedlom, polievkou a hlavnym, pripadne este kolac a kavu a potom grill party na zahrade, bud len grilovat maso, klobasky rebra , zeleninka, huby a zabezpecit prilohu k tomu, pripadne to prasko. My sme skoro zabudli ze mame vegetariana a menu sme mu objednavali az den pred svadbou 😂 to by bol riadny trapas.
Prečo by to malo byť akože nevhodné? Proste ľudia si robia svadby všeliako, no hlavne podľa toho ako sa im to páči. Ak budete mať dobré zloženie hostí, tak si myslím, že ani takáto svadba by pre nich nemal byť žiadny problém
Svadba má byť taká aby sa páčila vám 🙂
urob to tak aby to vam dvom vyhovovalo. tiez si myslim ze v restike skor klasicky obed .5.7 je mozne ze bude 30stupnov na obed v teple by sa mi nechcelo tlacit prasa. otazne je ze ako to budete mat vyzdobene kto bude obsluhovat pomahat ako to bude naaranzovane aka zabava atd... zalezi vsetko od vas a od ludi. moze to byt aj prenadherne a carovne a moze to byt aj o nicom. ide o to aby ste vy dvaja a vasi hostia mali pohodlie a pohodu. skus sa poradit o zahradnych svadbach skor na mojasvadba.sk drzim palce
@ona12 my tiez budeme mat malu svadbu, max 20 ludi. Bude to v maji a budem vtedy v 5 mesiaci. Planujeme obrad a obed v restike. Po obede pojdeme k nam domov a tam bude male pohostenie.
Obed bude slavnostny so vsetkym, co k tomu patri. Posedenie u nas bude neformalne, chlebicky, pagace, kolace.
Suhlasim s tym, co napisali nado mnou, ze prasa na svadobny obed je trochu nedostojne 🙂 ale zalezi to hlavne od vas a od vasich hosti.
ak to vám vyhovuje, prečo nie? Prečo potrebuješ počuť názory iných? Je to vaša svadba. Každý má iné finančné možnosti, iné predstavy, tak sa podľa vašich zariaďte. Ale ja osobne prasa nemusím a hodí sa mi skôr na iné oslavy ako svadbu. Ale je to na vás.
Ja by som kludne aj tu restiku vynechala, prasiatko nechala doviezt na zahradu, plus dake salaty, ovocie, kolace, pitie. V lete som bola na niecom podobnom a bolo to super.
Tu nejde o financie ale mame smútok v rodine.
To prasa je divne. Normalny obed nemozte mat?
Ja nechapem tu nevolu voci prasatu. Co je kurca dostojnejsie? Hlavne s ananasom a ryzou s hranolkami na polku 😃
Vyborne grilovane prasa som mala na zlatej svadbe, doteraz nan spominam. Najskor omsa v kostole, potom oslava v zahrade a nikto sa nestazoval, vsetci chvalili (okolo 100 ludi). Zaplatili si profesionalov, ktori prasa grilovali od rana a potom rozporcovali.
@ona12 nazor? K comu akoze?