Svadba s dvomi svedkami

4. feb 2023

Ahojte, otazka pre tie ktoré ste mali svadbu pri dvoch svedkoch, pripadne len v kruhu naozaj najblizsich, ako ste to mali? Nechceme velku svadbu, najlepsie by bolo sa jedneho pekneho dna zobrat a ist na úrad, ale moja mama to tazko znáša, ze by nebola tzv. svadobnou mamou 😂 my s partnerom niesme jednoducho typy ľudí co potrebujú okolo toho velke oslavy 🙂 takze nejake typy ako to vyriesit? Ako ste to mali Vy? Co sa tyka obradu, obedu, pripadne nejakeho posedenia? Šaty ste mali ake?

zuzap33
4. feb 2023

Mala som malu svadbu. Spolu 21 ludi. Jeho rodicia, moji uz nezili, 2 surodenci, jeho krsni, moji krsni, 2 babicky, svedok, svedkyna s muzom, sobasiaci pribuzny. Svadba v restike, 2 chody, klasika svadobne saty plus normalny oblek, 12 fotiek u fotografa, hudba z radia nam hrala, netancovalo sa. O 20.30 sme uz boli doma. Doteraz nelutujeme ani po skoro 20 rokoch. Na svadbu pred kostol nam bola blahozelat sirsia rodina.

divokykonik
4. feb 2023

My sme mali mať veľkú svadbu, nakoniec sme sa brali deň pred lockdownom s hŕstkou rodiny na obrade. Obed sme mali u svokrovcov doma so svedkami a s rodičmi, šaty som mala vybraté už pol roka klasické biele. 🙂 Inak s mužom neľutujeme, že sme mali malinkú svadbu, máme vďaka tomu novú kuchyňu a obývačku. 😂

petamich
4. feb 2023

nas sice korona donutila ale aby bol ten den pre nas vynimocny, tak som objednala ranajky chlapom, ranajky zenam (svokra, svagrova partnerka), u nas sme sa dali nalicit, my s muzom sme sa potom sli fotit, chceli sme mat pekne fotky, ja som mala klasicke svadobne saty, on oblek, obrad na urade, jeho rodicia a svedkovia, par priatelov prislo zablahozelat pred urad (rodinu mame mimo mesta kde zijeme a bol ten zakaz presuvat sa cez okresy) a potom sme si objednali catering a sli sme k svagrovi na dom, kde sme siesti nieco zjedli, pofotili sa pri "foto stene" co nam vyrobili a o 21:00 sme sli do postele 🙂

sice sme si to tak povodne nepredstavovali ale napokon to bol uzasny den, nemusela som riesit kto sa s kym musi/nemusi, kto sa pripije a za usporene sme kupili auto 🤷‍♀️

tosomja
4. feb 2023

Ja by som chcela svadbu len ja, partner, 2 svedkovia. Po obrade každý domov 🤣 šaty len nejaké čo mám doma. Keby netrebalo svedkov, ani tých nie 🙈

aaadkaaa
4. feb 2023

Mali sme svadbu o 2 svedkoch a potom sme sli normalne na veceru do restiky a dobre😀

miska1701
4. feb 2023

Mali sme svadbu len s najblizsimi, aj to boli len na urade a potom sme sli na obed a domov.
Rodicia, surodenci a svedkovia
Saty som mala biele,take nieco medzi svadobnymi a plesovymi
Ja som chcela len na urade o 2 svedkoch, ale rodina by nam to asi neprezila,tak sme ich pozvali aspon takto

janulka1802
4. feb 2023

My sme mali, len dvaja svedkovia. Bola to ale druhá svadba a nikto s tým problém nemal. Šaty som mala za 60,- z požičovne.

marianarem
4. feb 2023

My sme mali len s uplne najblizsou rodinou, svedkovia boli spomedzi nich. Dokopy 11 ludi. Saty som mala biele bavlnene z C&A, manzel take elegantnejsie letne oblecenie. Obrucky sme si pozicali po svokrovcoch, kedze ani jeden z nas by ich nenosil. Po svadbe sme isli na obed do restauracie a to bolo vsetko. Doteraz sme spokojni, ze to bolo iba taketo jednoduche.

tiezjedna
4. feb 2023

Na Mauríciu...

lucijalucy
4. feb 2023

Čaká nás to koncom februára. Len my a svedkovia, neskôr rozpošleme oznámenia že sme sa vzali a tam bude aj pozvánka na nejaký slávnostnejší obed v marci.

jaond19
4. feb 2023

Saty som mala jednoduché dlhé biele + biele sako. Dokopy 20 ludí (najblizsia rodina + svedkovia). Pocet ludí sa navysit nemohol, vybrali sme naschval malú utulnu restauraciu, aby som sa vyhla spekulaciam pozvat este tetku z desiateho kolena a podobne. Bola som v 6.mesiaci a este sme mali aj 4 rocnu dceru. Kazdy sa najedol a popil kolko len chcel, torta, zakusky, alko nealko.... posedeli, zabavili sme sa, cca po 4 hodinach sme to ukoncili. Neskor vecer sme mali este posedenie s kamaratmi v pube (tiez nejake obcerstvenie a tam sa uz len povacsinou pilo (ja nie). Uplne nam to stacilo, nie sme tie typy ze tancovačky a kadejake zvyky a 100 ludí v sále.

aga1997
4. feb 2023

Ahoj akurat plánujem malú svadbu 🙂 budem mat 25.3 20 ludi len najjbližšia rodina obrad večera par kolacov trochu posedíme hudbu si budeme puštat sami 🙂 ak chces kludnes napis spravu mozme o tom popisat o 2 svedkoch sme nechceli chceme sa trochu zabavit s blízkou rodinou ale zase nam obom pride nezmyselne vyhodit za velku svadbu 10-20 tisíc🙈 tak sme si to naplánovali takto šaty budem mať biele plesové jednoduchy uces a pofoti nás sesternica 🙂

nelca84
4. feb 2023

My sme mali len so svedkami + nas syn. Sobas na radnici a potom vecera v restauracii. Nikomu sme to dopredu nepovedali, aby sa nam do toho nikto nestaral.

cimage
4. feb 2023

Ja som mala svadbu v zahranici. Svedkovia boli svad koordinatorka a fotograf. Nemenila by som. Tiez nie sme na mega oslavy. Nemam problem byt hostom, ale ja by som sa necitila byt v hlavnej ulohe pred tolkymi ludmi. Je to vasa svadba, tak sa vy rozhodnite. Urcite by som sa neriadila mamou, lebo ona chce nieco. Ona mala svadbu podla seba a vy mozete mat podla seba.

mapypotkancek
4. feb 2023

Urobte tak, aby ste sa Vy dvaja ako budúci manželia dobre cítili. Z vlastnej skúsenosti odporúčam informovať najbližšiu rodinu iba pár dní/týždňov dopredu, že vtedy a vtedy prídite tam a tam, máme svadbu. Alebo sa vezmite a oznámte až po, vzali sme sa vtedy a vtedy.

rfrd12
5. feb 2023

Mali sme 2 svedkov na úrade a po obrade sme ich pozvali na kávu.

motogirl699
5. feb 2023

Mali sme malú svadbu na úrade mesiac pred pôrodom. Do 20 ľudí. Oznámenia sme poslali cez whatsapp a dali sme do každej domácnosti vyrobiť magnetku s fotkou co sme boli chvíľku predtým na svadbe. Obrúčky z chirurgickej ocele (áno, také nám vyhovujú). Makeup a vlasy mi robila kamarátka. Šaty som mala biele letné s veľkými modrými kvetmi. Kruhovú svadobnú kyticu a náramok z kvetov s ozdobu vo vlasoch z kvetov + ženích na saku. Ozdoba na auto veľmi jednoduchá, auto rodinné. Výzdobu na záhradu a dom som kupovala prevažne v Tedi a tak podobne a to sme prichystali ráno pred obradom. Okrem balónov, tie sme chystali večer predtým
Po obrade sme mali hostinu doma na záhrade. Stany, stoly, stoličky, všetko požičané zadarmo z miestneho úradu. Jedlo zabezpečené cez "donášku". Niekoľko rôznych druhov mäsa, prílohy (cca 200€). Alko a nealko z velkoskladu. Ako "obsluha", pomoc s taniermi sa nám ponúkla manželova sesternica. Tá nás aj celý čas fotila so zrkadlovkou + každý má telefón a fotí. Hudbu sme si púšťali cez reproduktor cez telefón. Zákusky a tortu sme mali tiež, to dostal aj každý domov. Po jedle a prvom tanci sa každý prezliekol do teplakov a všetci si to vychvalovali, že sme to takto spravili.
Krst budeme riešiť rovnako.

tosomja
5. feb 2023

@lucijalucy a čo si obliekas? Vo februári?

tosomja
5. feb 2023

@rfrd12 a aké šaty si mala?

lucijalucy
5. feb 2023

@tosomja mám takéto šaty, lodičky, kabát alebo sako.. u nás je to jedno aký je mesiac lebo kultúrny dom mám pešo asi 3 minúty 😅

klaudiikaa
5. feb 2023

Svadba o dvoch svedkoch, saty z Bazosu za par eur a kolegyna mi ich presila tak, ze dodnes ich odomna chcu vsetci kupit.. cela rodina nastvata co sme si to dovolili, dodnes to mame vykrikovane a ja to dodnes povazujem za najlepsie rozhodnutie v naslm zivote 😂 den je o manzelovi a manzelke, mate pravo urobit si to ako sa to bude najviac pacit vam, drzim palce 🥰

tosomja
5. feb 2023

@lucijalucy veľmi pekné šaty 🥰

lucijalucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jamimo
5. feb 2023

najviac ma zaujala poznámka, ako tvoja mama chce byť svadobná mama. Moja mama bola takto isto zmýšľajúca. Nie je ten typ svokry ktorý by sa staral, ale mala tú predstavu o romantickej svadbe svojho syna. Výslužky, profi fotenie, aranžmá... proste tak ako by sa slušne patrilo. O sobáši sme sa dozvedeli 3 týždne vopred, svadba bola v štýle free style, ideme si to tu odbiť. Brat si nedal do ničoho hovoriť, presne tak sa k tomu postavil, ako cítil. Mama skoro skolabovala pred úradom keď zbadala nevestu v obyčajných bielych šatách a rozpustených vlasoch. Je pravda, že aj jej rodina bola oblečená tak, ako keď ide do práce v bežnom dni. Preplakala celý obrad. Obed v reštaurácii bol taký kostrbatý... Proste nemalo to tú svadobnú náležitosť. Za 4 hodiny sme šli domov. A vieš čo nakoniec povedala? V živote by som nepovedala že vyslovím nahlas toto : keby som vedela aké to bude, nech sa radšej zosobášia potajomky, len dvaja so svedkami a nám len nech oznámia potom. Vôbec nechápem na čo robili aj to posedenie, bolo to o ničom... Čo z toho vyplýva? Nemať očakávania, neprídu sklamania. Ja, úplne fandím ľuďom, ktorí "majú gule" žiť podľa seba. Takže urobte tak ako VY cítite a chcete.

tosomja
5. feb 2023

@lucijalucy niečo si písala?

lucijalucy
5. feb 2023

@tosomja ano, ale keďže som spomenula istú bazarovu aplikáciu, tak mi to zmazali 🤣 Že ďakujem za kompliment 😊

gertrudaosem
5. feb 2023

S dvoma svedkami

rfrd12
5. feb 2023

@tosomja nohavicový overal modrý

gertrudaosem
5. feb 2023

@tosomja a kedy sa beriete?

tosomja
5. feb 2023

@gertrudaosem ešte neviem. Musíme ísť na úrad sa opýtať 😃 ale keby sa dalo, tak teraz o týždeň 🙈